ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО-Тема№15

• 134 964
  • 764
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Въх, много сте изписали за два дена бре Simple Smile

belladonna, много се радвам, че си добре, бях взел да се притеснявам  Hug

alinnna, и аз съм с няколко килца в повече, дай да вземем да раздаваме да се балансират малко работите, че така не може, а пък и лято идва, чак почва и мен да ме е срам с това шкембе, дето съм пуснал Simple Smile

гала, явно и при теб има голяма доза психически компонент - щом се чувстваш добре в нова обстановка и забравяш нещата... А, и да спомена - баща ми беше в болница тези дни, сърцето му беше извън ритъм, направо като му гледах пулса, на моменти изчезваше нацяло... Както и да е, оправи се, но после забелязах, че има огромен кръвоизлив на крака, докторката му казала, че е от спукан капиляр. Той пие лекарства за разреждане на кръвта (сотагама май се казват...), та докторката в болницата му казала, че е от тях и му намалила дозата.
Тоива го казвам във връзка с твоите проблеми с тези кръвоизливи - може да е нещо такова и просто да трябва някое лекарство да се коригира.

y_em, успех на интервюто, да стискаме ли палци Simple Smile

maria7787, завиждам ти, че можеш да караш без лекарства, аз ако стигна дотам някой слънчев ден, ще почерпя Simple Smile

nellito, мерси за медитацията. Май това е варианта - със сигурност няма да навреди...

NOA, и ти ми се губиш Simple Smile

bouquet

# 331
Въх, много сте изписали за два дена бре Simple Smile

belladonna, много се радвам, че си добре, бях взел да се притеснявам  Hug

alinnna, и аз съм с няколко килца в повече, дай да вземем да раздаваме да се балансират малко работите, че така не може, а пък и лято идва, чак почва и мен да ме е срам с това шкембе, дето съм пуснал Simple Smile

гала, явно и при теб има голяма доза психически компонент - щом се чувстваш добре в нова обстановка и забравяш нещата... А, и да спомена - баща ми беше в болница тези дни, сърцето му беше извън ритъм, направо като му гледах пулса, на моменти изчезваше нацяло... Както и да е, оправи се, но после забелязах, че има огромен кръвоизлив на крака, докторката му казала, че е от спукан капиляр. Той пие лекарства за разреждане на кръвта (сотагама май се казват...), та докторката в болницата му казала, че е от тях и му намалила дозата.
Тоива го казвам във връзка с твоите проблеми с тези кръвоизливи - може да е нещо такова и просто да трябва някое лекарство да се коригира.

y_em, успех на интервюто, да стискаме ли палци Simple Smile

maria7787, завиждам ти, че можеш да караш без лекарства, аз ако стигна дотам някой слънчев ден, ще почерпя Simple Smile

nellito, мерси за медитацията. Май това е варианта - със сигурност няма да навреди...

NOA, и ти ми се губиш Simple Smile

bouquet
Enyo не се притеснявай за мен Hugрадвам се да те чуя, дано и ти си по-добре пожелавам ти го  от сърце и дано баща ти скоро се оправи напълно.Аз до юли имам срокове да свърша  с  едни задачки в  втората работа  и за това въобще не ми остава време за други неща, даже и да се нахраня като хората Simple Smile, хапне нещо и тръгвам по задачи (после как няма да имам анемия)сега обаче съм си поставила за цел да се храня по добре и пълноценно .Аз обаче както писах по горе с толкова работа се чувстам добре, имам от време на време притеснения ,че нещо ще ми се случи, но започвам нещо да върша и работата ме поглъща.
 y_em благодаря за съвете даже май е най добре коприва на супичка ,ще пробвам ,че наистина тази моя анемия е убийствена, направо ви казвам ужас такова чудо не съм виждала, а май ме хваща и пролетната умора и комбинацията от двете е ужасна.
 y_em не се тревожи вярвай в себе си всеки човек крие в себе си неподозиран арсенал от качества и сили, даже ще се изненадаш, пожелавм ти успех Hug
Noa добре ли си? Драсни  два реда ,да те чуем и теб
 Hug Hug Hug

# 332
Знаеш ли Еню,хич не съм за завиждане аз,ама хич, колко пъти през този един месец, се чудех дали да не прибегна отново до денксита и да ти кажа,не заради физическите симптоми и преди съм казвала тях си ги изтърпявам, жива умряла-движа си е това е- но пустия страх, заради тъпите ми натрапливости/дори миналата година, когато ме удари за първи път и беше много страшно- чак на себе си се чудя дори как изкарах на работа- ни жива, ни умряла, и от това в момента не ме е страх, аз в момента изпитвам страх от страха, да не развия и други натрапливости, че с тях  ми е трудно да се боря, но пък и знам,че натрапливост с лекарства не се оправя, страха да не те заклеймят,като имаш натрапливост,че си луд - ето това е страшното и за мен и знаеш ли откъде е- от това,че цял живот си се събразявал за всичко  с останалите хора и виниги си си мислел, ама какво ще кажат хората/ ей така са ме учили/.  Та може да ми се смеете, но си предпочитам сто пъти да  си имам само физически симтоми, но да нямам натрапливостиТъжничко ми стана! Sad Sad Имам една приятелка оттук с ПР, тя също пишеше тук и ми казва, предпочитам да съм на твоето място, искам такива мисли, но да не ми е постоянно лошо и да ме е страх да излизам. Аз и казвам, я ми дай на мен твоите физически симптоми, да видиш как бързо ще ги преборя, а моите лоши мисли не ги давам на друг, никой не искам да се измъчва така.

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 20:52 от Анонимен

# 333
Vivi, ципралекс и Ленуксин са едно и също лекарство. И двата пъти по един и същи начин ли ти действаха? Напълня ли?
Понеже аз съм в същата ситуация.

Напълнях и то доста над 10 кг. Искам да пробвам и с хомеопатия, но ................

# 334
  • София
Vivi, ципралекс и Ленуксин са едно и също лекарство. И двата пъти по един и същи начин ли ти действаха? Напълня ли?
Понеже аз съм в същата ситуация.

Напълнях и то доста над 10 кг. Искам да пробвам и с хомеопатия, но ................

И двата пъти ли напълня?

# 335
  Вие пълнеете, аз слабея,       дайте 3+4 кг насм Heart Eyes

# 336
  • София
  Вие пълнеете, аз слабея,       дайте 3+4 кг насм Heart Eyes
Аз ти давам цели 10. Щото съм щедър (а не щото съм дебел)  Grinning  Mr. Green

# 337
Еньо, голям успех от мен утре. Но в края на краищата каквото стане, така де. Подобрението го отдавам на смяната на едното от основните ми лекарства за мозъка, но даже не искам да знам, само да съм по-добре. За кръвоизливите постоянно ме питат дали вземам лекарства за разреждане, ама не вземам. Бързо стабилизиране на баща ти. За аритмиите има лекарства, пейс мейкър и аблация, но вероятно са ги казали тия неща, ама добре и ти да ги знаеш.
Сега, няколко пъти бях писала за дъщерята на един познат, с едни такива симптоми на ПА, световъртеж, акушерска ръка, стигнала е до инвалидна количка, много е зле момичето, но... отказва да се лекува, просто си е въобразила, че лекарите не са й намерили заболяването истинското и това са глупости и тя е сериозно болна /познато ви е нали/. Отделно чете листовките на АД и веднага получава всички странични ефекти. Че се чудя как мога да помогна на това момиче, поне да опита, как да я накарам да се лекува? Доколкото разбрах е пробвала много комбинации от АД и успокоителни и ставала по-зле от тях. Толкова искам да помогна.

# 338
Belladonna , радвам се , че се появи и всичко е наред . Звучиш ми много по - позитивно от преди , браво  Wink .
Гала , и на теб браво , че си си изкарала толкова добре , само така . На мен също ми се очертават доста пътувания като цяло тази година , запланували сме все хубави неща със семейството , дано се получат и да няма страхове .
Мари77 , не прибягвай до тоя деанксит , че и аз го пих и после едвам се съвзех . Натрапливости и аз съм имала , в момента слава Богу нямам , знам колко е гадно и неприятно , имаш чувството , че нещо не си в ред . Аз даже мислех в началото да нямам шизофрения , но после прочетох , че шизофрениците нямат чувството , че нещо нередно се случва , докато при обсесивно - компулсивното разстройство осъзнаваш , че нещо не е наред и искаш това да се промени .
Аз , както писах преди няколко дена съм добре , при мен нещата до голяма степен са свързани със щит.жлеза . В момента са се кротнали малко хормоните и на мен ми е ок . Сърцебиенето най ме измъчваше , но и то спря . Вчера даже толкова ми беше хубаво като излязох навън , че си свирках и попявах от време на време , малко като лудите , но не ми пукаше  Grinning .

# 339
Марииии и ти ли имаш нужда от кила.....ми то тогава с Енио направо за донори да се впишем  Joy А по отношение на страх от страха го имат и хората без ПР.  Wink
Енио, ами и аз мрънкам вкъщи как ще  вляза в бански,че ме срам, а пък синковеца ме успокоява, че в Мармарис даже щели да ми се радват на апетитните форми, та да не съм се хабяла с диети  Grinning.

# 340
  • София
alinna, верно си е - пази си килцата, там ще те заглеждат повече така  Grinning
А иначе, който иска килца, може да му продаваме на килограм - по пет лева килото живо тегло  Joy

# 341
Хихи ти недей така живо тегло, че току виж сме харесали на някого, та после няма да иска да ни върне  Joy

# 342
  • София
гала, за твоята позната - може да й разправиш малко истории от тази тема. Смея да твърдя, че знам точно как ги вижда нещата. Аз, дори когато започнах да пия АД, бях абсолютно убеден, че имам сериозно заболяване и бях сигурен, че АД няма да ми помогне. Започнах да ги пия малко на инат - да докажа на всички, че не е психически проблема, а и се бях докарал до такова състояние, с такива тежки хронични болки, че ми беше вече все едно дали ще се тровя с още нещо.
Истината е, че АД действат бавно и винаги в началото влошават нещата. Още по-голямо объркване вкарват самите лекари, като казват че за две седмици ще се почувстваш добре - тази лъжа до голяма степен отказва много хора (и мен включително), защото като пиеш два месеца АД и като нещата продължават да са си същите, си казваш - ето, знаех си, че мойто не е такова (защото лекарят ти е казал, че за две седмици ще скочиш на крака и ще си живееш все едно нищо не е било).
Не че няма хора, на които им трябва съвсем малко побутване и наистина скачат на крака за две седмици. Но при едно 50% от хората си е нужен доста по-дълъг период, за да се почувстват сравнително добре и най-вече сами да оценят, че има ефект. Говорим за поне 6 месеца стриктно пиене на АД. Поне при мен е така. Да не говорим, че първия път чисто физически бях затънал много и първите 6 месеца ми се подобри психическото състояние (върна ми се желанието за живот), а физическите болки отшумяваха още доста дълго след това...

# 343
  • София
Хихи ти недей така живо тегло, че току виж сме харесали на някого, та после няма да иска да ни върне  Joy
Отде такъв късмет Simple Smile Знаеш ли как си мечтая да ме открадне (с всичките ми сто кила) някоя богата мацка с къща на Бахамите (може и Бора-Бора) и да ме заточи там иии.... нали  Blush

# 344
Еееех мечти  Wink

Аз бих се радвала и на къща на бг черноморието  Simple Smile

Интервюто мина, благодаря на всички за подкрепата  Hug . Работата обаче е зле платена и дори и да ме одобрят аз ще се откажа. Нещо почвам да се отчайвам, че ще си намеря подходяща работа и това допълнително ме влошава...Опитвам се да не забивам нос, но факт е че вече 8-ми месец търся и търся и нищо добро. Надявам се на чудо...

Noa, къде изчезна наистина, надявам се да си добре  Hug

Аlinna, Enyo, хич да не ви пука как изглеждате по бански, радвайте се на морето и почивката когато ви се отдаде случай.

Общи условия

Активация на акаунт