ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО-Тема№15

• 134 946
  • 764
  •   1
Отговори
# 525
Пропуснах да спомена нещо, което още в началото един лекар ми каза в болницата. Тъй като докторите не можеха да разберат какво ми е и ме подлагаха на изследване след изследване, аз наред с физическите оплаквания бях изпаднала в ужас, че страдам от някаква много опасна и фатална болест. И в един от последните дни на престоя ми там единия от лекарите влезе и ме пита има ли вече яснота за състоянието ми. Аз обнадеждена му отговорих, че май ми няма нищо сериозно и подозират, че е от нерви (като си мислех, че това е безобидно). А той се засмя и ми отвърна "Да знаеш, че нервите се лекуват най-трудно от всичко." Е, това направо ми подейства като удар с мокър парцал и след толкова време си давам ясна сметка какво е имал предвид човека  Confused

# 526
На мен лично Магне Б6 ми действа отлично , аз даже вземам по - малка доза от написаната в листовката и пак ми се нормализира и сърдечния ритъм и кръвното .

# 527
Arsinoia, здравей!

Мога много да пиша по твоя въпрос, относно  твоите натрапливи мисли и твоя страх, аз съм със същия страх, за който говориш, и който ми се появи миналата година. Няма пак да пиша за това, защото ще стана досадна на останалите в темата, но ако ми погледнеш последните постове, ще видиш,че все за това съм писала.  Аз ако някой ми спомене за случай на психично заболяване и аз получавам паник атаки и се страхувам да не ми се случи.Аз не пия нищо вече 1месец и 20 дена и този ми страх със всичките му ужасяващи производни произтичащи от него  се възвърна със страшна сила-а не мен всъщност тези ми страхове се появиха, като започнах да пия деанксит, преди това не съм имала никога натрапливи мисли, но бяха на приливи и отливи,докато го пиех, но сега са в пълната си сила. Но за пореден път от написаното от теб се обеждавам,че въпреки пиенето на АД с натрапливите мисли  няма успех, те винаги си циркулират- има явно други способи за тяхното не елиминиране, понеже те няма как вече да  изчезнат, това ми е пределно ясно, но поне да не ни плашат. Но да знаеш, че има надежда, просто трябва да вярваме и да не се отказваме,бавно,стъпка по стъпка- изисква се огромно търпение! Hug

# 528
Здравей, maria7787, много ти благодаря за отговора. Искрено ти съчувствам и те разбирам, защото това с мислите е нещо ужасно, направо се чувстваш сякаш не си от тоя свят. Дадох си сметка, че действително ако ти объркат лечението нещата се влошават много. Аз първата паник атака я получих от Коаксил и оттогава при всеки емоционален срив не закъсняват и тези симптоми. В момента съм много отчаяна, но си повтарям, че щом няколко пъти съм се оправяла, ще стане и този път. Житейските проблеми също оказват изключително голямо влияние, ако имаме повтаряща се негативна ситуация, която не можем да променим или казус, който не можем да разрешим, всичко се връща с пълна сила. От няколко месеца тръгнах и на психотерапия, заради "човъркането" в болезнени теми също се влоших, но знам, че е път, който трябва да измина. Прегръщам всички момичета, които имат този проблем, защото знам колко е жесток и как ако не си го изпитвал, никой друг не може да те разбере  Hug

# 529
Здравей Arsinoia, част от поста ти все едно аз съм го писала. И аз по време на криза имам страх и усещане за полудяване, чувствам се ужасно, сякаш наистина някакво зло ме атакува....През останалото време на моменти - подтиснатост и мисълта че все така ще си я карам доживот. Последните 2 години имах и депресия за по няколко дни, това е по-гадно дори и от ПА.
Надявам се скоро да си намериш нова работа и  да се отделиш от родителите си, които не ди въздействат добре. Между другото - установихме, че почти всички форумци сме със проблемни родители, които са ни травмирали още от детството.
Колкото до психотерапията, аз съм скептично настроена, не мисля че тя може да помогне за тези състояния. Може би  част от твоя "лек" е не човъркането на стари рани, а самостоятелния живот, без така да се каже вредното и натоварващо въздействие от родителите. 

# 530
Здравей, y_em, да, това с родителите е голям фактор, да не кажа решаващ. Според мен психотерапията ти помага да откриеш корените на погрешните представи за себе си (от типа "аз нищо не струвам", "аз съм виновна за всичко"и т.н.), които се коренят в детството и които много често ни водят до тези състояния на свръхтревожност. Аз чета много литература по тези теми, защото в един момент човек осъзнава, че най-добре може да си помогне сам, а не десетките доктори, на които не им пука истински за теб. Това, което научих, е че чувствителните хора като нас много рядко обвиняват другите ако например са ни нагрубили, винаги търсим вината в себе си, получава се една автоагресия, която бавно, но сигурно ни разяжда отвътре, покачва нивото на тревожност и воала - всички "приятни" симптоми, които са ни добре познати. Трябва да работим над себе си, за да открием причините, да ги анализираме и да ги променим. Извинете, ако се повтарям с други потребители, като се почувствам по-добре ще прочета всички минали постове, понеже темата е доста голяма.

# 531
Здравей, y_em, да, това с родителите е голям фактор, да не кажа решаващ. Според мен психотерапията ти помага да откриеш корените на погрешните представи за себе си (от типа "аз нищо не струвам", "аз съм виновна за всичко"и т.н.), които се коренят в детството и които много често ни водят до тези състояния на свръхтревожност. Аз чета много литература по тези теми, защото в един момент човек осъзнава, че най-добре може да си помогне сам, а не десетките доктори, на които не им пука истински за теб. Това, което научих, е че чувствителните хора като нас много рядко обвиняват другите ако например са ни нагрубили, винаги търсим вината в себе си, получава се една автоагресия, която бавно, но сигурно ни разяжда отвътре, покачва нивото на тревожност и воала - всички "приятни" симптоми, които са ни добре познати. Трябва да работим над себе си, за да открием причините, да ги анализираме и да ги променим. Извинете, ако се повтарям с други потребители, като се почувствам по-добре ще прочета всички минали постове, понеже темата е доста голяма.

Ами не се отказвай от позитивните книжки и настройки....и аз няколко пъти правих грешката като се почувствам по-добре да ги зарежа.....но като видях какво се случва......сега не мивнава ден без да си изслушам дисковете, без да си напиша утвържденията и още други неща, които вярно ми отнемат доста от времето, което и без друго нямам.....но мога да открадна от съня си в крайна сметка ако не успея......не искам повече за нищо на света да се връщам в предишното положение.....

# 532
Много съм съгласна с теб, alinnna  Peace В този ред на мисли имате ли си любима позитивна книжка, която най-много ви помага? Аз много харесвам книгите на Робин Шарма и Сандра Ан Тейлър

# 533
Аз последно време съм се влюбила в дисковете с хипнотични сеанси на Пол Макена, но и Луиз Хей не си пропускам да изслушам, я филмчето, я аудиокнижката.......когато се сетя за 100-тен път и "Тайната" поглеждам  Grinning..... Христос Воскресе, момичета и момче  Wink, живи, здрави, весели и щастливи. Аз ви бях споменала ,че си гледам две червенобузи дебелани, обаче днес половинката се обади, че докато се разхождал по границата ми намерил една сухоземна костенурка....знам, че е на щастие.....веднага си пожелах да се отърва от паниките и тревожностите  Grinning И изобщо откак си действам по-сериозно с позитивните внушения, сякаш доста чудеса и хубави неща се случват.....но пък съм упорито магаре и доста често негативните ми мисли изплуват  #Cussing out

# 534
  • София
Де се губите, бре? Преядохте по празниците и сега ви мързи, нали?! Щото аз така направих  newsm47

Arsinoia, здравей и от мен.
Във връзка с първия ти пост. И аз имах рецидив, от който все още се възстановявам, де. Та това, което наблюдавах е, че след като спрях антидепресантите, ме удари такава депресия, истинска, зверска, нещо, дето преди да започна изобщо каквито и да е АД, изобщо не съм изпитвал. Затова си мисля, че тази депресия, апатия и обреченост, са "бонуси", които вървят с АД и веднъж хванем ли се на хорото, измъкването става десетократно по-трудно. Не ги мисли, и те ще отшумят постепенно, но трябва да си пием чинно хапчетата Sad

# 535
Христос Воскресе на всички! alinnna, браво, давай в същия дух, ще стискам палци тревожността да не те навестява повече. Аз имам книги на Луиз Хей, наистина страхотна авторка, но нямам нито един диск. Заедно с някоя книжка ли си го взела или е свален от нета? За съфорумците с проблеми в семейството, вчера ми препоръчаха една книга, казаха ми, че е уникална - "Семейството и как да оцелеем в него" на Джон Клийс. Написана с чувство за хумор, но пък и представя много истини и те кара да се замислиш. Смятам днес да я потърся. enyo, здравей, приятно ми е да се запознаем. Съгласна съм за хапчетата, определено са нож с две остриета, но пък и като ни е много зле без тях не може. Според мен трябва да ги използваме като една база, върху която да стъпим, като останалото е вътрешна работа и усилия от наша страна. Много зле действат негативните повтарящи се фактори в живота, които се мъчим да променим, но като не става и не става това изтощава психиката изключително много. Няма да забравя колко добре се чувствах като се изнесох на квартира и се издържах сама. И после всичко се завърна. Но ние сме борци и ще надвием тази ужасия  Praynig Желая ви хубав и най-вече спокоен ден и едно поздравче, което лично мен много ме умиротворява  Peace
https://www.youtube.com/watch?v=inb8MMZ-QmA

# 536
Христос Воскресе на всички! alinnna, браво, давай в същия дух, ще стискам палци тревожността да не те навестява повече. Аз имам книги на Луиз Хей, наистина страхотна авторка, но нямам нито един диск. Заедно с някоя книжка ли си го взела или е свален от нета? За съфорумците с проблеми в семейството, вчера ми препоръчаха една книга, казаха ми, че е уникална - "Семейството и как да оцелеем в него" на Джон Клийс. Написана с чувство за хумор, но пък и представя много истини и те кара да се замислиш. Смятам днес да я потърся. enyo, здравей, приятно ми е да се запознаем. Съгласна съм за хапчетата, определено са нож с две остриета, но пък и като ни е много зле без тях не може. Според мен трябва да ги използваме като една база, върху която да стъпим, като останалото е вътрешна работа и усилия от наша страна. Много зле действат негативните повтарящи се фактори в живота, които се мъчим да променим, но като не става и не става това изтощава психиката изключително много. Няма да забравя колко добре се чувствах като се изнесох на квартира и се издържах сама. И после всичко се завърна. Но ние сме борци и ще надвием тази ужасия  Praynig Желая ви хубав и най-вече спокоен ден и едно поздравче, което лично мен много ме умиротворява  Peace
https://www.youtube.com/watch?v=inb8MMZ-QmA
Ами и филмчето и дисковете половинктата ми ги изтегли отнякъде.....понеже  съм затрупана цял ден с бумащина, ученици и уроци и нещо взе да ме мързи да чета други книги....и без това съм затрупана със специализирана литература ежедневно  Mr. Green, та предпочитам да слушам със слушалки.....

# 537
Как сте тия дни? Аз вчера се събудих със зверско главоболие и викам да премеря кръвното - в началото го изкара 140/80 и след 15 мин спадна на 100/60 , което си е моето кръвно . На какво се дължи това , дали на страха от апарата за кръвно или съм почнала да го вдигам инцидентно?

# 538
  • София
Elizabeth, кръвното може да се променя по няколко пъти в минута, да не кажа в секунда. На мен един доктор ми каза, че е добре поне две измервания да се правят, особено на чувствителни хора като нас, защото първия път можеш да го вдигнеш от самото очакване, че ще ти го мерят...

# 539
  • София
Аз днес помолих личната да ми изпише някакъв бензодиазепин, че ще тръгна сега да кандидатствам за работа и не искам тая шибана тревожност да прецаква работата. Помолих я за ривотрил или лексотан, но тя отказа, защото били много силни и ми изписа ксанакс, минимална доза. Още не съм го купил, а и не съм пил досега и не знам как ще ми действа. Пил съм единствено транксен досега, но той от много време вече не ми действа. Псито пък ми е изписала едни успокояващи, които са супер, ако искаш да се наспиш, обаче иначе ме трупясват и ми засилват депресията.
Та се чудех този ксанакс как точно (и дали) ще ми действа...  newsm78
Мисля да го пия инцидентно, само при по-стресови ситуации, да видим...

Общи условия

Активация на акаунт