(Био)зеленчукова градина - тема 25

• 68 682
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
kremenu6a, докато се чудиш какво да го правиш този разсад, не губи време и си направи нов... А този ако стане стане, ако не най-лесно и бързо е да го изхвърлиш... Според мен няма какво да го правиш, само да го чакаш дали новите листенца ще са така или ще са си съвсем наред... Аз съм си попарвала доматен разсад, но беше по-голям и в градината под тунелче... Оправи се...
Благодаря за бързото включване  Hug Дано се оправи  Praynig

# 226
  • София
Мами късно ли е да си насея зелени салатки някакви на балкона и кога мога да ги очаквам, ако ги посея сега?

# 227
Bibiana_ - йеее супер идея, много ти балгодаря
може би така ще е най лесно, че и палети имаме доста, та ще го мъдрим как ще стане

Гледах я тази фреза, но май няма да стане, защото била за обработвана земя, а нашата кой знае откога не е обработвана, та май ще повдигаме лехите и така...

# 228
  • Етрополе, България
Eva2010  нашата почва също е глинеста и също не е пипана миналата година, беше си почти ливада станала. Разхвърлихме тор и пепел и фрезовахме директно с тази машинка, виж резултата, за мен е добър. http://dpenkova.snimka.bg/experiment/gradina.807326.32817926.
Влага се значително по-малко труд и време от обикновеното обръщане с права лопата - отне ни около час. Земята е добре разрохкана, поне засега, и доста дълбоко - около 30 см. Поне пробвайте, ако има от къде да наемеш.

# 229
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ето го разсадът http://media.snimka.bg/s1/3285/032814828.jpg?r=0  http://media.snimka.bg/s1/3285/032814871.jpg?r=0      Положението е плачевно направо   Cry Какво да го правя ? Дали ще стане нещо от него или ...  Тук през деня е около 22 25 градуса,вечер температурите падат до около 14 15 Миналата година го засадих в градинката на 1.03 и нямах проблеми  Rolling Eyes Тази година беше по хладно и го скопосах както се казва  Cry Моля за съвет какво да го правя  newsm78 Благодаря   bouquet

според мен е поправимо, малко е полилавял от слънцето и са пообгорели листата, но мисля, че ще го бъде Hug
нищо не пречи да направиш друг разсад Simple Smile но пази и този  Hug

# 230
  • Етрополе, България
Старият и новият разсад от домати към днешна дата http://dpenkova.snimka.bg/experiment/gradina.807326.32818114, http://dpenkova.snimka.bg/experiment/gradina.807326.32818109. Първите са от купено семе "Сърцето на Албенга", засяти в купена пръст на 1 март, вторите са бабини превъзходни, приличат на консервни, в домашно фабрикувана смес от градинска пръст и тор, покълнаха вчера. Днес поне не съм проскубвала скосени коренчета от първите, дано изкарат до неделя, ще пробвам да разсадя няколко кофички. Следващият път непременно ще приложа обеззаразяването със син камък.

# 231
Рорик, Стелт - благодаря Hug! Какво да пратя в замяна?

# 232
  • Пазете Гор
Рорик, Стелт - благодаря Hug! Какво да пратя в замяна?

Какви ги вършите вие? Контрабанда на туршия? Север-северозападен семеобмен?

Днеска обработвах мястото, което до вчера планирах за картофи, но ето този тунел е на път да ме откаже от картофите. Известно е, че ползувателите на тези тунели са любители на картофите големи. В проспект на "Лидл" видях, че предлагат някаква соларна аджъклама, щото излъчваните от нея импулси пъдели сляпото куче. 25 лева струва, а дали ще свърши работа, питам се.

Ето столето ми за почивка при лехите.

# 233
куркума - надявам се имаш и чадър . Да не изгориш на слънцето летните месеци.

# 234
Хехе! Столето е толкова... умилително  Hug

Аз ползвах някаква джаджа срещу къртици - ако нещо се усети като ефект изобщо, то беше в радиус от 2-3 метра около нея.
Сега...може да има разни видове, с различен ефект, но като цяло съм скептик.
Единственото спасение, което си представям, е вкопани мрежи в лехите, което, обаче, ще струва майка си и баща си (водиш майка си и баща си (или друг наличен роднина), оставяш го в магазина, а те ти дават мрежата  hahaha).

# 235
Тунелът май е на къртица, което е почти приемлива съседка.
Обръщането с вила е къде къде по-приятно, в сравнение с права лопата. 16.60 кинта.
Днес за последно разсаждах салатки и ми хартисаха доста.
Чудих се на коя съседка от наличните по градинките да ги дам, накрая постъпих като оня шейх, дето поискал да му подменят харема с интелигентни и образовани жени, като на европейските лидери. И първата вечер избрал ... с най-голямото дупе.

# 236
Миналата година и майка ми се оплакваше от сляпо куче май...или къртица беше. Бяха набили пръчки в земята и вързали за върха с конец по едно кенче от безалкохолно, след това нямали проблем  Thinking От шума казаха, че се плашели.

# 237
Миналата година имахме сляпо куче,измъкна ми всички лалета и доста чесън.За мое голямо учудване лук и моркови не пипна.Мъжо поръча някакъв капан и на два пъти го щрака капана и си личеше как го е хванал и то се е измъкнало.Но след втория път изчезна,ще видим тая година дали ще се покаже.Но по тая причина не садя картофи,не ми стиска.

# 238
Купихме си преди време една джаджа за мишки, и скъпа беше, хич не върши работа, ако и това така действа.... Сетих се за трикракото столче на моя дядо, ама не ви ли е малко нисичко на такива столчета?
Лук поникнал, грах също, спанак... екстра почва тая пролет  Simple Smile

# 239
  • на брега на Дунава
Аз имам къртици бол.Ровят баш където е най-обработено,защото там където е влажно има разни животинки -червеи , бръмбари,ларви и т.н. и те се хранят с тях. До тук добре. Чистят почвата. Но ми изравят растенията и правят бели. Котето ги ловеше , но умря и трябва да мисля за уред. За съжаление по голямата част е скала /почвата на места е около 20 см. само/ и не знам дали ще върши работа.Пък не ми се ще да слагам парцали с нафта и други подобни , които миризливи неща ги отпращали надалече.

Общи условия

Активация на акаунт