(Био)зеленчукова градина - тема 25

• 68 480
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Пропуснала съм - ще прочета   bouquet

# 691
Bushkata,  предполагаме, че кооперациите около нас са пръскали с нещо и са изтровили пчелите. Има и други пострадали пчелари в околността.

Цитат
Благодаря на Анемония за добрия съвет!
Amica1, няма защо. Нали затова посещаваме тази тема, за да обменяме опит. Simple Smile

# 692

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!! МИР, ЗДРАВЕ, СПОКОЙСТВИЕ И ПЛОДОРОДИЕ!!!

Пенкова, Бързичко да се оправи детенце и лошото вече да е зад гърба ви  Hug

Амика, чудни цветове са се получили! следващата година пробвай и с багрилна айважива, коприва, но имаше някакви тънкости в боядисването на тъканите - някаква стипца им се слагаше, която обаче, надали е полезна и при варене на яйца!

Анемония, Миналата година един приятел (ветеринар) се оплака, половината от кошерите му хубави и силни, добре презимували избягаха. Каза , че препаратът срещу кърлежите не е качествен и сега за тази година ползва някакви други - методи освен този препарат - сега всичко му е наред!

# 693
Христос воскресе!

d_penkova това е ужасно преживяване.Пожелавам ти всичко лошо да е минало.

amica1  страхотни яйца.

# 694
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!Поздрави и от мен!И аз да се включа към пожеланията за бързо оздравяване на момченцето на d_penkova!                                                                                                                                                                            Теди,а с какви бои са нарисувани яйцата вдясно в купичката?Страхотни са!Както и на Амика!(отидох,купих куркума,но с това останах)Наблегнах на месенето на козунак тази година и не остана много време за експеримент с яйцата.Нищо,догодина!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Ето и доматите!http://reni7377.snimka.bg/hobby/gradina.810025.33018392 Вчера ги пръсках с козе мляко(с малко йод)и сега мирише на пръч JoyСпанака буйно порасна,морковите горе доле!Разсада на праз-лука е поникнал,но не помня кога се сади на постоянно място и на по сенчесто ли беше?Репичките почти ги изядохме,а армията от охлюви опаса новата ми салата почти до дупка!От 50 са останали десетина #2gunfire                                                                                                                                                               Герундик,живи ли са доматите под тубите?Дано!                                                                                                                                                           Щях да снимам граха на една баба на нашата улица.Вече е цъфнал!Всички съседи следихме експеримента,защото бабата го зася през началото на ноември,той поникна и стана висок около четири пръста.През зимата не помръдна повече на големина,но през пролетта просто полудя!Тя(бабата) обясни,че така се отглеждал граха за по ранен,но не знам има ли значение региона и ако беше по студена зимата дали щеше да му се отрази. newsm78

Последна редакция: пн, 21 апр 2014, 10:29 от reni7377

# 695
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...                                                                                                                                                         
Щях да снимам граха на една баба на нашата улица.Вече е цъфнал!Всички съседи следихме експеримента,защото бабата го зася през началото на ноември,той поникна и стана висок около четири пръста.През зимата не помръдна повече на големина,но през пролетта просто полудя!Тя(бабата) обясни,че така се отглеждал граха за по ранен,но не знам има ли значение региона и ако беше по студена зимата дали щеше да му се отрази. newsm78

и аз щях да снимам картофите на незнайни работливи люде, но на връщане валеше и пропуснах.  Hug
мога да разказвам обаче Simple Smile
високи бяха над педя и видимо бяха гърлени поне веднъж. височината от една педя беше над купчинката пръст, с която бяха загърлени. не знам кога са садени, но изглеждаха сякаш скоро ще ги вадят  Crazy
значи може и по-рано да се садят картофите  Hug

и ние си имаме яйца, боядисани с куркума  Hug маскирани са като пилета, с очички и шапки от цветчета Hug домързя го да прави човки и останаха с усмивчици само  Laughing
големия плюс за мен е, че не боядисват пръстите  Hug

д_пенкова, пропуснала съм поста ти  Hug
Скрит текст:
знам, че за дете боли повече отколкото ако с теб се беше случило. бързо оправяне на детето и дано всичко лошо е останало зад гърба ви

# 696
   Теди,а с какви бои са нарисувани яйцата вдясно в купичката?Страхотни са!Както и на Амика!(отидох,купих куркума,но с това останах)Наблегнах на месенето на козунак тази година и не остана много време за експеримент с яйцата.Нищо,догодина!

Не са рисувани Simple Smile  Техниката се нарича декупаж, а това са ми първи стъпки Simple Smile
изрязват се мотивчета от тънки салфетки (1-я пласт от трипластовите например) и се залепват с четка и белтък  (хубаво е да си имат блед цвят на някаква боя яйчицата ) маже се внимателно върху салфетката и така си се залепва ; изчаква се малко да позасъхне и после и от другата страна - докато не  изсъхне не е желателно да се пипа  Embarassed , но не е непоправимо измива се с водичка и отново лепиш Wink

# 697
Теди ,благодаря!Добри,и при нас има такива големи картофи за мое голямо учудване!Нали има слани и прочие...Едните такива горди собственици на картофи Joyса съседи и смятам да ги питам по този въпрос. ThinkingБабата с граха има и поникнал зелен боб(на четири листа)кога го е сяла незнам newsm78(опитах да я питам,но тя трудно чува,че и не вижда...та и не помнела точно...)          Добри,топинамбура поникна!На Герундик също! Hug

# 698
Здравейте!

Нашите картофи (двата реда, за които успях да отделя място) също ги загърлях веднъж... Садих ги на 15-ти март и две седмици по-късно поникнаха, а през последните облачни и дъждовни дни си растат все едно нищо не е....
Направих си експеримент тази година като изнесох под тунелче не само моите домати, но и добавих няколко стръка купешки разсад... Купешкия беше скубан, като засадих стръкчетата първите дни беше жега, те се кламбучкат като пияни и се чудят да мрат ли или да остават... Докато ръмя не съм отвивала тунела и днес видях, че купешкия разсад цъфнал... Кога е сят не зная, насадих го отвън преди 20 дни... Сега ще следя моите домати кога ще цъфнат, кога ще връзват и каква ще е разликата до беритба на първите доматчета...

Граха и той станал доста висок... А докато съм на темата да питам загърляте ли грах, както картофите? Не ми се получава нещо... Земята буцорлива, стръкчетата тънки, не като на картофите...  Rolling Eyes

# 699
  • София

Щях да снимам граха на една баба на нашата улица.Вече е цъфнал!Всички съседи следихме експеримента,защото бабата го зася през началото на ноември,той поникна и стана висок около четири пръста.През зимата не помръдна повече на големина,но през пролетта просто полудя!Тя(бабата) обясни,че така се отглеждал граха за по ранен,но не знам има ли значение региона и ако беше по студена зимата дали щеше да му се отрази. newsm78
Цитат
и аз щях да снимам картофите на незнайни работливи люде, но на връщане валеше и пропуснах.  Hug
мога да разказвам обаче Simple Smile
високи бяха над педя и видимо бяха гърлени поне веднъж. височината от една педя беше над купчинката пръст, с която бяха загърлени. не знам кога са садени, но изглеждаха сякаш скоро ще ги вадят  Crazy
значи може и по-рано да се садят картофите  Hug
Есента засях картофи- за опит. В момента са поникнали на педя над земята, с по няколко листа.
Грахът сях през март и вече е също около педя поникнал.
Спанакът се движи между 2 и 4 листа.
Марулите, лука и чесъна садих през есента- обикновена, айсберг и къдрава. Държах ги под найлон и от месец всяка вечер сме на прясна салата с пресни лук и чесън.
Морковите се показаха, бялата продълговата ряпа- също.
Магданозът никакъв го няма, но копърът- мамут, поникна.
Засадих дръвчета, които се разлистиха- круша, череша, вишнап, а прасковата дори цъфна.
Имам проблем с джанката, пак- въшките отново я нападнаха.
Мога да пръскам по долните клони, но по върха, няма начин и не знам какво да правя, защото е до входа на къщата и събира най- различни гадини. newsm78

# 700
Здравейте от мен! Приемате ли нови градинари? Simple Smile Нямам много време да ровя из форума и се изненадах, когато случайно открих тази тема.

ЗА втора година сами си засяваме разсад за краставици и домати  и люти чушленца. Двора ни не е много голям, но е достатъчно.  Миналаат година насадихме 103 корена домати, но есента подрани доста и не всички успяха да станат червени. Събрахме 3 кофи със зелени доматки за туршии, но  юли, август и септември не сме купували , имахме достатъчно зрели.

Ние сме в Самоков, лятото е кратко, студеничко си е.  

Когато имам време ще сложа снимки на разсада Simple Smile

НА двора засях моркови и червено цвекло, преди 3 седмици, но няма и изглед нещо да поникне... Може би от дъждовете да са се скапали семенцата в земята..

Днес купих разсад за ягоди от една бабичка- 40 коренчета за 2 лева... Много искам да станат, за да се радват децата, но имам съмнения, че няма да родят нищо, ще си останат само на шума....

# 701
Здравейте от мен! Приемате ли нови градинари? Simple Smile Нямам много време да ровя из форума и се изненадах, когато случайно открих тази тема.
Добре дошла!  bouquet

# 702
stelt77, при мен е тревливо, та като поникне грахът редовно, докъм три пръста висок, окопавам стържейки, плитко тревата в междуредията, без да наближавам много граха. А като видя мустачета, тогава копая и загърлям и това е.

# 703
Здравейте!Христос Воскресе!    Grinning
И аз намерих време и малко слънце да пообиколя градината....морковите и магданоза са тръгнали, копър, розмарин, лук и чесън никакви ги няма.
Розмарина и в къщи пробвах в саксия, и тук няма никой.Съмнявам се, че семената са лоши.
Дръвчетата са нацъфтели, тревата и тя....    Mr. Green  Мъжа ми от 3 седмици се кани да коси, а то в неделя все вали.
Вчера си купих една книжка, та в нея четох, че всички семена се дезинфекцират преди сеене.Вие правите ли го?

# 704
  • Етрополе, България
Здравейте,
Благодаря на всички за загрижеността и пожеланията. Възстановява се детето.
Отчет - граха е около педя. Като просъхне малко е за копане втори път и ще му слагам вършини да се катери. Картофа никакъв го няма. Само 2-3 са се показали от шест бразди. За сметка на това трева колкото си щеш  Joy.
Сях в саксия риган, изникна и умря. Смених пръстта, сях мащерка, изникна тръгна и сега се е изтръшкала цялата. Явно няма да я бъде по този начин, ами ако някой е взимал от някоя поляна, споделете как си ги завъдихте, моля. Най-лошото е, че риган не съм и виждала в натурален вид  newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт