Сухо четкане / Dry Skin Brushing - 2

• 90 344
  • 652
  •   1
Отговори
# 525
  • най-шареното място
Неизпирането е достатъчна причина.

# 526
Неизпирането е достатъчна причина.
Абсолютно съм съгласна. Кой знае с какво са обработвали гъбата.

Дансър, изпери я с мек сапун, изплакни я хубаво и я остави да изсъхне.

Ом, моята четка за лице е с кози косми и започна да олисява след толкова години. Сега ползвам една от Норуекс ( bouquet  за препоръката), които получих (бебешки размер), но тъй като я мокря, това не се счита за суха процедура. Опитвам се да направя 2 в 1 с тази кърпа: хем да махам мръсотията и мъртвите клетки без сапун, хем да правя масаж. Засега е рано да дам отзиви, но ще го направя по-нататък. Ти такава кърпа ли ползваше досега?

# 527
Здравейте!
От скоро и аз съм в отбора на сухо-четкащите се. Simple Smile Засега съм повече от доволна, а мина едва седмица ежедневни процедури Grinning Днес си взех и четка за лице, но за жалост май е малко по-твърда, от колкото трябва.
Някъде из темата мернах да се споменава разтвор на чаено дърво за дезинфекция на четката. Моля за разяснение - от къде да си го купя, как до го приготвя (разредя) и след всяко четкане ли да го ползвам. Предполагам, че просто се впръсква в четката?
Също така след четкане на лицето и врата какъв крем/лосион използвате?
Благодаря предварително за отговорите! Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 май 2016, 16:11 от Mimz Tsanova

# 528
  • най-шареното място

Ом, моята четка за лице е с кози косми и започна да олисява след толкова години. Сега ползвам една от Норуекс ( bouquet  за препоръката), които получих (бебешки размер), но тъй като я мокря, това не се счита за суха процедура. Опитвам се да направя 2 в 1 с тази кърпа: хем да махам мръсотията и мъртвите клетки без сапун, хем да правя масаж. Засега е рано да дам отзиви, но ще го направя по-нататък. Ти такава кърпа ли ползваше досега?

Памучна. Много удобно понеже имах дузина поне кърпи - и отиваха в пералнята - лесна техноогия.
Обаче мисля,че не е  най-добрата хигиена все пак. Иначе за път примерно е перфектно - тръгваш с необходимия брой и никакви грижи докато не се прибереш. И виждаш мръсотията. Но сега ще търся четка. Понеже подозирам, че съм разнесла вируси на едно място. Или поне така изглежда.

Чаено дърво етерично масло има в аптеките и в DM. Разреждаш с вода. Или си купуваш такава вода /като розовата, но това е сложно - няма го по аптеките/.

# 529

Party И аз започвам със сухото четкане с тази четка от DM. За съжаление вече внасят само този вид с дръжка.

# 530
Mimz, ако е по-твърда четката за лице, пак можеш да я ползваш. Но не по-често от 2 пъти седмично.

Мажа се или с кокосово, или с масло с мед на Savannah Bee (за чувствителна кожа).

Котън, въпрос на навик е каква четка ще ти в по-удобна.

# 531

Някъде из темата мернах да се споменава разтвор на чаено дърво за дезинфекция на четката. Моля за разяснение - от къде да си го купя, как до го приготвя (разредя) и след всяко четкане ли да го ползвам. Предполагам, че просто се впръсква в четката?

Ползва се хидрозол от чаено дърво, а не масло от чаено дърво. Това е все едно розова вода - тя е е хидрозол на розата или по-точно водната част, а а розовото масло е маслената част.
Не съм сигурна  в Б-я дали продават хидрозол от чаено дърво, дано някой сподели, че и моят е на свършване. Иначе да - впръсква се върху четката след ползване. Но е добре да я миеш с вода и сапун 1-2 пъти на две седмици. Аз ползвам течния сапун на Д-р Бронер с чаено дърво (води се кастилски сапун) - има ги в зоя...

# 532
Назад в темата, когато се коментираше доста оживено почистването на четките и въпросния хидрозол, все имам някакъв спомен, че Фея беше споменала че може хидрозола да се замени с разтвор на ЕМ от чаено дърво в дестилирана вода  newsm78 Аз си ги почиствам с такъв разтвор, тъй като не намерих хидрозол. Със сигурност не е съвсем същото, но според мен си върши чудесна работа  Peace

# 533
Назад в темата, когато се коментираше доста оживено почистването на четките и въпросния хидрозол, все имам някакъв спомен, че Фея беше споменала че може хидрозола да се замени с разтвор на ЕМ от чаено дърво в дестилирана вода  newsm78 Аз си ги почиствам с такъв разтвор, тъй като не намерих хидрозол. Със сигурност не е съвсем същото, но според мен си върши чудесна работа  Peace

И аз така правя. Simple Smile

# 534

как как?

# 535
Нивеа, в шише с пулвелизатор наливам около 200мл. дестилирана вода и накапвам 15-20 капки ЕМ от чаено дърво. Разклащам много хубаво и с този разтвор пръскам четките след употреба. Веднъж в седмицата ги пера с неутрален сапун  Peace

# 536
а какво е ЕМ?

# 537
  • най-шареното място
вероятно етерично масло.
Мен лично много ме съмнява това да е достатъчка дезинфекция в слчуай на вируси по кажата или подобни образования. Но не съм намерила заместител. Питах специалист - отрича четкането.

# 538
вероятно етерично масло.
Мен лично много ме съмнява това да е достатъчка дезинфекция в слчуай на вируси по кажата или подобни образования. Но не съм намерила заместител. Питах специалист - отрича четкането.
Интересно. Защо го отрича?

# 539
  • най-шареното място
Защото "несъвършенствата" като бенки, вируси и брадавици, могат да бъдат наранени/разнесени.
Факт е, че папиломи по врата се разнасят от колиета, подобно е и с триенето с четката, вероятно даже по-изразено. Лошото, е че такива неща има по почти всяка кожа и дори не подозираме за тях.

Общи условия

Активация на акаунт