Сухо четкане / Dry Skin Brushing - 2

• 90 319
  • 652
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря, че сподели ом. Аз гледам да избягвам бенките. Поне по-големите. Със светла кожа съм и имам доста.
Аз да споделя за краткото време, за което се четкам (20-ина дни). Понякога от сухота започваха да ме сърбят краката. И ставаха направо бели. Трудно да го опиша, но доста неприятно. Мазането с какви ли не лосиони не помагаше кой знае колко. Откакто се сухочеткам нямам този проблем. Кожата ми е много мекичка.  Heart Eyes Отделям внимание и на лактите и колената. Понякога ми ставаше малко по-груба кожата на тези места. Сега и там е много мека.

# 541
Ом, аз след толкова години четкане нямам нищо разнесено. Специалистът спомена ли за връзката между имунната система и склонноста към разнасяне на образуванията? Най-много брадавички ми се бяха появили по време на първата бременност и ходих да ми ги горят след раждането. Затова питам.

# 542
  • най-шареното място
Не, на принципна основа отрича.

Иначе има школа твърдяща, че вируси и брадавички са не само нисък имунитет, а опаразитяване на организма довело до спад на имунитета и последващ израз върху кожата. Други пък казват, че микротравмите на кожата за входна врата и идва отвън върху самата кожа заселването на образуванията. На практика четката може да е населена с готови за пътеществие вируси и това да не пречи, или почти да няма и да се разселват пак.

# 543
Здравейте,
Извинявам се, че се намесвам в темата. Тръгнах да търся копринени ръкавици и попаднах тук.
Искам да питам Ом дали според нея при ползване на копринена ръкавица под душ пак има опасност от разнасяне на нещо по кожата?

Иначе за протокола купих си четка преди няколко години. Пробвах няколко пъти, но нещо не се вдъхнових и отлежава в шакафа Simple Smile

# 544
  • най-шареното място
Доколкото се дублира функционално с тривка - да.
Четките и тривките са едно недолюбвани от въпросния дерматолог, а той е добър. Само ръчен масаж не изключи. А аз разбрах това защото питах как да дезинфекцирам четките.
Скрит текст:
Лично за мен с досегашния ми опит, човек трябва да търси баланса за него самия.
Например целулит, малки пъпчици и врастнали косънчета, гладкост на кожата, лимфен дренаж и т.н ползи от четкането се противопоставят на разнасяне на папиломи и вируси. При чиста кожа и добра дезинфекция рискът би трябвало да е нисък. Но като знаем как колие разнася по врата, и възглавница по бузите... добре е да сме сигурни, че кожата е чиста изначално. Друг подход е да се четка и ако има разнасяне да се спре.

# 545
Четох много за разнасянето на брадавиците. Мнението на повечето (вкл. на Мейо) е, че понеже са на вирусна основа, по-слабият имунитет има връзка със склонността към разнасяне.

Другото е, брадавиците се лекуват чрез раздразнение. Тоест, за да може организмът да разпознае "капсулования" вирус, кожата трябва да се травмира. Обикновено това се прави с ток или замразяване. По тази логика сухото четкане би трябвало всъщност да помага за лечението на съществуващи брадавици.

Въз основа на досегашния си единствено положителен опит, аз оставам на сегашния си режим: висок прием на пресни зеленчуци и плодове + спорт + слънце (за силна имунна система) и сухо четкане (като масаж, прочистване и в помощ на лимфната система).

# 546
  • най-шареното място
Мерси!!!

Понеже темата наистина е интересна, да добавя.
Ако са вирусни /по кожата, а не в целия организъм/, лекуването с раздразнение е по точно механично почистване на практика - с ток, студ или лазер се "отсичат". Не се наранява мястото и организма да ги пребори. Ефектъът е по-малко "животинки" по кожата и по-малко шанс за разпространение. Няма данни дали това е надеждно поотношение на наличие на вируса. Нито е сигурно дали не са опразитяване с такъв кожен симптом.

От друга страна те се разнасят с наранявания. Една от причините за дезинфекция след бръснене е точно да не се разнасят. Но! никъде не съм видяла уж очевидното следствие - че спиртът е надеждна дезинфекция. Би трябвало да е.

# 547
Здравейте,какво мислите дали е ок да се мажа след  четкането с антицелолитен крем вместо обикновен  Thinking

# 548
Здравейте мили дами  Heart Eyes По принцип съм с много суха,комбинирана и мноооого чувствителна  кожа, беля се. Сега лятото...взеха да ми излизат пъпчици в областта на презрамките от сутиена - от запаряването. Освен това съм много бяла и по бедрата имам врастнали косъмчета. Ексфолианта ми свърши, затова в момента се къпя с бебешки сапун - от всичко друго ми излиза по нещо  Sad Добра идея ли е четкането за мен? Не искам да се омазнява допълнително, а да изчистя всякаква мръсотия и колко пъти да го прилагам, ако е подходящо за мен? bouquet

# 549
Здравейте мили дами  Heart Eyes По принцип съм с много суха,комбинирана и мноооого чувствителна  кожа, беля се. Сега лятото...взеха да ми излизат пъпчици в областта на презрамките от сутиена - от запаряването. Освен това съм много бяла и по бедрата имам врастнали косъмчета. Ексфолианта ми свърши, затова в момента се къпя с бебешки сапун - от всичко друго ми излиза по нещо  Sad Добра идея ли е четкането за мен? Не искам да се омазнява допълнително, а да изчистя всякаква мръсотия и колко пъти да го прилагам, ако е подходящо за мен? bouquet

По принцип и аз съм с доста суха кожа. Побеляване на някои участъци, сърбеж от сухота. Откакто се сухочеткам забравих за това. Кожата ми стана мека, подхранена, в никакъв случай мазна. Подкожните косъмчета на краката намаляха значително.
Ако бюстът ти го позволява бих те посъветвала да си потърсиш сутиен, който можеш да носиш без презрамки. Направо се преродих с такъв. Моят е със силиконови ленти отвътре и не мръдва. Страхотен е. Ще си го купя във всички възможни цветове.

# 550
Благодаря  Sladkishi , за пръв път чувам за такъв сутиен със силикон отвътре, боже колко съм изостанала  Laughing . Ще потърся, бюстът ми е нормален, но съм пробвала бриджитки и се свличат без презрамките. Определено ще го обмисля.  Hug

# 551
Сладкиши, ако е удобно направо пусни линк Simple Smile

# 552
  • най-шареното място
Имат силикон по ластиците най-често и те залепват.

Четкането ще промени храненено на кожата и оттам и воднолипидния баланс - четкай смело, само гледай да свикнеш постепенно.

# 553
Почвам!  Laughing . Първата ми цел е да намеря луфа, или нещо подобно.... не съм много наясно колкото и да ви четох, но мисля че съм срещала в Лили или ДМ такива принадлежности  Grinning Какво ще препоръчате за мазане след това на мойта свръхчувствителна кожица? Ползвам от Avon едно мляко за тяло, но предполагам е пълно с химии.. тези масла (кокосово, бадемово, палмово) не омазняват ли твърде много кожата и после бавно ли попиват? Уф.. много въпроси, много нещо ама така сме незнаещите  Joy ooooh!

# 554
  • най-шареното място
В ДМ има един вид четка с дълга дръжка, луфи има и в Кауфланд.
Маслата в малки количеств ана влажна кожа изобщо не омазняват.
ДМ имат масла на алверде - роза, спорт, целулит и т.н. Ако там ще ходиш погледни ги.

Общи условия

Активация на акаунт