С мартеничка се закичи мама и Априлче чака румена, засмяна :)

• 39 945
  • 756
  •   1
Отговори
# 60
Sea clam,незная и на мен ми е странно че стана така.Като спомена тонове,той въобще никога нищо не обяснява,всеки път някакви си два размера гледа само,и то когато ми се полага ехо де.Понеже ме гледа на ехограф,няма нужда от доплер според него,а следенето на плацентата били подробности  ooooh! Та сега ще ходя на частно поне два пъти до раждането.Днес се опитах да се разходя,уви,така тежи и на всеки 30 мин WC Mай ще трябва да си купя лична Eko Toi  Blush Още мъничко остана до срещата с нашите съкровища Simple Smile  Hug

# 61
Здравейте, момичета. Имате ли наблюдения върху сгъваемите ванички за къпане? Удобни ли са, дали са издържливи? Обичаме да пътуваме и не си представям да помъкнем с колата и голямо корито.

Последна редакция: вт, 04 мар 2014, 16:44 от BettyBoop

# 62
Здравейте, момичета. Имате ли наблюдения върху сгъваемите ванички за къпане? Удобни ли са, дали са издържливи? Обичаме да пътуваме и не си представям да помъкнем с колата и голямо корито.

Разглеждах сгъваеми ванички на Сток, но се отказах за сега. Иначе всички техни продукти са много качествени... http://www.9plus.bg/products/strollers_acessories/stokke/flexi_bath_blue

# 63
За хемоглобина - от 112 преди 2 месеца (тогава почнах да пия желязо) стигна до 118 (продължавам си с желязото), което е добре  Wink гледам да го пия когато не съм приемала млечни продукти, но за вит Ц не знам нищо

Киселени имам всеки ден и аз независимо кога какво съм яла, но са леки и ги трая

За спането - много трудно спя дълбоко и то проблема не е WC, нито в ритането на бебо, просто не мога да се отпусна и само дремя цяла вечер  Confused

Иначе след днешният преглед бебето е 2200гр, от 2 месеца си е главично и се отплете от пъпната връв  Hug . Днес пуснах изследване за микробиология и лекарката реши направо да провери повече неща, нямам скъсяване, нямам разкритие, всичко е затворено и няма никакви изгледи да избързва  Hug

За термина аз си знам че съм с по-ранна овулация и за себе си знам че ще се роди по рано от терминът записан навсякъде Simple Smile

# 64
Като ви чета, моята бременност е направо песен. Мога да си изкарам още 8 месеца така. Днес пак бях цял ден по работа на крак, имам само леки крампи на ръцете от време на време, защото спрях магнезия. Килограми +7кг.
И аз пуснах микробиология и ПКК, всичко е в норма, хемоглобин пак 140.  bowuu  Червеното месо е тайната.  Peace
Киселини, липса на сън, болежки, тежест - нямам. Blush
Чанта в готовност - също нямам.  Blush

Овулацията ми е късна, на 18ти ден, така че като нищо да си я пренося Хубавица-Мица.
Заключение - не искам да свършва този прекрасен период на ритничета и бълбукане.  Heart Eyes Heart Eyes

# 65
Привет и от мен! Чантата за родилното още не съм я стегнала, но поне започнах да подготвям съдържимото Simple Smile

Еднократни гащи за след раждане на полската фирма Canpol има и в магазините на Лили.

Хемоглобина: боря го и аз от месец. Минимумът, който стигнах, е 115 (не е много ниско май..). Днес ликувам: върнах го до 129 след 10-дневно ползване на Тоттема капсули (по 1 дневно) и голяма чаша сок от цвекло през ден (може и да си въобразявам за цвеклото, но поне ми се услажда). Сега пък тромбоцитите ми излязоха малко ниски: 112 при минимум 130, ще видим какво ще кажат лекарите. Някой имал ли е подобни стойности?

Да се похваля: снабдих се с различни версии пеленки за многократна употреба, много пухкави, естествени и сладки Simple Smile Мечтая си как ще милвам нежното бебешко дупе благодарение на тях!

Бъдете здрави Simple Smile

# 66
Някой може ли да ми каже магазин за нощници и сутиени за кърмачки в София, който е на приемливи цени и не е онлайн, поне сутиена мисля, че трябва да го пробвам преди да го купя, нощницата може и без да я пробвам.
Аз моите ги взех от обикновен магазин за бельо (на ул. Раковски срещу Агенция "Митници"). Сутиена за кърмачки беше около 5 лв., стягащи в корема гащи - пак около 5 лв. и ношница за кърмачки с къс ръкав - 20 лв. Мисля, че на Мария Луиза има и по-евтини ношници за кърмачки (срещу Карфур) (около 15 лв., а на Женския пазар има и най-обикновени с по-дълъг ред копчета отпред за по 10 лв.). Ако са ти далеч, предполагам, че във всеки магазин с "китайско" бельо ги има Simple Smile
За киселините - до сега и аз не бях имала, но на няколко пъти се появиха и ги преборих с прясно мляко, веднага минаваха.
Чантата - тъкмо снощи почнах да я стягам и е почти готова. Остава да вземем памперси и да сложа някоя друга козметика + документите от ЖК като си ги взема.
Мис Индия, тази лекция в ТК, имаш ли спомен кой я води? При нас беше рехабилитатор, много приятна жена и каза същото Simple Smile да не би да сме били заедно на лекцията  Party
И накрая да се оплача и аз... взех да вдигам кръвно. Не е постоянно, но в определен период от деня за няколко часа се вдига като стига до 150/100. А аз по принцип съм с ниско кръвно и нисък пулс (над 65 мноооого рядко е бил)... е пулса ми под 80 не пада (например сега съм се излегнала на дивана и преди малко беше 95), а моята лекарка нещо не иска да ме вижда... (с уговорки се разбрахме за преглед в петък, а аз съм така вече от седмица) Sad което допълнително ме.. "притеснява" и да не говорим, че засилва съмненията ми, за които бях писала преди време (дали да не я сменя). Освен това, въздуха продължава да не ми стига (въпреки прима на желязо), ръцете ми изтръпват и са доста отслабнали и имам странна болка в пръстите на ръцете (почти всичко, което хващам е свързано с болка).... вече искам да се свършва и се моля детето да е кротко като майка му  Mr. Green
Алена, благодаря за труда и търпението, отново  Hug

Последна редакция: вт, 04 мар 2014, 19:25 от babyboopk

# 67
Момичета, има ли около вас прекалено суеверни роднини и приятели? Все ще се намери някой да ти каже да не купуваш още нищо за бебето, че не се знае. Приятелки все се притесняват да говорят за храна около мен да не ми се преядяло и да станело нещо на бебето. Свекърва ми всеки път като заговорим за малката казва- има време, не бързайте. Много се изнервям от подобни неща. Аз съм голям оптимист по принцип и не искам да живея с мисълта, че финалът може да не е хубав.

Последна редакция: вт, 04 мар 2014, 19:32 от BettyBoop

# 68
Здравейте и от мен Simple Smile
От две седмици през нощта ми се подуват пръстите на ръцете и дланите мнг ме болят, не мога да свия ръката си  в юмрук, трудно ми е и завъртането в леглото, и никога не съм си мислела,че да си обуеш чорап може да е задъхващо Simple Smile 

Бебчето вече не рита като преди,а по скоро ми прави издутини и го усещам как се намества и преплъзва, естествено чувството е прекрасно,но и това е малко дисконфортно. А и определено е по дейно в последно време преди поспиваше повечко,но сега по всяко време си шава.

За киселини,аз пия газирано,колкото и да не е препоръчително, но ми минават.
Някой може ли да каже превръзките за родилки дали са удобни и надежни или да заложа на нощните?

Поздрави

# 69
  • София
Момичета, има ли около вас прекалено суеверни роднини и приятели? Все ще се намери някой да ти каже да не купуваш още нищо за бебето, че не се знае. Приятелки все се притесняват да говорят за храна около мен да не ми се преядяло и да станело нещо на бебето. Свекърва ми всеки път като заговорим за малката казва- има време, не бързайте. Много се изнервям от подобни неща. Аз съм голям оптимист по принцип и не искам да живея с мисълта, че финалът може да не е хубав.
И аз много се изнервям на тези суеверия. Малко ме възприемат като болна някой хора. ooooh! ooooh! ooooh! "Опъни си краката, ела да седнеш.... полегни си... хапни си...ама хапни си....АМА ХАПНИ СИ, че на бебето може нещо да му стане!.... не купувай, не пери, не приготвяй..." Е омръзнало ми е от подобни коментари! И аз като теб съм супер позитивна и не искам и да си помисля, че нещо няма да бъде наред с бебката. Искам да вярвам, да съм убедена даже, че ще се приберем живи и здрави двете вкъщи, където аз с най-голямото щастие на света приготвих всичко. И всяко нещо,което сме взели и дрешки и чорапки дори... са ми донесли най-прекрасните емоций. Защо заради суеверие да си го спестя!? newsm78 И накрая да вляза да раждам и да се чудя и притеснявам майка ми или свекърва ми ще се ровят по шкафовете ми да подреждат дрешките на моето дете!  Е няма как да стане!  #2gunfire

Babyboopk  Незнам как се казваше, но беше рехабилитаторка с руса коса, пълничка и много мила Simple Smile Аз ходих на 26.02. може и да сме се засякли  Peace

# 70
  • Сидни
Здравейте,
чудя се защо като сте с киселини не взимате нещо с/у тях- има доста продукти. Аз съм на Талцид , а понякога пия и Фамултран, но моите киселини са направо страшни и дори и те не ми помягат понякога, но ако не взема нещо, ще пукна!
За чантата- изобщо с нищо не съм готова, ако все пак тръгне раждане съм сигурна , че пак ще се справим.
От вчера съм в 45 дневния, а на 06.03 съм на ЖК и да видим малкия как се движи. На миналата консултация преди 4 седмици си беше пак главично и 1900гр, обаче от няколко дни така се движи в корема ми, че се зачудих дали е възможно да се обърне наобратно в последния момент.
Бяхме вчера на обиколката из МБАЛ Надежда и много ни хареса. Така или иначе там си бяхме избрали, но сега и като видяхме съвсем си затвърдихме. Говоря в мн. число, защото по-добрата ми 1/2 много държи да е с мен на раждането. Който ще ражда там и не е ходил още - много е топло вътре, имайте предвид! Peace
би-би-то - и на мен ми се подуват пръстите през нощта и като се събудя е трудно свиването.
челюстната ми става скърца, киселини....
НЕ ми тежи корема още, мисля, че даже съм доста подвижна, но просто се изморявам супер бързо Sad
Хайде за сега  Hug

# 71
И накрая да се оплача и аз... взех да вдигам кръвно. Не е постоянно, но в определен период от деня за няколко часа се вдига като стига до 150/100. А аз по принцип съм с ниско кръвно и нисък пулс (над 65 мноооого рядко е бил)... е пулса ми под 80 не пада (например сега съм се излегнала на дивана и преди малко беше 95), а моята лекарка нещо не иска да ме вижда... (с уговорки се разбрахме за преглед в петък, а аз съм така вече от седмица)  което допълнително ме.. "притеснява" и да не говорим, че засилва съмненията ми, за които бях писала преди време (дали да не я сменя). Освен това, въздуха продължава да не ми стига (въпреки прима на желязо), ръцете ми изтръпват и са доста отслабнали и имам странна болка в пръстите на ръцете (почти всичко, което хващам е свързано с болка).... вече искам да се свършва и се моля детето да е кротко като майка му 

Мила кръвното не е безопасно при бременост
Не го подценявай,следи го и върви ако ме питаш по скоро
Не знам защо твоята лекарка така реагира би трябвало веднага да те види
Аз ако бях сериозно щях да се замисля за сменянето й
Знам ,че всичко ще е наред
Прегръдки Hug

# 72
  • в 1001-та нощ
babyboopk, това кръвно е доста опасно и няма какво да се чудиш - сменяй лекарката  Crazy ooooh! Не искала да те вижда, то да не е концерт по желание  Crazy ooooh!

# 73
Някой може ли да ми каже магазин за нощници и сутиени за кърмачки в София, който е на приемливи цени и не е онлайн, поне сутиена мисля, че трябва да го пробвам преди да го купя, нощницата може и без да я пробвам.
Аз моите ги взех от обикновен магазин за бельо (на ул. Раковски срещу Агенция "Митници"). Сутиена за кърмачки беше около 5 лв., стягащи в корема гащи - пак около 5 лв. и ношница за кърмачки с къс ръкав - 20 лв. Мисля, че на Мария Луиза има и по-евтини ношници за кърмачки (срещу Карфур) (около 15 лв., а на Женския пазар има и най-обикновени с по-дълъг ред копчета отпред за по 10 лв.). Ако са ти далеч, предполагам, че във всеки магазин с "китайско" бельо ги има Simple Smile
За киселините - до сега и аз не бях имала, но на няколко пъти се появиха и ги преборих с прясно мляко, веднага минаваха.
Чантата - тъкмо снощи почнах да я стягам и е почти готова. Остава да вземем памперси и да сложа някоя друга козметика + документите от ЖК като си ги взема.
Мис Индия, тази лекция в ТК, имаш ли спомен кой я води? При нас беше рехабилитатор, много приятна жена и каза същото Simple Smile да не би да сме били заедно на лекцията  Party
И накрая да се оплача и аз... взех да вдигам кръвно. Не е постоянно, но в определен период от деня за няколко часа се вдига като стига до 150/100. А аз по принцип съм с ниско кръвно и нисък пулс (над 65 мноооого рядко е бил)... е пулса ми под 80 не пада (например сега съм се излегнала на дивана и преди малко беше 95), а моята лекарка нещо не иска да ме вижда... (с уговорки се разбрахме за преглед в петък, а аз съм така вече от седмица) Sad което допълнително ме.. "притеснява" и да не говорим, че засилва съмненията ми, за които бях писала преди време (дали да не я сменя). Освен това, въздуха продължава да не ми стига (въпреки прима на желязо), ръцете ми изтръпват и са доста отслабнали и имам странна болка в пръстите на ръцете (почти всичко, което хващам е свързано с болка).... вече искам да се свършва и се моля детето да е кротко като майка му  Mr. Green
Алена, благодаря за труда и търпението, отново  Hug
babyboopk,не отлагай,ами още утре опитай да се свържеш с нея да те прегледа.Ако не тя,на частно.Съвсем не искам да те стряскам,извинявай ако е така,но кръвното не бива да е повече от 125/85.Почти накрая на бременността си,оплакванията може да станат по-явни,а това е много опасно.Не би трябвало да ти откаже преглед,дори е задължително.Надявам се всичко да е наред Hug и ще чакаме утре да кажеш какво е положението.Лека вечер.

# 74
babyboopk  наистина е добре да отидеш колкото си може по-скоро на лекар, важното е че малко остана, вижда му се края вече Simple Smile

А относно предварителното пазаруване за бебчето и моята свекърва е твърдо против да се купува каквото и да било и само ни опява на главите, не стига че съм параноична и страхлива ами тя още повече ме напряга по този начин  #2gunfire  #Cussing out  В девети месец сме, мисля че е редно да му се приготви креватчето, някои дрешки и наложащи неща, които веднага ще му трябват на бебчо. Разбирам да съм в 3, 4, 5 месец да е рано още за приготовления, но в 9 месец да ни казва абсолютно НИЩО да не взимаме преди да се роди, че не било на хубаво и да ме напряга допълнително  #Crazy и без това достатъчно се панирам от предстоящото раждане на малкия ми принц Simple Smile Но вярвам, че всичко ще е наред и ще се приберем живи, здрави и щастливи вкъщи  Two Hearts

Общи условия

Активация на акаунт