БАРСЕЛОНА 4

• 80 078
  • 763
  •   1
Отговори
# 300
На мен пък ми е много интересно и много полезно.
Ще си спестя Испанското село.
Моля те, дай повече разяснения за тази карта Т10. Какви други Т-та има и какви са им предимствата. За какво служат? - целия градски транспрот ли или само метро?

Т10 за за общо 10 пътувания, като включва метро, бус и трамвай и влакчето Ренфе . Всичко това в зона 1, но то всички, което гледахме си е зона 1. Има и период май беше от 75 минути, в който ако смениш метро с влак, бус или трамвай ти го брои за 1 пътуване. Като пътувате двама просто с емаркира два пъти, за да ти отвори вратичката на метрото. Не видях дали има и по-големи Т-та, но най-популярното е Т10. За нас беше много удобно.

# 301
  • SF
ние от летището до Каталуня с автобус А2 стигнахме за около половин час  Peace

Кое е по-евтино и по-близо до летището?

# 302
  • SF
Ама в Барселона има ли трамваи???

# 303
ние от летището до Каталуня с автобус А2 стигнахме за около половин час  Peace

Този бус не го видяхме. Търсихме директно влак Ренфе-с него до плошад испания са около 20 мин. Т10 може да се ползва за този влак и така пътуването ти излиза около 1 евро.

# 304
  • SF
Къде от летището купуваш тази карта Т10, така че да я ползваш за влака Ренфе и къде да търся този влак? Той после къде спира до площад Каталуния?
Питам, защото съм била в Барселона, а влак на площада не съм виждала.

# 305
# 306
Къде от летището купуваш тази карта Т10, така че да я ползваш за влака Ренфе и къде да търся този влак? Той после къде спира до площад Каталуния?

На летището като излезем се тръгва на дясно после пак се влиза и се качваш по един ескалатор, от там тръгваш по един дълъг закрит мост и излизаш директно на влакчето. Там от машини или от гише взимаш Т10-ние за 1 мин взехме от машина. Влака спира под земята на гара Санс Естацио.

# 307
  • SF
Супер!!!
Add to favorites!!!
 Grinning

# 308
  • срещу двата комина :)))
автобуса беше точно пред входа на Терминала, билета беше 5,80 евро  Peace

# 309
автобуса беше точно пред входа на Терминала, билета беше 5,80 евро  Peace

Определено Ренфето излиза по-изгодно- реално пътуваш с Т10 и като слезеш на пл. Испания и хванеш друго метро или бус ти се брои за едно пътуване,т.е. всичко ти излиза 1 евро до хотела, където и да си. А и е точно 20 мин пътя. А и вътре винаги свирят музиканти-има много такива младежи, а и не само младежи-ходет с едно мобилни малки усилватели и пеят из метрото и къде ли не- Специално във Ренфето ни посрещнаха с много хубав испански рап от едни младежи.

# 310

На летището като излезем се тръгва на дясно после пак се влиза и се качваш по един ескалатор, от там тръгваш по един дълъг закрит мост и излизаш директно на влакчето. Там от машини или от гише взимаш Т10-ние за 1 мин взехме от машина. Влака спира под земята на гара Санс Естацио.
  Ще си позволя малка забележка .... След като се излезе от зоната на контроли вземеш багажа си, ако разбирасе имате такъв и се озовете в салона на летището , вземате посока на ЛЯВО и се върви до другият край на терминала и тогава се качвате по ескалаторите които се падат в ДЯСНО  и дългата топла връзка води към ренфито, автоматите за билет са на входа на гарата , единственото място от където може да се закупи Т10 на летището , преходът е дълъг но цената си заслужава

# 311
Здравейте,
Искам да помоля за по-конкретни указания как се стига до Тибидабо. /Как се нарича станцията на метрото, от където се прекачваш на синия трамвай или на автобуса? Автобусът кой номер е и от къде по-точно се хваща? До там само с метро ли може да се стигне или има и някакви автобуси от пл. Каталуния или, птимерно, от района на парка Гюел?/

# 312
  • SF
Ако наема апартамент в района на площад Испания, много ли е далече пеша от Ла Рамбла и площад Каталуния? Далече ли е за разходка пеша до плажа?
Аз ще ходя там през юли и ще е изключително подходящо за плаж, но предпочитам да ходя пеша, отколкото с метро.
Има апартаменти в тази зона, но се страхувам да не се забием някъде далече от нощния живот, плажа и всичко останало.

Знам, че най-готината точка за настаняване е около пл. Каталуния, но вече не са останали апартаменти на цена, която ни устройва.

# 313
  • след Околовръстното
Здравейте,
Искам да помоля за по-конкретни указания как се стига до Тибидабо. /Как се нарича станцията на метрото, от където се прекачваш на синия трамвай или на автобуса?

Спирката е Av.Tibidabo. Ферокарила се хваща от Диагонал/Провенса.

Моля те, дай повече разяснения за тази карта Т10. Какви други Т-та има и какви са им предимствата. За какво служат? - целия градски транспрот ли или само метро?

T-70 - 59,5 E .
Важи за целият градски транспорт в 1-ва зона.

# 314
Момичета здравейте, пътуваме/аз и съпругът ми/ до Барселона на 12 май. Ще кацнем във 20.50ч местно време.
Докато се предвижем от летището до апартамента, който сме наели ще стане 24.00ч.
Въпросът ми е има ли място което да работи по това време където можем да хапнем около Площад
Каталуния или да хапнем на летището?

Благодаря Ви!

Привет и от мен!Отдавна не се бях включвала!Сега се връщам от красива Виена ,но ви чета с интерес Simple SmileВсичко е пълно по Ла Рамбла-заведенията работят до късно ,тълпи от туристи има дори в тези късни часове. ние  точно така  и направихме- в 23.45h  вече бяхме седнали, поръчали по една страхотна пица и се наслаждавахме  до 1.30 часа на нощна Барса Joy

Общи условия

Активация на акаунт