БАРСЕЛОНА 4

• 80 132
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря, LedaBCN!

И аз попаднах на подобно приложение за градския транспорт в сайта на TMB. Вече ми е телефона и може да се отбелязват определени линии като отметки за бърз достъп. Не е нужен и интернет за да се използва. Мисля, че е доста полезно. Има версии за Айфон, андроид, таблет....:

http://www.tmb.cat/en/descarregues-i-aplicacions

# 106
  • срещу двата комина :)))
аз също много се притеснявам за времето  Blush летим другия петък, а прогнозата се мени ежедневно  Joy приготвила съм по-леки дрехи, надявам се че няма да умрем от студ  Joy

# 107
Опит с Испания нямам, но от други части на Европа съм установила, че когато минималните температури са по-високи  т.е. през нощта Т не пада колкото в БГ , то по-лесно се затопля през деня и усещането за 18 градуса тук и 18 градуса в Барселона ще е съвсем различно. В  полза на Барселона естествено  Laughing

И да помоля пак за малко помощ  Embarassed
На всяка спирка и метростанция ли има автомат за билети Т10?
С тях можем и възрастните и 6-годишния да пътуваме, нали?

# 108
Момичета, билетите за метро и автобус валидират ли се?
Дневна карта колко струва?

КУПУВАТЕ СИ КАРТА Т10 ЗА 10 EUR  АКО НЕ СЕ ЛЪЖА newsm78  ,И   ВАЖИ  ЗА 10 ПЪТУВАНИЯ ЗА НЕОГРАНИЧЕНО ВРЕМЕ -ТОВА Е НАЙ ИЗГОДНИЯ ВАРИАНТ-ПОЛЗВА СЕ И ЗА АВТОБУСИТЕ.
ПО ВЪЗМОЖНОСТ ПЪТУВАЙТЕ С АВТОБУСИ-ТАКА ЩЕ ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ГЛЕДАТЕ НЕПОВТОРИМАТА АТМОСФЕРА НА ГРАДА  АРХИТЕКТУРНИТЕ РЕШЕНИЯ НА СГРАДИТЕ-МНОГО Е КРАСИВО !ИНАЧЕ МЕТРОТО Е ИДЕЛНО УРЕДЕНО,НО ВНИМАВАЙТЕ-ТАМ НА-МНОГО СЕ КРАДЕ!ВЪОБЩЕ  ТОВА Е ГРАДЪТ В ЕВРОПА С НАЙ-МНОГО ДЖЕПЧИИ sohappy sohappy
ИНАЧЕ МОЯТ СЪВЕТ КЪМ ВСИЧКИ Е -НЕ ХОДЕТЕ МНОГО ПО МУЗЕИ-ЗА РАЗЛИКА ОТ ДРУГИ ГРАДОВЕ КАТО ПАРИЖ,ЛОНДОН ИЛИ РИМ И ВИЕНА-ТУК  ЩЕ ВИ СЕ СТОРЯТ ДОСТА ПОСТНИ,ДА НЕ КАЖА ,ЧЕ ВЪТРЕ СА БЕДНИ ....МУЗЕЯТ НА ПИКАСО ИМА БЕЗПЛАТНИ ДНИ-НА ВСЯКО ПЪРВО ЧИСЛО ЧИСЛО ОТ МЕСЕЦА МИСЛЯ БЕШЕ-ПРОВЕРЕТЕ В НЕТА....ЧАРЪТ НА БАРСЕЛОНА Е НАВЪН ,ПО УЛИЦИТЕ,ПЛОЩАДИТЕ ,МОРЕТО....НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО ЗА МУЗЕИ #Crazy
АЗ ЛИЧНО СЪМ БИЛА НЯКОЛКО ПЪТИ В ГРАДА И ПРИ ПЪРВИЯТ  НИ ПРЕСТОЙ КОЙТО БЕШЕ ПОВЕЧЕ ОТ СЕДМИЦА ОБИКОЛИХМЕ ВСИЧКО!ПРЕПОРЪЧВАМ  САМО МУЗЕЯТ НА ПИКАСО,КАЗА МИЛА/ЛА ПАДРЕРА/ И БАТИЙО,МУЗЕЯТ НА КАМП НОУ И АКО ИМАТЕ ВРЕМЕ ПОСЕТЕТЕ ХЪЛМА МОНСЕРАТ-НА 40 КМ -УНИКАЛНО МЯСТО!СИЛНО ПРЕПОРЪЧВАМ ИЛИ ПОНЕ НА МЕН МНОГО МИ ХАРЕСА МУЗЕЯТ САЛВАДОР ДАЛИ,НО ТОЙ Е ДОСТА НАДАЛЕЧ И ЗА М ЕДИН ДЕН!
ДАНО СЪМ БИЛА ПОЛЕЗНА!  Joy

# 109
Опит с Испания нямам, но от други части на Европа съм установила, че когато минималните температури са по-високи  т.е. през нощта Т не пада колкото в БГ , то по-лесно се затопля през деня и усещането за 18 градуса тук и 18 градуса в Барселона ще е съвсем различно. В  полза на Барселона естествено  Laughing

И да помоля пак за малко помощ  Embarassed
На всяка спирка и метростанция ли има автомат за билети Т10?
С тях можем и възрастните и 6-годишния да пътуваме, нали?

Да точно така, важат и за деца-не съм сигурна за спирките в покрайнините,но да в метрото има навсякъде Simple Smileи те наистина са страшно удобни....забравих да ви кажа,че ако пътувате с автобус,и няма много хора на спирката,местните имат навик ако е техният автобус да махат с ръка на шофьора за да спре,на 2-3 пъти станахме свидели   на тези каталунски маниери:)

# 110
аз също много се притеснявам за времето  Blush летим другия петък, а прогнозата се мени ежедневно  Joy приготвила съм по-леки дрехи, надявам се че няма да умрем от студ  Joy

По принцип в Барса е доста топло,но точно в този период си вземете  връхни и топли дрехи....Сутрините и вечерите са хладни,заради морето ,но по обяд като напече става  много топличко,да не кажа горещо Simple Smile ,затова ние винаги се обличахме отдолу с нещо леко с къс ръкав :....)Миналата година по Великденските беше 12 градуса и валеше ужасен дъжд,но ми се струва ,че ще имате късмет-пожелавам ви да ви е само слънчево! Simple Smile

# 111
LedaBCN , благодарности за всичката информация която даваш! А може ли да кажеш кои курортни градчета около Барселона са хубави. На стрийт вю гледам Санта Сузана,Пинеда де Мар, Малграт де Мар , но до плажа са влаковите линии, някак не ми харесва това. А и като пусна в гугъл мапса маршрут от Барселона до тях примерно, дава ми само с автобус. А в описанието на хотелите там си пише редовни влакови връзки до Барселона. От сайта на ренфе не ми дава тези курорти. Зна еш ли нещо по въпроса за придвижването до там? И изобщо кои курортни места с добри хотели може да препоръчаш?

# 112
  • Барселона
LedaBCN , благодарности за всичката информация която даваш! А може ли да кажеш кои курортни градчета около Барселона са хубави. На стрийт вю гледам Санта Сузана,Пинеда де Мар, Малграт де Мар , но до плажа са влаковите линии, някак не ми харесва това. А и като пусна в гугъл мапса маршрут от Барселона до тях примерно, дава ми само с автобус. А в описанието на хотелите там си пише редовни влакови връзки до Барселона. От сайта на ренфе не ми дава тези курорти. Зна еш ли нещо по въпроса за придвижването до там? И изобщо кои курортни места с добри хотели може да препоръчаш?

Ето една карта на влаковете Cercanias Renfe , т.е. в областта на Барселона. http://www.redtransporte.com/img/transporte/barcelona/cercanias- … rcanias-renfe.jpgНа нея си представи, че морето е в долния край. От там виж линиите, които са по протежение на "морето". Мога да препоръчам селцата Sitges (не малък град с много красиви улички и плажна алея), Garaff ( много малък плаж, но много симпатичен с един неевтин ресторант на плажа, там също се намира музеят-винарна построена от Гауди, много интересна сграда https://www.google.es/search?q=garraf+gaudi&espv=2&es_sm … =1218&bih=591 с ресторант към нея), Castelldefells ( малко по-голямо е от Гараф, има хубава плажна алея и барове и ресторантчета по нея) Tези са отляво на Барселона. В другата посока отдясно препоръчвам Badalona (квартал на Барселона, но по-скоро приличащ на отделно градче с център и плаж), El Masnou ( малко красиво пристанище за яхти, за кратки разходки),Sant Pol de Mar  и Santa Susana(и двете са малки крайморски селца) Общо взето в тези малки населени места единственото, което е интересно да видите е плажът и заведенията по него. Ако искате по- пълна разходка е добре да отидете до Sitges.
На малко по-далечни разстояния са градчетата Salou и Lloret de Mar, които са подобни по големина на Sitges.
Има и едно място, на което не съм била, но много ми го хвалят- казва се Peñiscola https://www.google.es/search?q=garraf+gaudi&espv=2&es_sm … cola&tbm=isch
Намира се на 2,5 ч с влак от Барселона. Няма директен влак. Има до близкото селце Benicarló. Oт там със сигурност ще има автобуси. На 12 км е Peñiscola. Този вариант ще е най- добър, ако имате време и кола под наем. Просто исках да го спомена, защото със сигурност ще е много интересно място.
В обобщение, моята класация е:
(Peñiscola)
Sitges
Salou
Lloret de Mar
Garaff
Badalona
El Masnou
Castelldefells
Santa Susana
Sant Pau de Mar

# 113
LedaBCN , благодаря за обясненията!
Клоня към Санта Сузана и Пинеда де Мар, но тия релси до плажа.... Не си представях така един курорт в Испания.
А Пенискола миналата година го заглеждах,тогава агенциите предлагаха много хубави хотели в Оропеса дел Мар, Гран Дуке и Марина Дор, но тази година за там само х-л Пенискола. Беше вариант ако ходехме до Валенсия, но реших Барселона 2 дни и 5 в някой курорт близо до Барселона.
Благодарности за картата, ще я разгледам

# 114
Здравей LedaBCN,
разгледах картата на влаковете. Предполагам, че влакът до Ситжес отива и до Салоу. Ние смятаме да почиваме в Салоу. Всъщност от гара Сантс трябва да хвана регионален влак в посока Тарагона.Билетите от автомат ли се купуват за там или от билетни каси?

# 115
Благодаря за отговора, macapisa   bouquet

Дали ще се намери някоя добра душа да отговори на следните въпроси:   bouquet

-не мога да намеря информация за различните Барселона кард има ли и различни отстъпки за музеите или разликата е само в броя на дните за ползване на транспорт.

- Barcelona Bus Turistic също пише, че дават отстъпки за музеите. Те като на Барселона кард ли са или по-малко като брой и отстъпка.

- Защо всички ходят пеша до парк Гюел, като има бус до самия входа:
https://www.google.com/maps/place/Larrard-Olot/@41.4099502,2.1543847,16z/data=!4m2!3m1!1s0x12a4a2afb213ab6d:0x2c993bd056f195a
Или аз греша???

- На колко време минават автобусите? / не намирам инфо/

Последна редакция: чт, 27 мар 2014, 21:41 от nyoni

# 116
  • Барселона
Здравей LedaBCN,
разгледах картата на влаковете. Предполагам, че влакът до Ситжес отива и до Салоу. Ние смятаме да почиваме в Салоу. Всъщност от гара Сантс трябва да хвана регионален влак в посока Тарагона.Билетите от автомат ли се купуват за там или от билетни каси?
Да, същият влак минава през Ситджес за Салоу, но има и други, които са с последна спирка Ситджес, така че се консултирай за всеки случай преди пътуването. Билети могат да се купуват от билетни каси, автомати на всяка гара, както и от интернет на страницата на Renfe http://www.renfe.com/, където понякога има оферти за отиване и връщане.

# 117
  • Барселона
Благодаря за отговора, macapisa   bouquet

Дали ще се намери някоя добра душа да отговори на следните въпроси:   bouquet

-не мога да намеря информация за различните Барселона кард има ли и различни отстъпки за музеите или разликата е само в броя на дните за ползване на транспорт. Отстъпките са еднакви, без значение за колко дни е картата. Въпрос на договорки с музеите и местата. Ако са дали 20% за притежатели на Барселона кард, ще са 20% без значение дали имаш такава карта за 2,3 или 5 дни.

- Barcelona Bus Turistic също пише, че дават отстъпки за музеите. Те като на Барселона кард ли са или по-малко като брой и отстъпка. Предполагам, че са еднакви. Нямам информация.

- Защо всички ходят пеша до парк Гюел, като има бус до самия входа:
https://www.google.com/maps/place/Larrard-Olot/@41.4099502,2.1543847,16z/data=!4m2!3m1!1s0x12a4a2afb213ab6d:0x2c993bd056f195a
Или аз греша??? Има такъв автобус, но явно не е удобен много много, след като не тръгва от централно място на града, а по-скоро върти в квартала на парка. Но може да се хване жълта линия до метро Joanic и оттам този автобус.

- На колко време минават автобусите? / не намирам инфо/ Зависи от деня и часовата зона. Сутрин са по-начесто, на 10 мин., а уикенда и останалото време на 20-30. Ето и пълно разписание на линията 116 според спирката. На Parada de bus избираш твоята спирка и цъкаш Buscar http://www.tmb.cat/es/linia-de-bus/-/bus/116/detall-s/dia-FEINER

# 118
eeeee, LedaBCN,  безценна си!  Hug
Това разписание го търся вече 2 дена!
Много съм ти благодарна!

# 119
nyoni има голяма разлика между отстъпките, които дава Барселона кард и Барселона бус туристик. Барселона кард дава безплатен вход за много от музеите и по-големи отстъпки за дадени забележителности, в сравнение с отстъпките на Барселона бус туристик. Ние си взехме и двете - престоят ни беше 7 дни и музеите, за които Барселона кард ни даваше безплатен вход ни бяха в програмата, а за автобуса - защото искахме да обикаляме и с него за атракцията. Общо взето, почти навсякъде използвахме безплатните входове и отстъпките, които предлага Барселона кард, но в бус туристик има талони за отстъпка в заведения за хранене, така че и оттам ползвахме намаление.   

Общи условия

Активация на акаунт