Спиди си мислят, че са куриери!

• 208 853
  • 1 469
  •   2
Отговори
# 1 425
  • Пловдив
Как така някой ще си я хареса и ще я вземе? Кой е този някой, служител на спиди? Крадат пратките на хората и не се интересуват какви са и защо са "изгубени"?
Пратих я на приятел, парите са ми преведени по банков път и за това няма наложен платеж. Касовата бележка е вътре в кашона.
И какво означава, че мога да им искам повече пари, отколкото е стойността на пратката? Аз не ги искам парите, искам си пратката, която е загубена от тях! Така ли се губят пратки?
Пак да попитам - написала ли си обявена стойност на пратката? направила ли си застраховка? Явно не. Спиди са прави да ти даат 15 лв компенсация.

# 1 426
Извинявай, ама никой не праща въздух, който все още е безплатен! Това са само извинения, обявена стойност, бля-бля. Клиент изпраща пратка, куриерът я губи, но ти обвиняваш изпращача, че не е направил нещо си! Нали това им е работата, пратката да стигне от точка А до точка Б, за какво иначе се плаща доставка?
Щом е нужно да се сигнализира до КРС и КЗП - ще се сигнализира.

# 1 427
Ами именно, куриера не знае какво е изгубил, може и въздух да е! Доколкото знам при скъпи пратки когато има обявена стойност пратката се затваря от служителя и пред камерите, за да се знае какво има вътре!

# 1 428
Да, правим си експерименти и пращаме въздух, после плащаме 6лв. за доставка и така, докато не ги хванем да са я изгубили пратката и да ги дрънкаме за пари.
Пратена е през автомат, там нямат служител, освен да си сложат по един...

# 1 429
Нямат, там затова и няма тази услуга, скъпи и чупливи неща се пращат от офис.

# 1 430
  • Пловдив
Извинявай, ама никой не праща въздух, който все още е безплатен! Това са само извинения, обявена стойност, бля-бля. Клиент изпраща пратка, куриерът я губи, но ти обвиняваш изпращача, че не е направил нещо си! Нали това им е работата, пратката да стигне от точка А до точка Б, за какво иначе се плаща доставка?
Щом е нужно да се сигнализира до КРС и КЗП - ще се сигнализира.
Научете се да изпращате пратки. Неспособността ви да го правите правилно си е ваш проблем. Понеже темата е за Спиди - ей тук https://www.speedy.bg/bg/cee-economy?gad_source=1&gad_campaignid … ohgaAvD9EALw_wcB#
В MySpeedy си правите регистрация, някъде в долната част има обявена стойност и застраховка. Подчертавам отново - според мен грешката е във вас, а Спиди са прави.

# 1 431
В кое са прави? Че загубиха пратка, 1 кашон и сега се циганят.
Пратки пращам от над 10 години.
Спирам вече със спама, обърнали сме се към отговарящите институции. То е ясно, че вие ще ги защитавате, след като работите при тях.

# 1 432
  • Пловдив
За трети път - ако бяхте написали обявена стойност и застраховали 0,06% щяха да ви изплатят стойността на пратката. Лично на мен и Спиди, и Еконт са плащали. Не работя нито за Спиди, нито за Еконт. Ползвам ги служебно, част от работните ми задължения е.
За 10 години трябваше да сте се научили да изпращате пратки по-грамотно.

Сигурна съм, че към каквито и институции да сте се обърнала, резултат няма да има.

# 1 433
Като пращам от Еконт ме питат за обявена стойност. От Спиди никога не са ме питали в офиса.

Това малко като Била и Кауфланд. В Била винаги ме питат имам ли Била карта, в Кауфа - аз трябва да се сещам. Simple Smile

# 1 434
Мен пък само в Спиди ме питат. А в Еконт бях получила пратка с преглед,  която поисках да върна и се оказа, че не е упоменато кой да плати обратната доставка и се наложи да обикалят правилата, за да мога да платя. Некадърни служители има навсякъде.

# 1 435
Като пращам от Еконт ме питат за обявена стойност. От Спиди никога не са ме питали в офиса.

Това малко като Била и Кауфланд. В Била винаги ме питат имам ли Била карта, в Кауфа - аз трябва да се сещам. Simple Smile

Ама защо трябва да чакате да ви питат, след като ги знаете тези неща.

# 1 436
При онлайн пазаруване с тракинг номер защо  се подозира клиента в измама, стойността на поръчката винаги е ясна с документ и може да се докаже и от изпращача и от получателя.

Това с обявената стойност го правят пощите за пратки без тракинг - така беше връщане в БС, когато беше през тях.

Grinning Спиди хитруват, това че са си го написали в някакви вътрешни правила и на сайта не го прави правилно.

За статистиката само в пощите са ме питали за обявена стойност.
Куриерите по офисите са вече толкова апатични и неотзивчиви, че не ми се говори.
И какво е това на голям софийски квартал по един офис с по един служител и винаги опашка. Много съм им парите, искат с услуга като на пощите да взимат пари.

# 1 437
  • София
Има условие, между офисите да има поне по 1 км разстояние, което е прекалено според мен. Добре, че в последно време все повече сайтове изпращат с Box now, та се отървах малко от ходенето по офиси.

# 1 438
  • София
Откакто на 10 минути от нас на бензиностанция сложиха каквито автомати се сетиш, в офис за получаване се старая да не стъпвам. Но понякога куриерът май го мързи. Бях поръчала 2 чифта обувки с БД, но чифтовете идват от различни места. Единият го засилили към офис със съответното неудобно за мен време, другият - към автомат на 200 м отблока ни, след като изрично съм поискала да е до автомата.
И за капак - не дават пратката на сина ми, въпреки че има лична карта. За Спийди говоря

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 17:08 от Cuckoo

# 1 439
Спиди е с лична карта или ПИН код, препращам съобщението с пина на детето и казва него. Не са му отказвали.
Аз също винаги си казвам пина, а не показвам лична карта.

Общи условия

Активация на акаунт