Спиди си мислят, че са куриери!

• 219 195
  • 1 631
  •   1
Отговори
# 360
А защо чакате последните дни, като знаете всяка година, какво става?

Искаш да кажеш, че всички клиенти са виновни, защото не поръчват коледни подаръци през юли? Тогава ще се оправдават, че е отпускарски сезон и няма работници. Абе, все куриерите и търговците имат оправдания, но последиците са клиентите.
И чети, поне претендираш, че можеш. Не казах, че в такима случаи не са читави куриерите, а търговците. От началото на дискусията се правиш, че не разбираш, това което не ти изнася

А ти защо си толкова озлобена? И кое не ми изнася, че нещо не те разбирам?

Не казвам, това, а просто, че в цял свят в момента е натоварено и е нормално да има забавяне. Български пощи отказват прием на пратки за определени дестинации поради натоварване, много мои колеги, аз включително отказвам на някои клиенти, такъв е момента, на теб , какъв ти е проблема?

# 361
Там е работата, че говорим по принцип, не за пиковите, ако не е станало ясно.

Проблем няма, когато отказват пратки. Има, когато ги приемат и не изпълнят онова, което са поели като отговорност, включително, когато я загубят. Или както споменатите примери - обаждат ти се да стоиш и да ги чакаш, а не идват. Ами като видиш, че не смогваш, звънни на клиента и го уведоми за промяната, не да си пропилява деня в очакване на вратата. Некоректно е.

# 362
Там е работата, че говорим по принцип, не за пиковите, ако не е станало ясно.

Проблем няма, когато отказват пратки. Има, когато ги приемат и не изпълнят онова, което са поели като отговорност, включително, когато я загубят. Или както споменатите примери - обаждат ти се да стоиш и да ги чакаш, а не идват. Ами като видиш, че не смогваш, звънни на клиента и го уведоми за промяната, не да си пропилява деня в очакване на вратата. Некоректно е.

Да, това е така. Просто тук се чуха някакви информации, които са издребняване.
Прочетох пост за дошла пратка в един град в 11, а в дрг, по-голям и близък в 13 ч.  о ужас,.... Еми, ок, може да е от натоварването. Всички сме хора, празниците са за всички, нека има разбиране.

# 363
  • при късмета
Изобщо не съм озлобена. Но пишеш тенденциозно и нямаш причина да очакваш нещо друго, освен същото отношение. Нали си търговец, трябва да са ти ясни тези неща.
Не може да изкарваш куриерите нечитави, а търговците, които не защитават собствения си и на клиентите интерес, читави. Та нали търговеца избира куриера, ако не е читав защо избира него?

Много ми е странно Български пощи да откажат да приемат пратка. Никога не съм попадала на такъв случай. Да, предупреждават, че може да не пристигне за 2 дни, дори да е препоръчана, но да откажат да я приемат изобщо не ми се вярва.
А куриера като я приеме, това означава, че трябва и да я изпълни. Иначе би трябвало да я откаже и той или да таксува на по-ниска тарифа, защото ще пристигне за повече време.Нали претендират да са по-бързи от пощите и затова и тарифите им са двойни

# 364
Става дума не за 2 часа разлика, а за 2 дни, прочети пак. Едната е получена в събота, другата в понеделник.
Не е нормално. Кола към областния град е тръгнала 100% в петък с пратките, приети през деня. Просто явно са я забравили тази. Не виждам защо да се проявява разбиране за подобна грешка.

# 365
В единия случай получателят (майка ми) си беше прибрал пратката още 11 ч. в събота, в другия случай майката на приятеля ми в понеделник получи известие за получаване. Не, че е толкова голямо закъснението, но има разлика, макар че фактически втората пратка е транспортирана на по-малко разстояние. Това мен за пореден път ме убеждава, че дори при един и същ куриер нещата зависят от хората, намиращи се по веригата от изпращане-транспортиране и получаване на пратката.

# 366
Изобщо не съм озлобена. Но пишеш тенденциозно и нямаш причина да очакваш нещо друго, освен същото отношение. Нали си търговец, трябва да са ти ясни тези неща.
Не може да изкарваш куриерите нечитави, а търговците, които не защитават собствения си и на клиентите интерес, читави. Та нали търговеца избира куриера, ако не е читав защо избира него?

Много ми е странно Български пощи да откажат да приемат пратка. Никога не съм попадала на такъв случай. Да, предупреждават, че може да не пристигне за 2 дни, дори да е препоръчана, но да откажат да я приемат изобщо не ми се вярва.
А куриера като я приеме, това означава, че трябва и да я изпълни. Иначе би трябвало да я откаже и той или да таксува на по-ниска тарифа, защото ще пристигне за повече време.Нали претендират да са по-бързи от пощите и затова и тарифите им са двойни

Това за пощата го казаха по БТВ новините. Останалите ти писания няма да ги коментирам....

# 367
Става дума не за 2 часа разлика, а за 2 дни, прочети пак. Едната е получена в събота, другата в понеделник.
Не е нормално. Кола към областния град е тръгнала 100% в петък с пратките, приети през деня. Просто явно са я забравили тази. Не виждам защо да се проявява разбиране за подобна грешка.

Защото сме хора?

# 368
Значи ако аз не платя исканата такса, а по-малко, те трябва да ми простят, защото сме хора?

# 369
аз се включвам с продължение на моята сага с европът. пратката ми действително е загубена, но днес получих обаждане от търговеца, което беше много по-любезно от суховатия имейл от събота. момичето от кол центъра ми се извини, каза, че са пуснали експресна доставка за утре с моите стоки за тяхна сметка и са прибавили и подарък. благодари ми, че съм се обърнала към тях, защото куриерът явно не си е изпълнил договора и ще следва да плати неустойки по него. мен това не ме касае, но ми хареса обратната връзка от търговеца.  Peace

# 370
аз се включвам с продължение на моята сага с европът. пратката ми действително е загубена, но днес получих обаждане от търговеца, което беше много по-любезно от суховатия имейл от събота. момичето от кол центъра ми се извини, каза, че са пуснали експресна доставка за утре с моите стоки за тяхна сметка и са прибавили и подарък. благодари ми, че съм се обърнала към тях, защото куриерът явно не си е изпълнил договора и ще следва да плати неустойки по него. мен това не ме касае, но ми хареса обратната връзка от търговеца.  Peace

Алелуя! Чак ми идва и аз да ти изпратя подарък, за хубавите думи към колегата

# 371
  • София

1. Търговецът не поема доставката. Никога. Той парите не ги копае от задния двор. Получава ги от клиентите. Т.е. печалбата е така калкулирана, че да надвишава, при оборот над определена сума, целевата печалба с поне малко над предполагаемата цена за доставка. За малки суми, когато доставката се "плаща" от търговеца, цената си е включена - като цена за доставка, по някакви фиксирани тарифи, като цяло превишаващи тарифите, предложени от превозвача за услугата (на търговеца, не на клиента на дребно).
2. Той си получава неустойката, вие какво си мислите? Просто на вас не ви връща парите,. Като не му се появи плащането определено време си търси парите... като се забави си иска обезщетението - да не мислите, че е търговец поради доброто си сърце и доставчиколюбност? Това си е част от търговията, да си търсиш парите, които са си твои - ако не го прави, никакъв търговец не е, ами лукова глава и дълго няма да просъществува. Просто на вас не ви ги връща - понеже ви е включил фиксирана цена за доставка, не е и длъжен да го прави.
Освен, ако не вземете да се усетите, че вземайки пари от вас за доставка по същество той поема функциите - и задълженията - на доставчик, независимо дали в последствие пренаема трето лице за целта.
Ама... колко души го правят? Колко души имат времето и нервите да се разправят?

Мен пък ми е жал, че си толкова жлъчна... и толкова заблудена. Много малко търговци плащат доставката. Ако те плащат доставката - да, те могат да изискват инфо къде е стоката. В повечето случаи доставаката е за сметка на клиента, тогава той си има товарителница и си я търси той. И ако си мислиш, че в цените на стоките, които плащаш е включена цена на доставка.... хайде, да не те обиждам.

Ти нас тук за малоумни ли ни имаш!?
Нали не очакваш наистина да повярваме, че парите за доставка ги вземаш от благотворителност!?
Моля те, слез на земята. От клиентите си ги вземаш, от небето не ти падат,  в цената ги калкулираш, няма в какво друго.

# 372
  • София
Silver Light, ако платя с карта, то не плащам ли тези пари на търговеца, дори и да ми е начислена сумата за доставка отделно над сумата за стоката?

Не, куриера си взима неговата сума в този случай. Тези пари не отиват при търговеца.

Кати....ни знам си коя, по този цитат виждам, че ти имаш някакъв фундаментален проблем с търговците като цяло. Защо не вземеш да си произвеждаш всичко сама, за да нямаш допирателни с такива хора?

Не се сърди човече, не те разбирам, какво ми обясняваш... Попитай който искаш куриер, ще ти кажат, че дължат обяснение на този, който плаща.

В действителност, редовен клиент съм на доста онлайн магазини. С търговците си говорим на "ти", поздравяваме се за лични празници, подаръци си изпращаме понякога даже.
НО.
Такива като теб отсвирвам още след първия тъжен опит. Доста са и те. Сменям ги с търговци, които не смятат, че съм им длъжна и виновна понеже искам да им правя оборот. Представи си.

Не знам аз кой и какъв е този твой познат, но по всяка вероятност е... имагинерен.Не съществува на света търговец, който ще бракува техника поради... разкъсана опаковка, представете си.  hahaha

Спиди казаха, че няма да ми вземат пари за доставка заради простотиите си, само че аз така или иначе бях с безплатна доставка, това означава ли, че са върнали пари на търговеца.  Thinking

Ами... попитай ги - твърде възможно е. Все някой я е поел тази доставка - изначално - ако не си ти, платил я е търговецът.

Последна редакция: пн, 19 дек 2016, 17:41 от katiABV

# 373

katiABV, моите клиенти сами си плащат доставките. Аз в живота си не съм платила 1 доставка на клиент. Успокой се, пий нещо мента , глог и валериан, моля те

# 374
  • София
Дори и да е в куриера вината, ти като търговец, който иска клиентите да са доволни и пак да се върнат при него, действително ли си изми ръцете и остави клиентът да се набуха с 2 доставки, защото той плаща, атеб не те касае, не излизат от твоя джоб парите? Възстановяваш му парите за доставка, ако трябва и малък подарък му пращаш за извинение и междувременно се занимаваш с куриера, за да ти възстанови разходите. ти, ако си коректен търговец, на сайта си имаш условия и цена на доставка, да речем сума Х, и при никакви обстоятелства не трябва за клиента тази сума да е по-голяма от сумата, която е написана в сайта.

newsm10 newsm10

Общи условия

Активация на акаунт