Спиди си мислят, че са куриери!

• 220 943
  • 1 644
  •   1
Отговори
# 1 005
  • София

Днес успя да ме намери куриер на спиди. Понятие си нямам какво носи, всичко поръчвам до еконт, ама нейсе - улучил ме е на адрес, няма да го върна човека. Какво носи - ми документи. От някаква фирма - не помня каква - която нищо не ми говори. Напоследък поръчвах доста неща от различни фирми, от които не поръчвам редовно, а инцидентно са ми трябвали - така че може пък и да си е моя поръчка. Ама документи!? За 50+ лв!? Добре, дайте да видим какво има. Ми не може, няма отбелязано за преглед. Казвам му - свържете се с изпращача, да разреши прегледа и ще видим. Ми свържете се. Не знам. Не мога да я отворя. Добре де, как пък от Еконт винаги в такива ситуации успяват да се свържат с изпращача и да поискат съгласие, питам се, а спиди никога не могат? Последния път - техника за над 250 лв. с нарушена опаковка. И пусната по спиди поради някакво блеене на изпращача, и зарязана в произволен офис... По изключение бях решила да отида... и няма да повторя - какво означава "няма преглед и тест, не можем да се обадим"!?

# 1 006
Оо, свързах се най-после. Познайте отговора - утре моге да си я вземете от офис, а ако искате от адрес, ще ви я доставим в петък! Представяте ли си - петък, 3 дни след означената дата! Ако имам претенции, да пиша имейл!!!

# 1 007
Да ви се похналя,че има развитие на моята "драма". Звъннаха ми току що от отдел рекламации да ми кажат, че ще разследват случая ми и ще ми върнат в най-кратък срок информация защо така се е получило. Поуспокоих се малко. Може би ако всички недоволни пишат рекламации на имейла, ще вземат да си пооправят сървиса.

# 1 008
  • София
И съм писала, и съм викала, и съм се ядосвала- като резултат една голяма 0. Joy

# 1 009
Ето го резуртата, поне морално съм удоволетворена:

Може би като намесих КЗП в гневното писмо, не знам, но бързо реагираха.

# 1 010
Не бива да се оставят нещата така, когато е прав човек, т.е. не е грешката на получателя, трябва да си търси правата. Можеше и да ти върнат таксата доставка, ако има такава, при създалите се обстоятелства като компенсация. И това са правили.

# 1 011
  • София
Ето го резуртата, поне морално съм удоволетворена:

Може би като намесих КЗП в гневното писмо, не знам, но бързо реагираха.

Хм, нещо не виждам предложение за компенсация...

# 1 012
Доставката ми е безплатна от този сайт, иначе щях да държа поне доставка да не платя. Колегата отиде да вземе днес пратката от офис, защото наистина ми е спешна  - подарък за рожден ден днес. Едвам са му я дали в офиса, наредено им било да я доставят на адрес. Ама аз как да разчитам, че ще ми я доставят. Днес очаквам още една доставка, дано не остана пак с чакането.

# 1 013
  • София
Здравейте,

Признавам си, че не съм чела в детайлите общите им условия, но можете ли да ми кажете как е по вашите офиси: дъщеря ми се опита да плати наложения платеж и да получи моята пратка. Има лична карта, номер съм препратила, пари съм дала - не ѝ е дадена пратката, защото е на 16 години.

Та някой наясно ли е защо не може пратка с учебници да бъде приета от непълнолетна дама?
Разкарах се лично на следващия ден, но наистина ми е странно...

# 1 014
Не може, трябва да е на 18. Поне така ми обясниха и беше доста отдавна. Това за Спиди. А в Еконт, момче на 14 и нещо, с личната си карта изпращаше и получаваше пратки. До това лято, понеже ни познават в офиса, казаха ми, че имали нови правила/изисквания и вече няма да може сам да изпраща/получава, а с някого от възрастните. Та вече без нас не става и там.

# 1 015
  • София
Да, и на моето хлапе (на 17) му бяха направили проблем. Сега ходи с по-големи деца.
Децата от класа на сина ми, едва навършили 14, си бяха поръчали наргиле в училище. И им го бяха доставили в училище. Тогава това можеше. Сега учебници - не.

# 1 016
  • Ланкър, планините Овнерог
За Спиди специално си го пише и в условията им - само пълнолетни могат.

# 1 017
Зависи как се получава пратката. Пратка до адрес може и непълнолетен да я приеме. Днес сина ми слезе да вземе една вместо мен. Просто предупредих куриера, когато звънна да провери дали съм на адреса, че ще слезе детето. Той каза, че няма проблем.

# 1 018
И аз с оплакване от Спиди. По точно от един техен служител, който отказа да ми даде пратката , докато не си подреди кашоните. Това би отнело поне 1 час. Не разполагах с толкова време да чакам и си тръгнах. Бясна съм, защото чаках поне 10 мин.да разтоварят пратките от един камион. Бяха ужасни много. В офиса не се събираха. Две момчета ги носиха и се чудеха къде да ги слагат, защото склада се запълни. Офиса им не ми е близо, да отида след час два отново. И се отказах .

# 1 019
И аз с оплакване от Спиди. По точно от един техен служител, който отказа да ми даде пратката , докато не си подреди кашоните. Това би отнело поне 1 час. Не разполагах с толкова време да чакам и си тръгнах. Бясна съм, защото чаках поне 10 мин.да разтоварят пратките от един камион. Бяха ужасни много. В офиса не се събираха. Две момчета ги носиха и се чудеха къде да ги слагат, защото склада се запълни. Офиса им не ми е близо, да отида след час два отново. И се отказах .

Отказахте се от пратката?

Общи условия

Активация на акаунт