Празникът на мама наближава,а юлчето в корема сладичко си шава - Тема 11

• 30 834
  • 731
  •   1
Отговори
# 210
Сестра ми се оказа също от тези дето не трябвало да се купува докъто не се роди бебето. Егати ужаса. Кви са тия суеверия бееее защо така тези хора.
Понякога не е до суеверие... Аз познавам много хора, които купиха всичко след раждането. А познавам и жена, която си накупи всичко предварително, но за съжаление загина в катастрофа в осмия месец. Cry Така че понякога хората си имат доводи да не купуват предварително и поне аз мисля, че са основателни. Защото, ще се съгласиш, че е ужасно да отидеш да раждаш и всичко да е било наред до този момент, но точно тогава нещо да се обърка и да стане така, че да се прибереш без бебе (умишлено го казвам по заобиколен начин, защото не искам и да си представям каква болка е, камо ли да я изпита някой...) Sad Така че не бива да обвиняваме другите за избора им, понякога те си имат причини, както някои от нас пък имат причини да купят нещата съвсем рано. Всички сме различни и всеки има право на избор. Peace

Та да си кажа и моето мнение по тази тема (и анкетата) - ние ще пазаруваме в 7-8 месец. Flutter Сега разглеждам това-онова, но още нищо не съм купила.

Да права си наистина би било ужасно, но нали все пак трябва да сме позитивни. Разбира се че всеки има мнение и причина и е прав за себе си но не трябва да ми го натрапва. В случая сестра ми го натрапва и ми секва всичко. Най голямото удоволствие за мен в момента е гледам бебешките неща съвсем скоро да почна и да ги купувам. Просто искам да се насладя на момента и най - вече за мен това е начина да осъзная какво точно ми се случва защото вярвате ли или не аз все още не осъзнавам че ще ставам майка!

# 211
  • Телиш/Плевен
Да права си наистина би било ужасно, но нали все пак трябва да сме позитивни. Разбира се че всеки има мнение и причина и е прав за себе си но не трябва да ми го натрапва. В случая сестра ми го натрапва и ми секва всичко. Най голямото удоволствие за мен в момента е гледам бебешките неща съвсем скоро да почна и да ги купувам. Просто искам да се насладя на момента и най - вече за мен това е начина да осъзная какво точно ми се случва защото вярвате ли или не аз все още не осъзнавам че ще ставам майка!
Е, в този случай тя не е права. Разбира се, че всичко това с пазаруването носи емоция и почти всяка бъдеща майка се наслаждава на този момент. Опитай се да й обясниш, че ти мислиш различно и че не ти е приятно тя да ти налага своето виждане. Предполагам, че ще те разбере. Ако все пак не стане, просто не обръщай внимание на тези приказки и продължавай да се наслаждаваш на приятните емоции около подготовката за бебока. Hug

# 212
По логиката на близките ни като влезнем в 9 месец трябва да купуваме нещата за бебето ,но всички казват че като се влезне в 9 месец вече може да се ражда и не ни изчака Wink
Не знам дали ще успея да изтърпя до тогава и съм с нагласата влезна ли в 8 месец и хуквам Grinning не бих оставила това удоволствие друг да го свърши .

# 213
  • Пловдив
и съм с нагласата влезна ли в 8 месец и хуквам Grinning

Дано да можеш да хукнеш.Обаче като знам какво беше преди.Хукването,ходенето по магазините и избирането на разни неща беше много трудно в 8 ми и 9 ти месец.Особено в 9 тия.Бяха останали само дреболии да се вземат и аз пръхтях.И тогава си мислех-добре че всичко други ми е купено,че лягам и умирам.А и юли ще е жегичка.
Разбира се всеки се чувства различно и всяка бременност е различна

# 214
и съм с нагласата влезна ли в 8 месец и хуквам Grinning

Дано да можеш да хукнеш.Обаче като знам какво беше преди.Хукването,ходенето по магазините и избирането на разни неща беше много трудно в 8 ми и 9 ти месец.Особено в 9 тия.Бяха останали само дреболии да се вземат и аз пръхтях.И тогава си мислех-добре че всичко други ми е купено,че лягам и умирам.А и юли ще е жегичка.
Разбира се всеки се чувства различно и всяка бременност е различна
Съгласна съм с теб ,но всеки от близките ми казва рано е още има време ,влез в 9 месец Sad даже ММ казва има време Sad
До като в един момент спрем да ги слушаме и хукнем по магазините Wink

# 215
Мислех да не пиша, ама заради Титанчето ще се обадя
Честно казано, аз исках да пуснем тази анкета, именно заради майчетата които се страхуват да си напазаруват-усещат, че няма причина да не го направят, но някой от страни им шепне лоши работи в ухото /при мен също го има това/. Това е адски гадно. Незнам, не намирам логика в това тежко суеверие, но понеже бременните сме особено чувствителни на тема благополучието на нероденото ни дете сме готови в името на това дори да пренебрегнем здравия разум и да следваме суеверията. Просто ми се струва нечестно...Ако има глава да пати, независимо в кой месец купуваш, лошата работа ще се случи, пък дори и след раждането никой не е застрахован, нали? НО както каза Avencis, позитивната нагласа е важна. Според мен ако мислиш негативно и очакваш лошо да се случи е по-лошо. Чували ли сте за суеверието- каквото си мисли майката да не стига детето?За това, нека бъдем позитивни и съвременно мислещи мами. А това суеверие го има само в БГ!

# 216
Very me много ми хареса поста ти  Grinning аз също мисля така ,но  само ние бременните мислим така ,всички други се опитват да ни обеждават в обратното ,че предизвикваме съдбата .
Ако съдбата на бебенцата ни е да се родят живи и здрави ,ние с такива работи няма как да им навредим .
Нека мислим само доброто на бебенцата ни Grinning

# 217
  • Пловдив
Лошото може да се случи на всяка една от нас-пазарувала или не пазарувала.То просто се случва.
За мен как се чувства майката и какво иска тя трябва да е водещо в това дали да се пазарува предварително.Не за друго,ами,тя ще сърба попарата и в двата случая.Ако майката се страхува и иска да чака раждането,трябва да се уважи желанието й.И обратното също.Не странични хора да се налагат и да промиват мозъците на бащите  Crossing Arms

Аз всичко си накупих първия път.Не ме подминаха въпросите-олее,ами сега,ако стане нещо какво ще правиш?Отговарях,че всичко ще остане за следващото бебе,което ще имаме!
Някои хора не си знаят мярката на тъпите въпроси

# 218
Ей мамчета-совички, нека да си честитим празника и да се усмихнем широко на бъдещето  Hug

Честит 8-ми Март!  newsm51

# 219
честит празник на всички майки,пожелавам ви да сте много обичани и красиви  bouquet

# 220
Поне като не спя, да се включа Laughing . Мен лично ме сърбят ръцете да купувам, не съм и суеверна, но както вече съм споменавала таткото ни е суеверен и за сега заради него се въздържам. Вече го изнудих да обсъдим имената и да изберем, така че да не подхващам и покупките наведнъж Laughing . Видно от часа на поста ми, безсънието и мен ме преследва. Иначе гърбът ми взе да ме боли от лежане. По принцип съм доста активна натура и сега...Запазила съм си час за второ мнение. Стискайте палци всичко да е наред и лекарката от ЖК само да ме е изплашила ненужно.

Честит 8-ми март на всички вас! newsm51

# 221
Здравейте момичета, мина и нашето ФМ, ще помоля за  stork-boy , термин 25.07.
Обаче съм много притеснена , моля за съвет, понеже тук на ехограф гледат техници и нямаха право да кажат,  при измерването се оказа, че фемурната кост (бедрената) е 29мм, а за тази седмица се предполага да е 33мм, ......Освен това не знам дали и двете бедрени кости мерят или само на едното краче. Мога ли да взема мерки (витамини, храна)за да навакса изоставаната на бедрената кост. Много съм притеснена  no Sad
Честит 8 март на всички  bouquet
Не съм много сигурна дали тов, което пишеш е като моя проблем със сина ми, но ще ти кажа какво се случи при нас. На прегледите доктора беше видял (но не ни каза), че бебо е хипотрофче. Поне така им казват тук, това означава, че главата отговаря на седмиците, но тялото му изоставаше с 2 седмици. При прегледите се мери глава и бедрена кост на бебето и по това се преценява в коя седмица си. Т.е. не би трябвало да се притесняваш, въпрееки, че преди 7 г. аз изревах купища сълзи - обяснението при мен беше че плацентата е дала генетична грешка. В последствие разбрах, че плацентата храни главата на плода до последно и каквото остане отива за тялото. Моя син се роди 5 дена преди термин, напълно развит, но слаб точно поради тази причина. Наваксахме изоставането в теглото точно за 1 г и половина беше настигнал връъстниците, сега дори ги е задминал. Така че споко, като се роди живот и здраве ще се оправи Hug
Точно поради тази причина ме е страх сега и на 12-ти съм при една доктора, която обеща че ще наблюдава развитието и ще се опита да коригира нещата, ако види някакво изоставане. Ще пиша като се върна от прегледа Peace

# 222
  • София
Някои хора не си знаят мярката на тъпите въпроси
  202uu

# 223
ЧЕСТИТ ОСМИ МАРТ МОМИЧЕТА ПРЕКРАСНИ   bouquet

Бъдете безмерно щастливи, усмихнати и радващи се на живота. Всеки миг е дар- наслаждавайте му се Simple Smile

За покупките аз почнах от скоро и то зареди миседа лятото , бях си купила едни шишета тогава и после може и тъпо да ви се струва, но след аборта много ми беше болно да ги гледам. Затова изчаках феталната да мине да видя че всичко е наред и тогава да започна. Днес мисля да скоча до Джъмбо че никъде нищо не харесвам да видим там нещо ще ми хване ли окото. За оставяне на нещата за последния момент не съм привърженик - първият път пак почнах от рано да пазарувам и родих месец и кусур по - рано и пак не бяхме подготвили всичко. Така че по-добре по отрано- то не че имам кои знае какво за оправяне де- всичко почти си имам от баткото.

Хубав ден дами   bouquet

# 224
  • Телиш/Плевен
Добро утро и честит празник, тумбачета! baloni

За покупките - решението да се пазарува в 7-8 месец е мое и не е обвързано със суеверие, нито роднини ме спират (даже напротив Laughing ), но просто за момента наистина ми е рано и съм го оставила за по-нататък. Сега само разглеждам и се ориентирам в нещата, понеже ще ми е първо бебе и нямам опит. Crazy На тези от вас, на които им се месят, мога да кажа само да слушате сърцето си и да не се съобразявате с приказките на други хора. Все пак детето е ваше и вие вземате решенията относно него, редно е останалите да са наясно с това и те да се съобразяват с вас, а не вие с тях. Peace

Хубав ден и много усмивки, тумбачета!!! preggo

Общи условия

Активация на акаунт