Празникът на мама наближава,а юлчето в корема сладичко си шава - Тема 11

• 30 001
  • 731
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Здравейте и от мен надявам се да сте си изкарали прекрасно снощи аз много добре си прекарах бяхме на ресторант с приятели до 2 часа можех и още да постоя,но всички отидоха на дискотека,а на мен нещо не ми се ходеше.
Лека ден на всички   bouquet

# 271
  • Пловдив
Mar_bella, май гледат за албумин при отоци по краката и ръцете, но при теб е било от работата. Не мисля, че имаш проблем.

Mrs Raven, моят фаворит също е Jane Muum. Сега заглеждам и Сола на Мамас енд Папас.

mi_ivanova, бързо оздравяване.

Хубав ден!

# 272
Момичета, насъбрала съм малко инерция и пускам едни въпроси, по които имам известни противоречия. Дано да ми помогнете /както винаги/   bouquet
Според вас тази възглавничка не е ли височка за новородено  newsm78
Аз за слинговете не мога да се включа, някак не си представям /дори и незнам възможно ли е / да се носят две бебета в слинг  #Crazy
Какво ви е мнението за къпане на новородено с пяната за вана без отмиване? /гледах едни видео уроци в които специалист къпеше бебето с такава пяна, без да го изплаква/  Rolling Eyes
Мислите ли да слагате бебето в лятно чувалче за спане? Посъветваха ме да ползвам такова, че много се отвивали..

# 273
  • Бургас
Здравейте! На празнувалите, непразнувалите, новите, старите, болните и здравите  Hug Всичко ще си дойде на мястото!

Шезлонг , който има напълно легнало положение, може да се ползва от началото докъм 8-9 месец на детето. Когато то много започне да се върти и обръща, вече не е безопасно да се оставя там, въпреки че има коланчета - достатъчно е силно, за да го обърне и събори. Но всичко пак е индивидуално.

Добро утроооо мамиии!
Харесах слинг и май ще го поръчам:
http://www.aliexpress.com/item/GOOD-BABY-TODDLER-NEWBORN-CRADLE- … G/1502100065.html
има го и в продавалника:
http://prodavalnik.com/bebeshki-sling-2-v-1-i40545525
Какво ще кажете?
Аз ви бях писала преди, че бях купила такъв слинг за дъщеря ми. На мен не ми беше удобен - носила съм го само 2-3 пъти в първите й седмици, защото после много бързо на бебето вътре му стана тясно и не можеше да наднича и любопитства. При този слинг не виждам възможност за корекция на дължина и ширина според размера на детето. По-късно исках да опитам варианта за седнало дете, но малката изобщо не ми позволи да я напъхам. Иначе за кенгуруто нямаше такава съпротива и често сме излизали с него. Давала съм слинга си на други майки и никоя не видях да го ползва активно  Laughing Поне ни остана тази сладка снимка:
Скрит текст:
Иначе на мен много ми харесва идеята за гушнато бебе - преди 12 години метнах синчето в кенгуру след 40-тия ден и по улиците бабите ме гледаха странно, защото тогава още беше новост. Сега смятам да си взема класически слинг -  колебая се само дали да е с халки или от тези, които се увиват по тялото - и в двата случая слингът може да се разхлабва и наглася според бебето. Наистина ще е доста топло през юли, но пък гледах в един сайт (http://www.zilana.com/), че слинговете се изработват от материи с различна плътност, за да подхождат на сезона. Освен това, само юли и август са наистина горещи месеци - през есента може и да е добре дошло да сме по-загърнати.
За близнаци в слинг - виждала съм на снимка, но и на мен не ми се вярва да е удобно. По-скоро си представям схема да са разпределени по едно бебе при майката и таткото.

Да се похваля (с половин уста все още), че и аз си харесах количка - http://bebemax.eu/index.php?section=ITM&itemid=411, само че с този цвят:
Скрит текст:

Най-вече ме привлича това, че може да се сменя посоката на коша, без да се разглобява самата количка - има механизъм, с който може се завърта на 180 градуса. Имах една позната, която можеше да премята дръжката на количката, когато слънцето се обръща, за да не пече на бебето, докато аз все се борех да нагласям чадърчета и сенник - определено намирам тази функция за полезна.

Още само набелязвам. Пазаруването ще е най-рано през май, че няма къде да складирам всичко. Приятна ви неделя!

Последна редакция: нд, 09 мар 2014, 13:31 от raika

# 274
Bee_di според мен климатка не е проблем.В Иван Рилски бяхме на климатик.Когато малката беше на две седмици(средата на август) не спеше и само плачеше, а я държах само по потник и памперс.Пуснах климатика затворих вратата на стаята да се охлади и я завих с едно лятно олекотено без да обличам допълнително дрешки.Е ми отспа си детето, а пък и нищо не и стана така, че според мен климатика не трябва да е проблем, само по възможност да не духа директно срещу детето.
Mar_bella Въпреки, че е било от работа все пак кажи на гинеколога си да ти пусне за всеки случей едни изследвания за гестационнен диабет.Няма да навредят, а и със сигурност ще те успокоят
Аз пък да ви се оплача, след сумати война с глупаците от Булинс, след катастрофата колата още е до никъде.Първо не можеха да решат да я пишат тотал щета или да я правят сега им бавели частите.Както е тръгнало ако стане преди да родя ще е за почерпка  newsm61 от там и другия проблем.ММ каза, че преди да оправят неговата кола на мен жип нема ми вземе smile3516 Утре вече ще съм с нова кола ама комби , а джип каза, че ще карам след като стане неговата кола, защото той джип не искал за негова лична  smile3511 и сега ще купим комби пък след някой друг месец занимавай се пак с продажба на кола и купуване на нова.Тва мъжете са странни животни,какъв е смисъла от хиляда кавака.Да ми вземе на мен обещаното, а той да кара корсата ми.Да ама не била му много малка newsm61 иде ми да ида да ги запаля тея в Булинс ама поне ще знаем повече там каско йок.
Пак стана дълго ама имах нужда да се оплача, а нали сте вируални дружки  Hug

# 275
Добро утроооо мамиии!
Харесах слинг и май ще го поръчам:
http://www.aliexpress.com/item/GOOD-BABY-TODDLER-NEWBORN-CRADLE- … G/1502100065.html
има го и в продавалника:
http://prodavalnik.com/bebeshki-sling-2-v-1-i40545525
Какво ще кажете?

Днес съм на вълна пазаруване,какво ще кажете за тези:
http://www.aliexpress.com/store/product/Baby-Toddler-Safe-Cotton … 1_1518814742.html
http://www.aliexpress.com/store/product/Free-shipping-Animal-sha … 3_1456933699.html Тази хавлия много ми харесва,но материята май не попива..как мислите?

Здравейте, тук има същите на доста добри цени.
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksid=p2055119.m570.l1313.TR0 … t=0&_from=R40

# 276
  • Пловдив
VeryMe,според мен новороденото няма нужда от възглавница.Преди бях чела,че е вредно,но сега съм забравила защо точно.След 1 г предложих на дъщеря ми и тя не я искаше.Към 2 те години вече я прие.Дори при рефлукс не се препоръчва възглавница,а да се повдигне матрака с 30 градуса от към главата.Ето подобна тема  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73165.0

За чувала-в началото не мърдат,но после започват да мърдат и ако е само с чаршаф,ще го изритва.Затова или тънък летен чувал,или ританки,ако се налага завиване лятото.Кофтито на чувала лятото е,че има плат и на гърба и гърдите и топли една идея повече,защото детето все пак е с боди или потник,а не голо.Чувалите ги давам да ми ги шие шивачка.Така избирам хубав плат и кройка.Истински летен чувал готов почти няма.Все са по-плътни някак.

Лятото слинга е подходящ да е от тензух.Той не запарва и държи хладничко

alek_stz,лош,лош мъж  Mr. Green .Много мразя комбината.Не знам защо точно.Понякога карам служебното комби и имам чувството,че се движа с катафалка.Ще изтърпиш да ти оправят колата.Дано да е бързо

Последна редакция: нд, 09 мар 2014, 17:40 от ♥Elfita♥

# 277
alek_stz Това с катастрофата ти съм го изпуснала...но да с бул инс е така, за сега ние сме най-доволни от левинс. Ако искаш пусни ми няколко снимки на колата на лични + марка,модел,двигател и година - купуваме коли за части и мога да ти направя оферта, но след като ти я изплатят застрахователите

# 278
Bee_di според мен климатка не е проблем.В Иван Рилски бяхме на климатик.Когато малката беше на две седмици(средата на август) не спеше и само плачеше, а я държах само по потник и памперс.Пуснах климатика затворих вратата на стаята да се охлади и я завих с едно лятно олекотено без да обличам допълнително дрешки.Е ми отспа си детето, а пък и нищо не и стана така, че според мен климатика не трябва да е проблем, само по възможност да не духа директно срещу детето.
Благодаря за отговора  Wink успокоих се малко. И аз не си падам по комбита, ама все пак е кола. Дано по-скоро постигнеш своето  newsm10

# 279
Привет момичета!
Честит празник на празнувалите вчера!
Аз не съм много по тоя празник, но все пак беше повод супер неромантичния ми мъж малко да ме поглези, ама не стана. Сутринта само получих целувка и честит празник и това беше. Малката ми подари картичка от яслата - това беше много сладко. Вика мамо - днес имаш празник - питам какъв празник е днес маме - а тя ме сочи и вика - днес е празник ееей на тая майка Laughing
Затова пък днес ме хванаха лудите да стоя пак цял ден у нас и избягах! Wink Всъщност предложих на мъжа да се разходим до някой мол, че навън е голям студ, но той категорично ми отказа, че много го мързяло и аз викам - аз пък имам нужда от разходка. И хоп - в мола. Обиколих всички магазини с бебешки дрешки и не се стърпях и взех една дънкова сладурска рокличка за бъдещата фръцличка, дето много ме рита напоследък, а на каката - едни дънки - и двете по 7лв - намалени - от карфур. В H&M също имаше хубави намалени неща, но са с дълъг ръкав или направо зимни, а тези с къс не са намалени и идват доста скъпи според мен.
За разкош гледах и едно филмче - Живи легенди на Ники Илиев - посмяхме се с бебка, разтоварих се чудесно!
Та така - днес аз си направих празник!  Sunglasses
За климатика - даже е препоръчително да има, ако темп вътре е повече от 26 градуса. Поне така ми каза доктор от Тина Киркова - преди 3 години като родих там в стаите с мамчетата и бебчета имаше климатик и ни казха да го пускаме на 25 градуса. Само да не духа директно в бебето. Първите 3 месеца още им се развиват потните жлезии  не могат да се изпотяват и като им е топло просто прегряват. Някакъв такъв спомен имам.
Пожелавам ви сега лека и мека, че снощи будувах до 3 и днес ще се пробвам да си легна рано, че утре съм на бачкане.

# 280
  • Там някъде
Хайде сега при мен ново 20 - днес ходихме до Ново бебе и поразходих един X-lander pulse и много ми хареса. После минахме през Бебе битик и пак си побутах Jane muum и ........ вече не зная какво ми харесва и какво не и имам чувството, че никога няма да си харесам количка и нещо отива да ме избива на рев.....

# 281
Хайде сега при мен ново 20 - днес ходихме до Ново бебе и поразходих един X-lander pulse и много ми хареса. После минахме през Бебе битик и пак си побутах Jane muum и ........ вече не зная какво ми харесва и какво не и имам чувството, че никога няма да си харесам количка и нещо отива да ме избива на рев.....

Душица - спокойно ще си намериш " ТВОЯТА" като му дойде времето и аз нещо този път се лутам в избора.

За климатика- стига да не духа в беба проблем според мен няма Simple Smile

mary_48 направо ти завидях

Veryme - висока е тази възглавница и аз ги гледах тези пеленки - в косара има само пелени или тези комплекти , които си показала и са най-евтини в сравнение с всички други онлине магазини където гледах. И аз мисля да си поръчам една пелена от този тип в лила.

За чувалче не съм ползвала- завивах го с чаршафче  или пелена/одеало. Пробвах като стана по -голям към 9 месеца- но той много се дразнеше и не можеше да спи и се отказах - обличах го добре завивах колкото пъти мога и така сме и до днес.

# 282
  • Там някъде
Благодаря за подкрепата, MAMA_SANCHO! Надявам се наистина да я открия и да не ми се налага да правя компромиси в последния момент колкото да не е без хич!

# 283
MAMA_SANCHO и аз съм на лилава вълна. Набелязах лилави спални комплектчета, но лилави пеленки още не съм намерила в косара също не видях лила..
Момичета как сте с контракциите? Всеки път щом се наведа малко и сякаш нещо ми се прищипва, направо взех да се плаша. На прага съм на шести месец едва, а вече трудно си нося корема  Cry Почват да ме връхлитат едни мрачни мисли...

# 284
MAMA_SANCHO и аз съм на лилава вълна. Набелязах лилави спални комплектчета, но лилави пеленки още не съм намерила в косара също не видях лила..
Момичета как сте с контракциите? Всеки път щом се наведа малко и сякаш нещо ми се прищипва, направо взех да се плаша. На прага съм на шести месец едва, а вече трудно си нося корема  Cry Почват да ме връхлитат едни мрачни мисли...

ето я http://kosara.bg/pelena-v-lilavo

иначе аз сега и одеало поръчах, но от пакостник

Общи условия

Активация на акаунт