ФЕВРУАРчета на ръце разнасяме и в "Родени" се нанасяме

• 37 101
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Честито на новите мами

И нас много ни мъчат тези колики. Много е лакум и доста бързо смуче и оттам ни казаха че и доста въздух явно поема.
И ние бяхме така до края на миналата седмица. От понеделник сме с биберон Calma. Бебето поема много малко въздух и започна да прави почивки по време на смученето  Grinning

# 76
Здравейте и от мен!
Честито на всички февруарски мами!
За статистиката - На 04.02 секцио се роди малкия Тома (2650/50).

# 77
Здравейте,
да се отчета и аз бяхме на контролен преглед вчера,Николаос вече е 4.620 И 56 см.Наддал е с 1,200 кг за месец и няколко дни и е пораснал с 6 см:)Изцяло е на кърма,вода не му давам,а и той се мръщи не му харесва.От около седмица започнаха коликите,давам му Инфаколик(взех ги от Гърция,казват че там били по-хубави от нашите)и за сега съм доволна спокоен е.Педиатърката ни изписа витамин Д да започам да му давам.

Хубав и спокоен ден на всички мами!

# 78
Здравейте и честито на всички нови мами!!!   bouquet
Вчера и моята щерка повърна-сигурно е нормално да се случва понякога,но аз доста се притесних-уж се оригнахме след хранене...  Crossing Arms

Почти безобидна,как сте днес?  Rolling Eyes

Искам да попитам мамите със секцио-вие мажете ли си с нещо белезите,кога трябва да се започне и  с какво? Аз съм ползвала Контрактубекс при едни други шевове,ама май нямаше много ефект...  Thinking

# 79
Здравейте и честито на всички нови мами!!!   bouquet
Вчера и моята щерка повърна-сигурно е нормално да се случва понякога,но аз доста се притесних-уж се оригнахме след хранене...  Crossing Arms

Почти безобидна,как сте днес?  Rolling Eyes

Искам да попитам мамите със секцио-вие мажете ли си с нещо белезите,кога трябва да се започне и  с какво? Аз съм ползвала Контрактубекс при едни други шевове,ама май нямаше много ефект...  Thinking

Аз след първото секцио си мазах какво ли не, докато не се убедих, че единствения вариант за скриване на белега е пластичната хирургия Peace За това, сега след второто секцио изобщо няма да си хвърлям парите на вятъра, както миналия път

# 80
  • София

[/quote]

здравей, аз мажа с един гел , който ми препоръчаха, но ми е ужасно скъп и не мисля да го взимам пак.
казва се дерматикс и за 6гр дадох 41,50лв. Няма да продължа с него, беше ми добре сега с него, че много успокоява сърбежите и може да се маже на прясна рана, но стига толкова.
Посъветваха ме да си направя едно домашно мазило - зехтин и риган се оставят да престоят 5-6 дена и после се мажеш. Било деиствало по добре от мазилата, а и е по евтино. От него мисля да си направя тези дни и да се мажа.

# 81
Здравейте, момичета!
Силвана- благодаря ти за изчерпателния отговор, откакто те прочетох си пийвам по едно кафенце с мляко, пия го бавно и понякога го допивам чак по обед, не стм забелязала да има проблем. Права си, че след сутрешното кафе човек гледа по трезво на деня Wink Аз и през бременността пиех пак по същия начин по едно кафенце. Идеята ми за кърменето е да му давам колкото имам на моя юнак, ясно ми е, че ще се дохранваме, но мисля, че е полезно за него поне каквото имам колкото и малк ода е да му го давам да го изпие. Сега на денонощие ми се събират да му давам по около 220-250 милилитра кърма, все е нещичко, задължитлено гледам едното цедене да е между 2 и 8, заради пика на пролактина.
Честити бебчета, на мамите, които са се похвалили в последните постове, да са ви живи и здрави сладурите Hug Hug Hug
За белезите- аз и след първото секцио и сега ползвам контрактубекс, според моя доктор все тая дали ще се мажа с него, или не, ама аз си се мажа за мое успокоение, може и да си втълпявам, или да ми се иска, сега по-бързоз като че ми намалява белега, не ме боли, не ме сърби.
Гери- кажи, моля ти се повече подробности за зехтина и ригана, сега го чувам, може и да върши работа Hug PeaceАз знам, че особено за изгорено, а може би и за белези мног одобре действа домашно приготвен крем от свинска мас и невен, лично върху себе си съм го изпитвала, веднъж си изгорих мног огадно крака с гореща вода в банята, на мехури ми беше кожата и този крем ме спаси, три седмици ходих с бинтован крак и се мажех с него по два пъти на ден обилно, белег не ми остана.
Това е за сега от мен, хубав ден на всички Hug

# 82
Мажа белега с контратубекс от време на време и по някое време, ако се сетя.

# 83
  • София
toni  моята приятелка, която се е мазала след една операция ми обесни да си сложа риган и зехтин, на око да престоят 5-6 дена и после да се мажа всеки ден. Аз имам тук полски риган, купих си го от плод и зеленчука преди време за чай и ще накисна в зехтин и ще мажа.

Аз обмислям да си купувам инхалатор, но се чудя какъв.
Ако някой има и е доволен моля ви да кажете какъв е модела и от къде сте си го взели.

хубава вечер от мен.

# 84
Благодаря за отговорите момичета!!! Simple Smile Това за инхалаторите и мен ме интересува,ама нищо не разбирам...

# 85
Момичета, моята госпожица не е акала от 2 дни, само пръцкаме. Пробвах с термометър, със свещичка, но не става.
Някакъв съвет?  Sad

# 86
nelli,защо не дадеш някакъв пробиотик за запека? Аз давам Био Баланс бейби,защото от капките за колики се запичаме...  ooooh!

# 87
Най-накрая да се включа и аз в новата тема-страхотна е! Ние също бяхме на консултация тази седмица. Качили сме 800 гр. и сме пораснали 4 см. за един месец, само на кърмене сме. Вече почти сме изградили режим, въпреки, че се борим с коликите и до тук само Клийф ни помогна. Давам й и инфакол, но само гръцкия има ефект, българския за нищо не става!!!

Честито на всички нови мами, които вече гушкат своите бебенца! Simple Smile

# 88
  • Varna
Момичета, моята госпожица не е акала от 2 дни, само пръцкаме. Пробвах с термометър, със свещичка, но не става.
Някакъв съвет?  Sad

На нас педиатърката ни препоръча Дуфалак- 5 мг да давам, но още не съм прибягвала до него.

# 89
  • София
Някакъв съвет?  Sad

а вие на АМ ли сте?
Ако сте на кърма е лесно- хапни малко мед или сушени плодове и ще я прокараш.

Общи условия

Активация на акаунт