ФЕВРУАРчета на ръце разнасяме и в "Родени" се нанасяме

• 37 084
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • София
guerry, тъкмо попитах ММ. Жена на негов колега ги е пратила директно от Германия. Аз мислех, че са ги поръчали онлайн...

# 106
Силвана- благодаря ти за изчерпателния отговор, откакто те прочетох си пийвам по едно кафенце с мляко, пия го бавно и понякога го допивам чак по обед, не стм забелязала да има проблем. Права си, че след сутрешното кафе човек гледа по трезво на деня Wink Аз и през бременността пиех пак по същия начин по едно кафенце. Идеята ми за кърменето е да му давам колкото имам на моя юнак, ясно ми е, че ще се дохранваме, но мисля, че е полезно за него поне каквото имам колкото и малк ода е да му го давам да го изпие. Сега на денонощие ми се събират да му давам по около 220-250 милилитра кърма, все е нещичко, задължитлено гледам едното цедене да е между 2 и 8, заради пика на пролактина.

Toni77  Hug личи си, че имаш опит и си добре запозната с много неща, около кърменето. Чудесно е, че си успяла да увеличиш количеството кърма за денонощие на  220-250 мл. За да предостави възможност за оптимален старт и оцеляване, природата е успяла да направи механизма, чрез който произвеждаме кърма уникален, така, че  с всяка капка кърма, ти даваш на твоето бебе растежни и имунни фактори, незаменими аминокиселини, лесно усвояеми витамини и минерали. твоята кърма има възможността да се променя спрямо нуждите на твоето бебе в различните етапи от неговото развитие. Ето защо можеш да погледнеш на тези 250 мл. които Ивайло изпива като създадени само и специално за него и допълващи храненето с адаптирано мляко. Кърменето не е мерило за майчинство и независимо дали кърмиш или не, ти винаги ще си най-прекрасната и добра майка за твоето дете  Hug  bouquet

Поздрави, СиЛЛЛвана   bouquet

Последна редакция: сб, 15 мар 2014, 17:44 от Sylvana

# 107
lenny221  и ние сме така, правя масаж, топла баня - нищо не помага. Имаме и колики, превива се и се напъва и пърди и аз не знам от какво.

Поуспокоих се като прочетох за акането, че е нормално ...

# 108
  • NE
В тази статия има много хубаво разяснение какво трябва да бъде акото и кога да се тревожим.
ЦЪК

# 109
  • София, св. Троица
aidin,сърдечно благодаря за отговора!!!  Hug Ние се храним на поискване средно по 10 пъти на ден,акаме по около 3-4 пъти,на 3 седмици сме и до момента наддаваме по около 200-300 грама на седмица,но и давам лефакс за коликите,който е със симетикон- знам че запича и гледам да не прекалявам с дозите! Бебето като цяло е спокойно,като изключим превиванията заради гадните колики!  Crossing Arms Това което ме притеснява е,че заради жълтеницата педиатърката каза,че няма да бие втората ваксина за хепатит Б-фатално ли е това отлагане и с колко най-много може да се отложи!  ooooh!

Здравей sunny:*kiss,
от това, което пишеш, разбирам, че се справяте прекрасно. Пожелавам ви и коликите скоро да преминат.  Hug
Относно ваксините, ние не сме компетентни да ги коментираме. Ако не се чувстваш уверена относно нещата, които ти казва педиатъра, винаги можеш да потърсиш и второ мнение, както за ваксината, така и за жълтеницата.

bouquet

# 110
Честити Данаил,Петар,Тома и Виктория на техните мами!  Да са им живи и здрави и много да ги радват Simple Smile Hug
Кръстева , аз се радвам, че си папка детето..нека всички бебоци папкат и да правят големи бузки    Laughing
Да ви питам как давате Вигантола?  Аз с една малка лъжичка,но ме притеснява,че половината остава на лъжицата и не ги приема както трябва...а да и ги слагам направо в устата и дума не може да става..като е гладна нищо освен цицката не може да я успокои и едвам и давам лъжицата вигантол и инфакола преди да яде..оффф май много объркано го написах  Shocked Embarassed

# 111
duceto Вигантола го давам директно капка в устичката, стискам бузките и ... така. Не му е приятно, но няма как иначе наистина половината остава по лъжичката ( по препоръка на педиатърката)

# 112

Искам да попитам мамите със секцио-вие мажете ли си с нещо белезите,кога трябва да се започне и  с какво? Аз съм ползвала Контрактубекс при едни други шевове,ама май нямаше много ефект...  Thinking
   Гери, мисля и аз да се мажа с Контратубекс, но все още не съм започнала, ще изчакам да минат няколко месеца.

# 113
Да ви питам как давате Вигантола? 

На големият ми син го давах в лъжичка, но за да не остава по нея слагах първо малко кърма в лъжичката и отгоре капвах вигантола. Той е мазен и остава върху кърмата. Пробвай така Peace

# 114
  • гр.Пловдив
Здравейте момичета!
Относно Вигантола педиатърката ми каза да го давам с лъжичка, като преди това изцедя малко кърма, а не директно в устата, защото можело да се задави. На голямата съм го давала директно в устата и не е имало проблем, та ще видим сега как ще го давам.
Аз да ви попитам, по колко кърма трябва да изпиват на хранене? Ние сме на 20 дена. В сряда сме на тържество на каката и искам да знам колко горе-долу кърма да оставя.

# 115
Около 80 - 90 мл

# 116
  • София, св. Троица
Честит 8ми март, дами. Бъдете здрави, обичани и щастливи   bouquet

Въпрос към ЛЛЛ: Здравейте. Синът ми се роди на 20.02 и от тогава с много упоритост от моя страна се кърмим. Мляко имам, но понеже младежът се роди по-големичък явно е и по-гладен и се налагаше да дохранвам или с изцедено майчино мляко или с АМ, като не съм дохранвала с повече от 30мл. Дохранването го правя със спринцовка, шише и биберон не съм давала. Нямаме изграден режим на хранене още. Често бебето иска да суче и през час, което ме притеснява. От няколко дни не иска да суче. Заспива на гърда, опитвам се всякак да го събудя, включително  и смяна на памперса по време на кърмене. Но сложа ли го на гърда суче 5 мин. и заспива. След 10тина минути се сеща, че е гладен и пак суче за 5 мин. и така докато е толкова гладен, че се засинява от плач и давам бързо изцедено мляко със спринцовка. Това обаче не може да функционира дълго време, сама съм вкъщи и няма как да цедя толкова време на ден и да оставям бебето само /той рядко и спи/. Нощите са кошмар  с това поведение. Какво мога да направя в този случай. Кърма имам, но бебо не иска да суче. Дори и да не е достатъчно кърмата, бих дохранвала, но не искам да минаваме изцяло на шише и АМ. Благодаря предварително!

Здравей Thea,
Честито бебенце, да сте живи и здрави и много да ви радва новият член на семейството ви. Hug Разбирам, че ти си силно мотивирана да си кърмиш бебето. Hug От това, което пишеш изглежда си добре информирана за някои аспекти на кърменето и това би могло да ти помогне.  Hug

От раждането до сега имаш известни притеснения, че кърмата не му достига, тъй като бебето ти иска да суче много често - на около час. За повечето новородени бебета през първите няколко седмици е естетсвено да иска да сучат по-често от 3 часа. Винаги е много хубаво, когато майката се старае да следва потребностите на бебето си и кърми, когато и колкото то има нужда. Кърмата, за разлика от АМ се усвоява много по-лесно и пълноценно от организма на бебето. Това се случва между 30 и 90 минути. Ето защо е естествено повечето бебета да огладняват на около час или час и половина. Разбира се с времето паузите между кърменията може да се увеличават, тъй като и бебетата стават по-умели в сукането и стомахчетата стават по-големи.

Споделяш, че напоследък бебето суче кратко време, след което заспива за малко и след това пак иска да суче. Повечето кърмени бебета правят нещо, известно като кърмене на куп - чести сукания през 10-15 минути в рамките на един период от време и след това могат да заспят и да спят по-дълго. Предполага се, че по този начин те се зареждат с повече калории за един следващ по-дълъг сън или пък период на будуване. Мислиш ли, че нещо такова се случва и при вас?

Добра идея би било да се опиваш да го задържиш буден, сучейки максимално дълго, за да има възможността да изсуче повече порции мляко. Може също така да прилагаш компресия на гърдата. Ето тук можеш да прочетеш повече за това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683, а ето и някои клипове https://www.youtube.com/watch?v=e__lgR7mRIg  и  https://www.youtube.com/watch?v=-4lnvL2_6V8

Ако е удобно да попитам как усещаш гърдите си, зърната и ареолите? Колко горе долу кърмения имате за денонощие? Колко напишкани и наакани пелени има бебето за денонощие? Би могла да обърнеш внимание дали езичето на бебето излиза напред над долния венец. Това можеш да направиш като му подадеш кутрето си на бебето да го засуче но така че да е с меката част нагоре.

Разбирам, че в момента бебето сякаш отказва гърда. Би ли описала малко подробно, какво се случва когато бебето не иска да суче? Много добре си се ориентирала да му даваш изцедена кърма с алтернатива на шишето. HugТова е един много добър подход, който би му помогнал отново да свикне, че млякото идва от мама и когато идва от мама е по-лесно и хубаво. Можеш да опиташ гушкане и кърмене кожа-до-кожа. В повечето случаи, това действа много стимулиращо сукането и в същото време успокояващо бебето. Много майки преодоляват моменти на отказ от гърда, като носят бебето на ръце и леко и внимателно предлагат гърда. Носенето напомня на бебето за времето, когато е било в утробата на майката и това също действа успокояващо. Може да кърмиш в по-затъмнено помещение или пък да пуснеш бял шум, когато е неспокоен.

Първите седмици и месеци, може да са предизвикателство, особено ако бебето е активно и не много поспаливо.  ooooh! Много майки в твоето положение са установили че това което им помага най много е носенето в слинг, честото предлагане на гърда(всеки път, когато бебето покаже безпокойство или е гладно) и/или спането на едно легло с бебето и или кърмене в легнала поза. Така би имала възможността хем да свършиш нещо различно, хем да си починеш, докато бебето суче.

Надявам се информацията да ти е полезна. Ще очаквам отговора ти междувременно ако имаш и други въпроси не се колебай да ги зададеш.

bouquet

# 117
  • Англия
А какво се прави,ако новороденото има висока температура? Доколкото видях в аптеката панадоли,нурофени и прочие са за бебета над 2 месеца

# 118
  • NE
Ана Ако новороденото има Т трябва да се обадиш спешно на педиатъра.

# 119
  • Шумен
Случвало ли ви се е бебо да "забрави" да диша?

Общи условия

Активация на акаунт