Швейцария-фондю, раклет, шоколади и дружина майки млади-5

• 128 901
  • 466
  •   1
Отговори
# 255
  • Switzerland
принцеса_Фиона и аз като P@ssiflora смятам , че ние проблем с бежанците няма да имаме  Simple Smile Да не забравяме все пак , че Швейцария не е част от ЕС и никой не може да ги принуди или изнуди да приемат когото и да е  Mr. Green  При нас уж се води един от кантоните с най-много чужденци , но е супер спокойно и да ви кажа , че като ми откраднаха портмонето го направи балканец , а не от друга националност / аз като се развиках той го пусна де , щото разбра какво го чака  #2gunfire / Като цяло не са ми проблем щот не са като в другите държави  Sunglasses
P@ssiflora то готино в Берн ама аз съм  на м..... си от там , второ съм без кола , трето -дребния ще ме изтрови Wink В тая дестинация ще пътувам на 28 за да подадем на кака документите за л.к на възрастен  Heart Eyes
Между другото , вчера си лафих с приятелка в Португалия и мацката ми намери къщи с по три спални и басейн / че ние сме си 7 души  Mr. Green /  близо до брега на океана / на 10-15 мин / и до Лисабон / на 20-30 мин / за по 350-500 евро на седмица , та смятайте на къде пътувам следващото лято  newsm44

# 256
Здравейте, има ли някой в района на Монтрьо, Веве , който иска да пиеме кафе ?

# 257
Не съм там, в Бг съм, ама много искам да съм там  Grinning

# 258
Аз лютеничка и благинки си поръчвам на дядо от БГ и той ми праща с бусчетата
Привет, момичета.
MilaB, моля те дай ми някакви координати на тези бусчета? Май имаха някакви мобилни телефони, ако правилно си спомням, но никога не съм ползвала услугите им.
Откъде минават и дали стигат някъде по-наблизо до нас, че не ми се прекосява цяла Швейцария, за да ги открия.
Мерси предварително.

# 259
Здраейте, хора!
Искам да ви препоръчам място за почивка с деца или без, а също и ако се чудите къде да заведете гостите си, дошли на гости в Швейцария (ако вече не го знаете, разбира се). Казва се Lichthоfmuseum Ballenberg и е етнографски музей на открито, площта е доста голяма и два дни са достатъчни да се види голяма част. Прекарахме съботата и неделята там и е просто толкова яко, че сега бих опаковала пак багажа и бих се върнала. Нямам предвид само този музей, а и цялата местност, до сега бях ходила само веднъж там и то откъм Интерлакен. А имахме и късмет с времето, беше ясно и слънчево, само една сутрин валя за малко.

http://www.ballenberg.ch/en/Welcome

# 260
Изглежда супер! Благодаря за идейката. Може преди да се е захладило повече да го посетим Simple Smile)

# 261
Здраейте, хора!
Искам да ви препоръчам място за почивка с деца или без, а също и ако се чудите къде да заведете гостите си, дошли на гости в Швейцария (ако вече не го знаете, разбира се). Казва се Lichthоfmuseum Ballenberg и е етнографски музей на открито, площта е доста голяма и два дни са достатъчни да се види голяма част. Прекарахме съботата и неделята там и е просто толкова яко, че сега бих опаковала пак багажа и бих се върнала. Нямам предвид само този музей, а и цялата местност, до сега бях ходила само веднъж там и то откъм Интерлакен. А имахме и късмет с времето, беше ясно и слънчево, само една сутрин валя за малко.

http://www.ballenberg.ch/en/Welcome

+1  Наистина е много приятно място.
За бусчетата - имам тези тел. 0762399388 и БГ номер 0886098256 Боби. Майка ми го ползва последния път за транспорт от Бг насам. Подробности не знам. Знам само, че е докарал нещата до адреса тук.

# 262
Здраейте, хора!
Искам да ви препоръчам място за почивка с деца или без

Ballenberg

Щом сте на тази вълна препоръчвам Papillorama в Kerzers. Както и Zoo Servion. Някой има ли такива препоръки за френската част? Аз търся все нови и нови места, където да водя децата.

А гостите от България винаги водя в Грюер. Вие?

# 263

А гостите от България винаги водя в Грюер. Вие?

Аз най-често ги водя в Люцерн и го комбинираме с качване на Пилатус (на собствен ход или с влакче/лифт). Също Берн, Тун, Цюрих. И планини. Зависи от гостите и техните предпочитания.

# 264
Здравейте момичета,обрьщам се кьм вас .Три години работих в Германия ,прибрах се в Бьлгария ,искам да се върна но в Швейцария Медицинска сестра съм ,Тьрся линкове за работа за домове,клиники много ще съм ви благодарна и за съвети Simple Smile

# 265
Здравейте момичета,обрьщам се кьм вас .Три години работих в Германия ,прибрах се в Бьлгария ,искам да се върна но в Швейцария Медицинска сестра съм ,Тьрся линкове за работа за домове,клиники много ще съм ви благодарна и за съвети Simple Smile

Bobi, аз имам известен поглед над медицинската сфера и искам да ти кажа, че без проблеми ще си намериш хубава работа тук, още повече като знаеш добре немски и имаш 3 години опит в Германия. Линкове не мога да ти кажа, защото не съм мед. сестра, но като знаеш немски потърси в интернет. Освен това може да си пуснеш за признаване дипломата ти, защото отнема известно време.

Успех! Simple Smile

# 266
Не съм в сферата, не мога да дам насоки в търсенето ти, но както ти е казала Пасифлора, в нета сигурно можеш да намериш поне информация как и къде да кандидатстваш. Успех!

# 267
hellymod, кажи какво мога да ти домъкна от родна земя?  Heart Eyes

# 268
Инат, трябва ми да пратя нещо за БГ, иначе благодаря за отзивчивостта  Hug

pussycat благодаря и на теб за телефона. Ще се опитам да се свържа с тях и да получа информация.

За Баленберг – препоръчвам го с две ръце. Ние го "открихме" преди 2 години, като се върнахме тук.

Иначе аз препоръчвам още по-горещо това:
http://www.grimselwelt.ch/grimselerlebnis/bahnen/gelmerbahn

И изобщо целия Бернер Оберланд ми е много любим, почти толкова, колкото и нашия кантон Grinning

Като стана въпрос за нашия кантон, освен традиционните (и банални) Пилатус, Риги и Титлис, предлагам Bürgenstock – изкачването и цялото преживяване е невероятно.

# 269
  • Switzerland
hellymod извинявай мила чак сега влязох тук и видях , че си ме питала , а тъпия уведомителен мейл не е дошъл  #Cussing out
Аз използвам услугите на Боби -0762210885 ,  тук идва от вкъщи и взима каквото имам да пращам и в БГ  се разбира със свеки къде да се видят в София , същото упражнение  е и на връщане - уговарят се къде да се видят и ми кара до нас . За мен са ок цените при положение , че ей го сега свеки прати 5 буркана лютеница , шоколадови бонбони / детето иска да черпи за РД в работата с български бонбони Черноморец  Wink / дискове ,  грилче , + намазах 2 създърми и кило кремвирши и още и още  Heart Eyes с две думи - пълен голям кашон и взе 40 лв , като доставката е в рамките на 24-28 часа . При тях условието е да няма много месо от БГ  , че ако ги проверят на границата може да им съставят акт заради тъпите ограничения  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт