Ти какво сготви? Снимай, покажи! 116-та тема

  • 162 785
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 160
Малка подготовка преди Великден. Козунак на конци. Рецептата е тук : http://pamscookingworld.blogspot.co.uk/2014/03/blog-post_15.html
Хубав уикенд на всички  Hug



# 211
  • София
  • Мнения: 15 828
Пам, разкошен козунак, Туната, благодаря! Днес съм се отприщила на крилца.Понеже не се доредих до първите, си изпържих втора порция.И двата вида правих в кукър.

# 212
# 213
  • София-Младост
  • Мнения: 24 067
Вечерята...брускети:


и десерта-торта с ябълки и бисквити:

# 214
  • Мнения: 22 867

Тайна, как ме съблазняват тия крилца, въпреки че скоро ги правих. Харесвам ги! Heart Eyes  bouquet

Pam73 , разкошен козунак! Heart Eyes  bouquet  chef

Чудесен кекс по рецепта на mivis_75  bouquet










# 215
  • Мнения: 24
Може ли рецептата за сладко-киселия сос?

Ползвах дадената в ,,китайската,, тема от vesi_127, заповядай

Сладко-кисел сос: в тенджера се слагат 1 ч.ч. вода, 1/4 ч.л. сол, 3/4 ч.ч. захар, 1/3 ч.ч. ябълков оцет, 1/4 ч.ч. кетчуп, 1 ч.лъж. соев сос. Оставя се да заври, след като поври малко (изпаренията са страшни), в 1/4 ч.ч. вода се разтварят 2 ч.л. натурално нишесте и с него се сгъстява соса. Става точно, както трябва. В оригиналната рецепта се налива и сок от ананас и се слагат парченца ананас.


Аз лично ананаса си го спестих, а авторката посочва, че го заменя с кисели краставички и сока им. Поради липса на ябълков оцет сложих винен - хареса ни. Само дето наистина е по-добре да се сервира хладък, иначе ароматът на оцета е по-натрапчив за вкуса ни.
 newsm10



  bouquet

# 216
  • София
  • Мнения: 1 478
Здравейте и от мен. Скоро ен съм се отчитала тук, но напоследък нямам много време.

Много лесен и много шоколадов сладкиш https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201713458257968&se … ype=1&theater

Паста с два вида сос https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201713458457973&se … ype=1&theater

Баница https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201713458697979&se … ype=1&theater

Кекса на мама https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201713459137990&se … ype=1&theater

Паниран кашкавал с шунка https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201713459417997&se … ype=1&theater

Хубава вечер  newsm78

# 217
  • Мнения: 206
Джема, благодаря за идеите  Hug Тъкмо бях купила от фурната пресен, топъл хляб и реших, че ще изостанат, ако са два. Скара, за срам  Embarassed, нямам. На пролет ще оборудваме на терасата, че сме в ново жилище.
В крайна сметка от останалато тесто за мекици излезе ето това:


Даже станаха по-хубави от онези, които бях месила специално по рецепта за кифлички  Laughing
Скоро обмислям и аз да тренирам за козунак за Великден. Никога не съм правила и още събирам информация и рецепти, подготвям се   chef

# 218
# 219
# 220
# 221
  • Мнения: 25
Тайна тези питчици изглеждат доста вкусно. Би ли споделила с какво са пълнени и рецептата ако може.

# 222
  • София
  • Мнения: 15 828
Тайна тези питчици изглеждат доста вкусно. Би ли споделила с какво са пълнени и рецептата ако може.
Питчиците ги видях от този клип, но там са пълнени с паста от червен боб адзуки, която не се разтича при нагряване.Аз ги пълних уж с много твърдо сладко от сливи, но пак се разтече.Следващия път ще пробвам с локум.Аз сложих съвсем малко сол, а две супени лъжици захар.

https://www.youtube.com/watch?v=OkKxh-b6OOI

# 223
  • Асеновград
  • Мнения: 1 570
- поредният опит за торта

# 224
  • Мнения: 86
Соленки-
Постни курабийки със ябълково сладко,орехи и канела-
Домашна снежанка-
Зелена салата

Общи условия

Активация на акаунт