Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Правилно ли е да търсите работа от брат си?
Как мога да възстановя доверието си след предателство от страна на родителите ми?
Какво представлява ритуалът на 8 март?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Правилно ли е да търсите работа от брат си?
-
Как мога да възстановя доверието си след предателство от страна на родителите ми?
-
Какво представлява ритуалът на 8 март?
-
Как мога да се справя с предизвикателствата в отношенията с близки хора?
-
Каква според вас е истинската мотивация за поддържане на мира?
Той я прочете донякъде и ми я върна като искрено ми каза, че не го докосва изобщо и не му се чете нататък. Даже я бяхме обсъждали в групичка от състуденти и един човек, който пък я беше чел също цялата, откровено твърдеше, че за него е пълна тъпня цялата идея на автора. Книгата е художествена, роман, но силно философски, не с активна фабула. И там си беше останало.После сме контактували с моя познат още сигурно година две и бяхме престанали да се виждаме, защото човекът, около когото се събирахме, се ожени в чужбина и отиде при жена си.
Аз вярвам, че книгите са магия. Незнам разправяла ли съм ви, как преди години "Алхимикът" на Пауло Коелю, който е много оплюван като нискокачествена литература/ с което не съм съгласна естествено
/ ме накара да се запиша да уча това, за което мечтаех. Бях на кантар, защото си имах едно образование, по което работех и много ангажименти в онзи момент, ама много. "Алхимикът" беше капката, която ме накара да се запиша и смятам, че това е едно от най- смислените ми решения. Защото да учиш или работиш нещо, което е докоснало сърцето ти, те кара да се чувстваш добре, смислен и като че ли излъчваш добра енергия. Аз лично винаги съм разпознавала удовлетворените от професионалния си път хора, по блясъка в очите им.
По повод синхроничностите аз споменавах май преди време за мойта татуировка (ясно ми е, че има хора, за които това е толкова вълнуващо, колкото и миенето на зъби) - ама там също беше нещо подобно. Хрумнало ми преди време, преди години, но нещо не мога да го измисля, колебая се, отлагам, не съм сигурна искам ли го и пр... И в един момент есента като взеха около мен всички хора за татуировки да говорят, ама основна тема някак си стана от нищото ей така, при това не с фенове на тая практика. Е тва ако не беше тлъст знак, какво да е
Сега съм доволна, че го отреагирах. Впрочем и аз често се сещам за Алхимикът, който четох в училище и ми хареса философията, не ми хареса историята - т.е. начинът на поднасяне на идеята. Но всеки път като си мисля за знаци, се сещам именно за тази книга.