Кралски работи и клюки - 8

• 78 451
  • 724
  •   1
Отговори
# 675
  • Австрия
пп. На мен ми харесват Шарлот за момиче и Филип за момче  Simple Smile

Ах, радвам се за малката Шарлот  Heart Eyes

# 676
  • София
Второто име middle name го наричат на запад е вместо нашето бащино име, те няма бащино име и за това дават второ лично име, понякога и трето, традиция е. Доста от английските крале всъщност са царували не с първото си име, а с някое от другите, така е и с бащата на кралицата, неговото първо име е Албърт, но е царувал като Джордж VI. Кралица Виктория също е царувала с второто си име.

# 677
а защо и Катрин има две имена? че и сестра й ? Simple Smile някаква символика ли, изискване ли? мода ли? що ли?

Не знам как е в Англия, но тук в Швеция в училището на дъщеря ми всички шведчета са с по три, четири, дори пет първи имена  Rolling Eyes.

# 678
Пуу, хиляда имена  Crazy
А как й е фамилията??

С фамилията става нещо като Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка Ефраимова ... и т.н.

# 679
важното е, че името на Даяна фигурира, това означава,  че децата и не са я забравили. А и е символ, че Уилям е борбен и може да се справи с всякакви препятствия
Естествено, че децата и никога няма да я забравят. Уилям колко е борбен не става ясно, защото те са съгласували с баба Бети името Mr. Green Да не си помисли някой, че те двамата сами решават как ще се казва детето им.

# 680
  • Бургас
Пуу, хиляда имена  Crazy
А как й е фамилията??
С фамилията става нещо като Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка Ефраимова ... и т.н.
.....и последния да затвори вратата  Grinning

# 681
Аз смятам, че изпълниха желанията на народа. Вярвам, че Уилям е щастлив, че в имената присъства това на майка му, а относно баба Бети.... тя просто нямаше друг избор.

# 682
  • in Wonderland
Пуу, хиляда имена  Crazy
А как й е фамилията??
.....и последния да затвори вратата  Grinning

точно и на мен това ми беше идеята  Crazy
Добре, че най- вероятно на принцеската  няма да й се налага да попълва разни му там бумащини, които попълваме тук, че отиде и се не виде  Mr. Green
По този повод все съм се чудила на жените, които приемат фамилията на мъжа си, при все, че тяхната не е специфична ( Например Иванова- Колева). Само си усложняват житието и битието с излишни работи.

# 683
  • Бургас
Аз пък друго си мислех. Каква е идеята да дадеш на детето си три първи имена. Нито ще й казват Елизабет, нито ще й казват Даяна. Най-много майка й да й подвиква "Шаро, ела тук".

# 684
  • Sydney
те така или иначе го представят с титла, името (първото) и после от кой "дом" са... (пример: Дюк Уилям на Кеймбридж)

# 685
а защо и Катрин има две имена? че и сестра й ? Simple Smile някаква символика ли, изискване ли? мода ли? що ли?

Не знам как е в Англия, но тук в Швеция в училището на дъщеря ми всички шведчета са с по три, четири, дори пет първи имена  Rolling Eyes.

Аз съм ти "съседка" (Норвегия) но, тук много рядко срещам даже и две имена Peace Даже повечето са кратки имена (Теа, Лиса, Тина......) и фамилия. А е известно, че шведите и норвежците много си приличат по повечето неща.

# 686
  • София
Във фейса вече я прекръстиха Princess Lottie  Grinning

# 687
Това "Шарлът" ми навява асоциации с "Je suis Charlie".  Mr. Green

Жива и здрава да е малката принцеса. Хубаво име са й избрали все пак.

# 688

Аз съм ти "съседка" (Норвегия) но, тук много рядко срещам даже и две имена Peace Даже повечето са кратки имена (Теа, Лиса, Тина......) и фамилия. А е известно, че шведите и норвежците много си приличат по повечето неща.
Дъщеря ми постоянно ми реве, че имала само едно име, а другите по няколко и иска  да си добавя имена, но аз съм против. Иначе промяна и смяна на име става лесно, само с една декларация, не както в БГ с тромави процедури по съдебен ред.

# 689
  • UK
Да не забравяме, че включването на името на Даяна, е и много добър ПР за английското кралско семейство. Дето се казва - дадоха на хората, това, което искат.

А от къде се знае в България, какво искат хората в Англия?
Читателите на Дейли Мейл далеч не са представителна извадка за хорските настроения по отношение на Даяна.

Толумба никой не ти отговаря и не те отразява, защото живееш в УК. Ако не си разбрала, за да си компетентна по въпросите на кралското семейство и това "как е в Англия", трябва да не си стъпвала на острова и да си живееш кротко в България  Joy

Общи условия

Активация на акаунт