Кралски работи и клюки - 8

• 78 426
  • 724
  •   1
Отговори
# 705
  • Телиш/Плевен
Е, всичко опира и до организма. Има жени, които понасят нещата по-леко, има и такива с тежки раждания. А шевовете и епизиотомията сигурно оказват голямо влияние, аз бях за няколко часа в стая с жена, която имаше шевове и едва се движеше. Confused Има пък и жени, които дори на изписването не се харесват (въпреки че са нагласени и въпреки 3-5 дни престой в болница). Аз затова не се чудя нито на едните, нито на другите. Това, че аз извадих късмет да родя леко и да се чувствам добре след това, не значи, че всички ще се чувстват така. И обратно - напълно вярвам, че има жени, които са родили трудно и които се възстановяват дни (дори седмици) наред. Има разлика да раждаш 5 и 15 часа все пак. Прагът на болка също е различен. Въобще хората сме различни и усещаме всичко по различен начин, затова за мен не е правилно да се съди само от собствената камбанария. Peace

# 706
Въобще не се учудвам, че Кейт изглеждаше толкова свежа няколко часа след като роди.

Нали не си представяте, че е имала типичното раждане в БГ болница - със системите окситоцин, епиозотомия, скачане върху корема и прочие екстри? Представям си съвсем спокойно естествено раждане, с цял екип професионалисти (професор по акушерство?!), ароматерапия и т.н. Ако беше родила секцио, нямаше да я изпишат още същия ден.

Моето трето раждане беше подобно, колкото се може най-естествено за БГ болница и се чуствах отлично. За такива раждания само бях чела и не съм вярвала, че може да мине толкова леко. Затова и теорията на руските конспиратори ми издиша.

Като добавим и екипа, дето се грижи за външния й вид, никак не е странно.
Аз родих по абсолютно същия начин в Швеция - съвсем спокойно естествено раждане, без системите окситоцин, епиозотомия, скачане върху корема и прочие екстри и без нито един шев. Станах, изкъпах се и все едно нищо не се е случило, така че хич не ми е чудно колко добре изглеждаше Кейт.

# 707
Аз родих по абсолютно същия начин в Швеция - съвсем спокойно естествено раждане, без системите окситоцин, епиозотомия, скачане върху корема и прочие екстри и без нито един шев. Станах, изкъпах се и все едно нищо не се е случило, така че хич не ми е чудно колко добре изглеждаше Кейт.

И аз родих така. В София.  Mr. Green
Родих в 12.15 ч., в 14 ч. ме качиха в стаята, изкъпах се и в 16 часа вече приемах посетители във фоайето. Е, без грим и прическа, ама не съм херцогиня, все пак.  Twisted Evil
Та не е чак такова чудо невиждано.
Всъщност, даже предпочитам при нормално раждане и без усложнения да изписват още същия ден. Поне при второ и следващо раждане.

# 708
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
...

Последна редакция: вт, 05 май 2015, 14:43 от Почти безобидн@

# 709
  • Sydney
хайде сега да не изместваме темата, хахах... заглавието е друго Wink

# 710
Я вижте това:

"Оказва се обаче, че принц Уилям и Катрин не са единственото свързано с Даяна семейство, което се е спряло на подобно име. Нейният брат Ърл Спенсър също е кръстил дъщеря си Шарлот Даяна. "Моята 2-годишна Шарлот Даяна ще бъде радостна, че споделя името с братовчедка си" - написа той в Twitter."

Grinning

# 711
  • София
Я вижте това:

"Оказва се обаче, че принц Уилям и Катрин не са единственото свързано с Даяна семейство, което се е спряло на подобно име. Нейният брат Ърл Спенсър също е кръстил дъщеря си Шарлот Даяна. "Моята 2-годишна Шарлот Даяна ще бъде радостна, че споделя името с братовчедка си" - написа той в Twitter."

Grinning

Сем-то на Даяна посети ли Джордж след раждането и ще посети ли принцеса Шарлот?

# 712
Всъщност, даже предпочитам при нормално раждане и без усложнения да изписват още същия ден. Поне при второ и следващо раждане.
Абсолютно. Точно това ми каза един стар професор на първата визитация (8-9 часа след раждането)- ако бяхме в друга държава, веднага щях да те изпиша.

# 713
Я вижте това:

Grinning

Сем-то на Даяна посети ли Джордж след раждането и ще посети ли принцеса Шарлот?

Интересен въпрос.....роднини са все пак....

А родителите на самата Даяна живи ли са?

# 714
  • Бургас

А родителите на самата Даяна живи ли са?

Не

# 715
  • Sydney
ето какво прочетох за името - Шарлот е мъжкият вариант на Чарлз, което означава "свободен" ("free man") и Принцеса Шарлот не е първата принцеса с това име - Английската кралица Шарлот жена на Джордж III... в статията пишеше още, че това е и второто име на Пипа (както някои бяха писали тук), другите две са ясни - на бабата и починалата майка на Уилям...

# 716
Аз пък се сещам за торта Шарлота:

# 717
  • Бургас
Я вижте това:

По този повод :
http://missbloom.bg/%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B8/%D0%B3% … 0%B0/article.aspx
Голям скандал, чудо голямо  ooooh! Какво му е скандалното. По-скандалното е този цитат: "До момента така и не става ясно, дали Уилям и Кейт са знаели, че дъщеря им ще носи същото име като братовчедка й. Според близки обаче, двамата не са били наясно".
Как пък няма да са наясно  Rolling Eyes

# 718
  • София
Е, как не са били наясно? Значи нямат никакъв контакт с роднините на майка си, така ли?

Странно и жалко, ако е така.  Rolling Eyes Защо така са игнорирали близките на майка си? Какво като са били разведени с Чарлз. Все пак Даяна им е майка и нейните роднини не са нищо по-малко от роднините на Чарлз. Като място в обществото да, но не и спрямо Уилям и Хари.

# 719
  • Бургас
Е, как не са били наясно? Значи нямат никакъв контакт с роднините на майка си, така ли?
Странно и жалко, ако е така.  Rolling Eyes Защо така са игнорирали близките на майка си? Какво като са били разведени с Чарлз. Все пак Даяна им е майка и нейните роднини не са нищо по-малко от роднините на Чарлз. Като място в обществото да, но не и спрямо Уилям и Хари.
Дори и да не си близък с някого, значи ли, че не трябва да знаеш името му. Аз имам братовчеди, които не съм виждала или съм ги виждала като деца, но знам имената им. Според мен това, че не знаят как се казва братовчедката, не е истина.
Жалко е ако не поддържат контакт с роднините на Даяна, но пък може да има разумна причина за това. Може да са имали някакъв конфликт. Само те си знаят.

Общи условия

Активация на акаунт