Обидих жестоко майка ми

• 24 102
  • 241
  •   1
Отговори
# 90
Ти изобщо не трябва да се извиняваш, а да се дистанцираш от нея  Hug

# 91
  • Пловдив
Бърдс Флу, а къде да отиде, че да и стане по-добре веднага, на минутата? Wink
Къде отиват тези, които не заслужават злочестата съдба на обиждани и манипулирани, защото не са овчедушни? Имам предвид, докато още нямат доход, от който да могат да отделят и за наем, и за издръжка?

# 92
Не съм Birds_flu, но понеже мислим еднакво- отговарям: Да се изнесе не значи на секундата, но значи, че ако не вземе мерки ще си остане само с жалването. Така, или иначе, ако човек желае силно нещо рано, или късно намира начин. Няма да е единствената. Какво да и кажем- " Абе..., стой и си трай да те съсипват, защото ще ти е трудно да се отделиш от мама".

# 93
  • по пътя на светлината
Да ,тя майката каквото и да направи ,винаги е виновна,а този хубавец,приятеля къде е?
Може би се  е уплашил от мама ?
До колкото разбирам финансово мама е на среща,при болежка на мама се оплакваме,при заболяване мама ни лекува и поема разходите,а въпросния господин неговата роля в живота каква е,освен да разнася вируси!?
Що се отнася за епитетите в речника и на двете,дълбоко се съмнявам,че това е първата обида.

# 94
  • София
Много сте ми интересни всички, които я съветвате да продължава да се извинява и да живее в тази обстановка. Защо не обърнете местата - че това поведение не идва от майката, а от съпруг. И си представете, че на това място е вашата дъщеря, или сестра. Пак ли ще я съветвате да се извинява, унижава и "стиска зъби"???

Насилието има много лица. Не знам на кой свят живеете. Може би в такъв, който си заслужавате с търпението и овчедушието си.

Никоя жена на света не заслужава да търпи обиди, пренебрегване, физическо насилие, или да е обект на манипулации поради финансова зависимост.
Никое дете на света не заслужава да търпи обиди, пренебрегване, физическо насилие, или да е обект на манипулации поради финансова зависимост.

Всеки, който го одобрява и подкрепя гласно или негласно, допринася за това да продължаваме да сме болно общество, съставено от несвободни и травмирани хора, които от своя страна ще възпроизведат познатия модел в своите семейства (ако изобщо ги направят), и така до безкрай...

http://www.unicef.bg/kampanii

100000% съм съгласна с написаното. Не може така да мачкаш и да унижаваш друг човек. Няма извинение за това. Обяснение може и да има, но извинение - не. Още по-грозното е когато насилващият е собствената майка. В написаното о т авторката виждам такава психическа зависимост, която на тази възраст би трябвало отдавна да е изчезнала. И за това е виновна родителката. Не мога да повярвам, че има хора, предполагаемо мислещи, предполагаемо интелигентни, които съветват момичето да приема такава зависимост и такова смазване.

# 95
Нали за това и е майка! Това не оправдава обидите. И нали за това говорим- да търси истински човек до себе си и да бъде независима. И моята майка ми помага все още и винаги, но никога не ме е обиждала, каквато и да е била ситуацията. Аз нея също, най-вече, защото никога не го е заслужила!

# 96
Извинила си се вече няколко пъти, мисля че е достатъчно. Остави нещата така.
Майка ти ти смачква самочувствието.

Вече си на 23 години и е време, да бъдеш самостоятелна. Разбирам, че е много трудно, но има начини. Помисли за по - добра работа, търси, пускай СВ-та, питай приятели, познати. Ако си в малък град, можеш да се върнеш в градът, където си учила и заедно с приятелка, да поделите наем.
Има и евтини стаи за по 150лв, дори за 100 с хазяйка за начало. Обмисли всички тези варианти, същевременно си намали разходите и гледай поне малко, да спестяваш. Можеш, да продадеш ненужна вещ, да потърсиш малък заем от близки роднини и т.н. Просто гледай, да се изнесеш от вас. Ти си голям човек и трябва сама, да решаваш кое е добре за теб, какво ще правиш и т.н.
След това, ходи и виждай майка си за по ден - два, защото каквато и да е, ако съвсем спреш контакт, някой ден ще съжаляваш.

# 97
  • София
BirdsFlu, точно същото си мислех, обаче ме го написах, защото се притесних, че ще политизирам темата...Толкова си права...

# 98
  • Tам през Атлантическия океан
 Sunglasses Тук виждаме едната страна , а как ли звучи обратната страна - майката  Sunglasses

Ще се опотам да си преставя :
Сама жена , загубила мъжа си твърде рано , сама отгледала и отглеждаща детето си , изучила го , детето пораснало и .......
Сигурно  от хубав живот е 'изперкала' тази дърта пача  Whistling 

Истината е някъде по средата .....

Последна редакция: сб, 08 мар 2014, 15:54 от Desss

# 99
Добре, де, и така да е, да не дава Господ на никого да остава сам. Е, и дъщеря и има ли вина за това? Чак пък да я наричаш боклук и парцал.....хайде стига, бе!

# 100
Дес, във връзката родител-дете, родителят е зрелият, възрастният, отговорният... И родителят е този, който знае, че детето трябва да получи криле, с които да отлети, но и да има корени, към които да се завръща.  Peace
Случват се, разбира се,  различни житейски обстоятелства, много родители остават сами поради смърт, развод, и т.н., но това не е причина да превърнат детето (или децата) си в изкупителна жертва на собствените си неудачи, да ги завържат към себе си и да ги третират като зле възпитани (от самите тях!!!) домашни любимци  Stop

Имам представа как звучи "другата страна", защото познавам такива жени. Тези от тях, чиито деца нямат сили да се откъснат, не спират да мърморят как от децата им нищо не е излязло, и не могат да се оправят сами... А тези, чиито деца са се спасили, мърморят колко неблагодарни са излезли децата им  Sunglasses Важното е, че винаги децата са виновни, ах, тези лоши, лоши деца, паднали се ей така от лотарията... Тя, жената, целия си живот посветила на тях, здравето си съсипала, пък те...  Twisted Evil

Който не е гледал отблизо тази театрална постановка, няма представа за каква жалка гротеска става въпрос. Задъхването, припадъците, викането на "Бърза помощ", трескавото търсене на лекарства... Ах...

Така че съветът ми към всички хора с такива родители, винаги е бил, е, и ще бъде - бягай с 200 км/час, спасявай се, и започни живота си СЕГА!

# 101

Подписвам се под всяка дума.

# 102
Здравейте, мами, както сигурно вече виждате по заглавието сгреших много и обидих най-близкия си човек. Ще опитам да съм максимално кратка и да ви обясня историята. Аз съм на 23 години, майка ми е на 60, живеем заедно за момента, тъй като аз завърших и се върнах в родния ми град. Отношенията ни винаги са били обтегнати и не сме се разбирали никога. Баща ми почина, когато бях на 16 и с нея останахме сами. Тя се грижеше за мен през цялото време, след това станах студентка и през това време тя ме издържаше, като аз работих почасово, за да си помагам с парите. Случи се така, че си намерих първия приятел, с когото тя не беше изобщо съгласна. Не го харесваше и много ме тормозеше, принуди ме да се разделя с него. Обиждаше го как ли не пред мен и пред приятелите ми, без да го е виждала. Понеже тя има болно сърце и неведнъж се е случвало да излезе от ритъм и да ходим до болницата аз всеки път щом се скараме изтръпвам да не й стане зле и да не получи инфаркт или инсулт. Разделих се с приятеля ми след много време на психически тормоз, тя ми звънеше по телефона , сърдеше се, казваше че  става лошо. Когато й се обаждах и й казвах, че не ми е добре тя ми казваше, че си имам човек до себе си и да казвам на него. Преживях го много тежко. След време разбрах, че имам папилома вирус и предраково състояние на шийката на матката и понеже баща ми е починал от рак получих нервен срив, изпаднах в жестока депресия, само си мислих как ще умра, а майка ми като разбра, че се предава по полов път ми каза, че съм парцал. Естествено водеше ме на лекар в Шумен при най-добрата лекарка и ми купуваше лекарства. Винаги много ми е подкопавала самочувствието като ми е казвала как другите деца са по-добри, как нямам свястна работа. Дори лъжеше хората, че уча журналистика, а не филология. През цялото време ми повтаряше, че няма да стана студентка и така нататък. Когато се скараме ме нарича овца, свиня, боклук, неблагодарница и т н- неща, които много ме нараняват. Случи се така, че аз си изтървах нервите и я обидих. Имах проблеми в работата и бях ужасно разстроена, споделих й, а тя не ме подкрепи,а  ми се скара тогава аз избухнах и й се развиках. В пристъп на ярост в един част с познат я нарекох ,,тъпа пача", за което толкова съжалявам, а тя ми е ровила в компютъра и го е видяла. Сега ми е сърдита, разплака се и каза, че не иска да има нищо общо с мен, че не иска да ме вижда, подминава ме. Не знам как да оправя нещата, знам, че ми е дала толкова много и че ме е отгледала сама и не искам да я наранявам. Тя не е от хората, които забравят и прощават лесно, има неща, които ми натяква от години, така че с едно,,извинявай" нещата няма да се оправят. Как да постъпя, чувствам се наистина много зле?
Мило момиче, повечето родители продължават да гледат непълнолетните си деца, дори когато единият родител е починал. Също така повечето родители поемат огромна част от финансовата издръжка на децата си, докато те следват, много родители дори теглят заем, за да обезпечат поне началото на това следване. Всички родители водят болните си деца при най-добрите лекари, купуват им всички необходими лекарства, и при това, за твоя изненада, се притесняват за тях, а не ги наричат "боклуци". Когато дъщерята си хване гадже, майката се запознава с него и говори с дъщеря си, споделя и опасения, дава и съвети, а не обижда момчето по инерция, без дори да го е виждала. Да не говорим, че голяма част от родителите когато не се чувстват добре по-скоро се опитват да скрият от децата си, за да не ги притесняват, камо ли да ги изнудват с болежките си.  Освен това майката, мило момиче, подкрепя, помага ти да станеш, когато си паднал, вдига духа ти, когато си обезверен, а не те мачка с обиди и презрение, майката създава личности, уверени в себе си хора, а не комплексирани, зависими от нея, настроението и болестите и същества, в каквото се опитва да те превърне твоята. (И май е успяла, като те гледам каква вина изпитваш. Вина за какво, че си се родила, за да и развалиш рахатлъка??) Аз в целия ти пост видях една зла жена, но не майка. Наистина ли мислиш, че тя може непрекъснато да те нарича "парцал", "овца", "свиня"???? Тя извинява ли ти се за тези думи??? Освен всичко друго "обидата" не е нанесена очи в очи, я тя ти е ровила в личната кореспонденция, вероятно е очаквала, че редиш благодарствени псалми за нея, след всичко, което ти причинява?! Не само, че нямаш за какво да и се извиняваш, "тъпа пача" е направо комплимент за това просто женище!
П.С. Не знам как Господ позволява такива същества да стават "майки" по един или друг начин. Такива трябва да бъдат поразявани с гръм в мига, когато протегнат ръце към дете!

Последна редакция: сб, 08 мар 2014, 17:02 от Klitemnestra

# 103
  • Бургас
Sunglasses Тук виждаме едната страна , а как ли звучи обратната страна - майката  Sunglasses

Ще се опотам да си преставя :
Сама жена , загубила мъжа си твърде рано , сама отгледала и отглеждаща детето си , изучила го , детето пораснало и .......
Сигурно  от хубав живот е 'изперкала' тази дърта пача  Whistling  

Истината е някъде по средата .....

Ох, моля ти се. На моята най-добра приятелка майка й такива неща е преживяла за целия си живот. Накратко - рускиня, женена за българин, която си е нямала никой близък в страната освен мъжа и децата си. Едната й дъщеря я блъска кола и умира. Детето е било на 5 годинки  Cry. Съпругът й умира и той съвсем млад. Остава съвсем сама с другите си две дъщери, за които да се грижи и за които все още се грижи и е чудесна и позитивна жена, която е упора за децата си и всякак им помага. Естествено, всеки има различна психика. Аз също съм много лабилна психически, но си мисля, че ако опра до там да викам на дъщеря си "боклук", "свиня", "парцал", ще взема да отида на психиатър, защото това просто не е нормално.

Честно казано се съмнявам, че plodovo mlqko ще предприеме нещо. Мачкана е 23г. Не искам да съм лош пророк, но като я гледам как стъпва на пръсти около майка си и колко е смазано самочувствието й, мисля, че ще си остане с майка си до живот.

Последна редакция: сб, 08 мар 2014, 17:03 от miss july

# 104
Дес, във връзката родител-дете, родителят е зрелият, възрастният, отговорният... И родителят е този, който знае, че детето трябва да получи криле, с които да отлети, но и да има корени, към които да се завръща.  Peace

Така че съветът ми към всички хора с такива родители, винаги е бил, е, и ще бъде - бягай с 200 км/час, спасявай се, и започни живота си СЕГА!

Да, но в този случай родителят не е нито емоционално зрял, нито пораснал. Всъщност някои родители търпят промяна, но само ако отношението на детето се промени и тогава те се водят по него.

Тези родители често не осъзнават, че манипулират децата си и искрено страдат, докато причиняват страдание на околните. Експанзивни са и навлизат в пространството на децата си, които са или дефанзивни и бягат или силно емоционално зависими и наблизо, но и първите са зависими. Бягството е отговор на поведението на родителя и съответно взаимодействие, не е излизане от порочния кръг. Да, такъв човек може да избяга, може и на друг континент да се пресели, но това няма да го направи емоционално независим.

Общи условия

Активация на акаунт