РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ 55

• 129 421
  • 728
  •   1
Отговори
# 480
Ябълков оцет също ли не може?

# 481
Ябълков оцет също ли не може?
разбира се че може и винения може но в книгата пише ,че е най добре да се избягва и да се замени с лимонов сок

# 482
Много ти благодаря Г-жа Нервакова   bouquet

# 483
Момичета искам да започна този режим,но се обърках от четене.Искам да попитам съвсем по "най простия начин'.Мога ли да ям картофи със сирене,през целия ден ли трябва да се яде примерно само протейни или е само за едно хранене.Ще се радвам ако ми обясните.Благодаря предварително.

# 484
Момичета искам да започна този режим,но се обърках от четене.Искам да попитам съвсем по "най простия начин'.Мога ли да ям картофи със сирене,през целия ден ли трябва да се яде примерно само протейни или е само за едно хранене.Ще се радвам ако ми обясните.Благодаря предварително.
съвсем накратко имаш три групи храни които по никакъв начин не трябва да смесваш
това са протеини, въглехидрати и бобови
съчетаваш ги със зеленчуци само
потърси в нета или тук на първа страница инфо ,което да ти изясни кое е протеин и кое въглехидрат, кои са скорбялните зеленчуци и кои безскорбялните
на едно хранене не се смесват по между си , на другите гранения не е задължително да си пак на протеини примерно
картоф и сирене абсурд, едното е скорбялен зеленчук с високи въглехидратни стойности другото протеин

# 485
Много ти благодаря за отговора.

# 486
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile
Отдавна обмислям започването на разделно хранене и сега вече намерих време да се запозная малко по-подробно. Имам да свалям 15-на кг, останали след последната бременност. Опитвах различни диети, но без особен ефект (а и вече не виждам смисъл да си налагам крайни режими, лишаващи тялото от важни вещества). Та, затова се насочих към разделното хранене, което ми се струва най-близо до представата ми за здравословна храна. В общи линии съм наясно с основните хранителни групи и кое с кое не бива да се смесва, но имам въпроси към по-запознатите за някои нетипични храни:
*Към коя група да отнеса сусамовия тахан? Предполагам към мазнините, защото съдържанието му е 59.6 % мазнини и 18.7 % белтъчини. С какво може да се смесва?
*С какво мога да комбинирам ленено семе и чиа (ако някой е срещал)?
*Има ли някъде качени в електронен вариант книгите на Шелтън или на Владимир Леви за разделното хранене- не успявам да намеря.

# 487
Здравейте,момичета,аз съм нова сред вас и начинаеща в РХ,изчетох много из темите,а вие всички сте много мотивиращи.За сусамовия тахан и аз се чудя,обичам го смесен с мед,но май рабирам,че не е подходяща комбинация,ще ви следя с интерес.   

# 488
Здравейте момичета! Темата е поизостанала, има ли режимни?

Аз бях на Уейт Уотчърс за известно време (този режим има доста общо с РХ, но и някой съществени разлики). За съжеление при Уейт Уотчърс има смятане на точки, писане и общо взето е по-ангажиращ режим, а аз в момента нямам време за подобни неща. Затова реших да пробвам с разделно хранене.
 Надявам се да има с кой да обменям опит и подкрепа.

Имам да свалям килограми, но започвам с разделно хранене по-скоро от здравословна гледна точка. Чувствам се подута, и ми е  дискомфортно напоследък, така, че не целя бързи резултати в свалянето на килограми, по-скоро се надявам да се чувствам добре.

# 489
  • Пловдив
Здравей Мързеланка_, аз съм на РХ от 23.01 резултата е 3 кг . Всичко си спазвам стриктно ,спрях сладкото ,хляба ,намалих порциите,но резултата е отчайващ. В къщи ме подкрепят, съветват ме да бъда търпелива,но......Незнам до кога да се надявам, да мръдне този кантар.

# 490
  • през девет планини в десета
Здравейте момичета!
Прочетох всички 55 теми и мисля съм готова за новото предизвикателство - Разделно Хранене.
Боря се с много килограми- 23- които качих по време на бременност и така и не си отидоха след това, вече 2 години. Имам нужда да споделям и някой да ме контролира из късо. Започнах от днес и за сега менюто ми е следното:
з: 2 големи ябълки 8:00
о: зеле с ориз 12:30
в: мисля да е картофи на фурна с лук, губи и чушки.
Благодаря ви предварително!

# 491
mirai не се отчайвай и продължавай в същия дух! Ти освен килограмите, следиш ли си мерките? Много често се случва човек да губи сантиметри от обиколката на бедра и ханш, а свалените килограми да са малко. Другото обнадеждаващо е, че по-добре да сваляш бавно килограми, но да ги запазваш, отколкото да стресираш организма си със строга диета, да свалиш бързо килограми и за отрицателно време да си ги възвърнеш веднага щом спреш диетата. Мисля, че се справяш чудесно и с малко повече търпение ще постигнеш резултати.
Друго за което се сещам е, че е хубаво да има разтоварващи дни. На седмица-две, по някоя и друга глезотия няма да навреди. Дори може да помогне. Когато бях на режимът Уейт Уотчърс си хапвах и шоколад и хляб, а резултатите бяха на лице. Сега също не възнамерявам да забравя за шоколада. Heart Eyes

Вечерята ми вчера беше ориз с гъби, пипер и лук.  chef  Днес още не съм решила какво ще е. До тук съм на кафе с мляко ( не мога да го пия чисто и слагам и малко захар, ако не успявам да сваля килограми ще се лиша от това удоволствие, но засега остава в менюто ми). Закуската ми ще е филийка ръжен хляб с маслини, защото друго подходящо нямам в момента. За обяд и вечеря още не съм решила.

# 492
  • Пловдив
Мерките не си следя ,но панталона ми е малко широк,мисля ,че от корема малко съм смъкнала. А иначе прегрешения съм си направила два пъти. Неделята съм я кръстила ден за прегрешения ,единия път ядох палачинка с мед ,а другия крем карамел. Много е трудно за семейството да готвя едно , а за мен друго
        Менюто ми е следното :Сутрин пия кафе без захар ,аз ставам късно и пропускам закуската от дете ,на обяд ям въглехидрати ,да има време да се разградят,а вечер ям протеини пил.пържолка с гарнитура зеле ,морков,ряпа, яйца със задушени зеленчуци,извара с гарнитура .Сладкото и  хляба   елиминирах пък ще видим.Стремя се да не ям пържено,газирано и алкохол не пия ,само малко вино ,но рядко.

# 493
 Днес ми се дояде сладко, но го заместих с настъргана ябълка, орехи и канела. Лошото е, че в едно приложение на телефона ми дава, че ябълките и ядките са лоша комбинация. Не знам до колко е вярно. Както и да е, по-добре е от парче торта. Laughing

mirai "разделното" готвене наистина е трудно. Вкъщи сме двама, но пак срещам трудности в подбора на меню.

# 494
  • през девет планини в десета
Добър ден, дами!
отчет за днес:
з: препечена филия черен хляб с масло
о: голяма зелена салата с 2 препечени филии черен хляб
в: още не съм решила
до сега 1.5 литра вода и едно кафе

Общи условия

Активация на акаунт