РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ 55

• 129 388
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,
по въпроса на zlati22 за закуската искам да попитам мюслитата ако се правят с ядково мляко не е ли разделно?
Така, аз правих стриктно РХ и започнах да слабея, но с малко пълзящо бебе ми е невъзможно да се храня редовно, а камо ли разделно, първо защото в хубавото време сме на вън, а в малкото време у дома или ходя по него или домакинствам. Попаднах на една много полезна статия (препоръчвам я): в която автора споделя неговия начин на хранене -  не стриктно РХ. Тоест: "За всички останали храни прилагах просто правило: Има три вида храни – протеини, въглехидрати и неутрални. Първите две НИКОГА не бива да се смесват, неутралните могат да се папат с всичко."
Та, въпроса ми е според Вас ако прилагам този начин на хранене ще помагам ли на организма си? Н държа толкова на отслабването, колкото на това да се храня здравословно, но здравословен ли е този начин според Вас?

# 601
Тази статия я четох преди време. Всичко ми звучи много умерено, разумно, без истерии. Мисля да пробвам, че е крайно време вече. Tired Tired Tired

# 602
Здравейте, момичета.  Simple Smile  Аз съм майка на три месечно бебе и кърмя. Искам да мина на разделно хранене, няма да ми навреди нали? Имам да свалям 10 кг и трябва да се взема в ръце, преди години редовно четях тази тема и  стриктно спазвах режима. Ако имате съвет и как мога да си увелича кърмата ще ви бъда много благодарна. Лека вечер  Wink

# 603
Здравей polyblue,

аз кърмих до 7-ми месец. Сигурно до сега си чела и са ти казвали, че най-добрата стимулация е честото сукане на бебчо. Така е, но тъй като аз много държах да кърмя, това което вземах допълнително е бирена мая; таблетки сминдух и много чайове за кърмачки като много ефикасен беше чистия копър на чай, даже на него преписвам и факта, че моят син нямаше колики, но аз пих по много от началото. И въобще много течности.
На другия ти въпрос не се ангажирам да отговоря, по-скоро мисля че не би навредил режима, стига да се храниш нормално, а не да се лишаваш. Аз за себе си започнах с мисленето за влизане във форма, когато приключих с кърменето. Успех Simple Smile

# 604
Дами, готвите ли с "алтернативни" брашна - от лен, сусам, тиквено семе...?
Неутрални ли са? Иска ми се да пробвам Хрупкав карфиол/ броколи на фурна, а за целта се овалват в галета и яйца.

# 605
Здравей, Queen  Simple Smile
Благодаря ти за съветите. Аз пия доста от тези чайове и ги харесвам много.може би си права и трябва да изчакам с отслабването. Но ще се старая да спазвам комбинациите, пък после ще включа и йогата и готово.
Лека и спокойна вечер на всички.   Wink

# 606
Здравейте момичета,
да се включа и аз в темата за РХ - любима от няколко години.
Всъщност, аз следя темата, но като пасивен потребител.  Simple Smile

От няколко дни съм отново на РХ и ми се иска да споделя и да обменим опит с вас от РХ, лутаниците ни, четенето, експериментирането и т.н.

Като за първи пост ще разкажа само това: когато започнах за първи път РХ, естествено дойдоха и благините на чувството за лекота, добрата перисталтика, намалените килограми и т .н. НО - както повечето от вас са споделили - и аз имах зверски апетит за сладко. Говоря в минало време, защото от месеци вече това не е проблем и сладкишите не могат да се изкушат.

И така, какво научих и защо пак съм на РХ, но без глад за сладко   Simple Smile
Сигурна съм, че всеки е чувал за връзката между нивата на кръвната захар и отделянето на инсулин. Простото уравнение е, че колкото е по-високо нивото на кръвната захар,поради постъпващата храна (бързи въглехидрати, бавни въглехидрати, фрукотва захар), толкова повече инсулин се отделя, за да отведе глюкозата до клетките, за да бъде използвана от тях за енергия.

Изглежда сякаш се зареждаме с повишено количество енергия и ако не сме активни, за да я използваме веднага (активно спортуване или тежък физически труд), клетките складират тази енергия под друга форма - тогава се задейства инсулинът.
Функцията на инсулина е да опосредства проникването на хранителните вещества в клетките - глюкозата в мускулните или мастните клетки, аминокиселините в мускулите, мазнините - в мастните клетки. Затова инсулинът е складиращ хормон.

Уравнението е просто - колкото повече храните, които вкарваме, повишават кръвната захар, толкова повече инсулин се отделя, докато се притъпи "чувствителността" на клетките към инсулина.  А когато е висок инсулинът, не могат да се "отворят" мастните депа и да освободят мазнините в кръвта, за да бъдат използвани за енергия. Това може да стане само при нисък инсулин. След като това не може да стане при повишения инсулин, клетките подават сигнал за глад до мозъка. И огладняваме, обикновено за въглехидратни храни, сладко.

Признаците, че има повишено ниво на кръвна захар са: замайване (доспивани се), глад за сладко или хляб, понижен тонус, главоболие, лошо настроение и раздразнителност, невъзможност да се промени теглото или натрупване на килограми.

И така, да се върна на РХ, защото сигурно ви досадих вече!
Закуската ми - понякога!!! първо хапвам плодове, но ако усетя замайване, доспива ми се, правя междинна закуска от 1 варено яйце, за да вкарам протеини и мазнини, и така да нормализирам кръвната захар.

Хубав ден на всички  bouquet

# 607
Много си права за плодовете. Казвам го с жал, понеже са ми много любими! Почна ли, трябва по цял ден да ям... само тях. Те са за гладуване и пречистване, или пък за злояди хора. 

# 608
Записвам се да ви следя  Heart Eyes
РХ е най- доброто хранене и според мен, аз лично бих могла да го спазя, но останалите в къщи ...по- скоро не. Как се справяте, когато готвите за семейство /което няма нужда от диета  Mr. Green/

# 609
здравейте, доста четох, разбрах кое с кое да съчетавам, но едно не можах да разбера. този принцип със несмесване на храните за целия ден ли важи или само за конкретното хранене?

В смисъл може ли на обяд бобови примерно, а на вечеря месо?

# 610
здравейте, доста четох, разбрах кое с кое да съчетавам, но едно не можах да разбера. този принцип със несмесване на храните за целия ден ли важи или само за конкретното хранене?

В смисъл може ли на обяд бобови примерно, а на вечеря месо?
може да се смесват за деня
не може на едно хранене
има часови интервали в които не трябва да се храниш за да не се получи смесването
напр. ако си яла плод - след 30мин се храниш с друга храна
варива -  след три чака
белтъчна храна след 4-5 часа
дори една чаша прясно мляко да си изпила 4ч. не бива да се храниш след това

# 611
Попаднах на една много полезна статия (препоръчвам я): в която автора споделя неговия начин на хранене -  не стриктно РХ. Тоест: "За всички останали храни прилагах просто правило: Има три вида храни – протеини, въглехидрати и неутрални. Първите две НИКОГА не бива да се смесват, неутралните могат да се папат с всичко."
Та, въпроса ми е според Вас ако прилагам този начин на хранене ще помагам ли на организма си? Н държа толкова на отслабването, колкото на това да се храня здравословно, но здравословен ли е този начин според Вас?

Страхотна статия, звучи много лесно  Mr. Green

Но....хич не ме бива в определянето но групите  Embarassed

Мога ли да ям например паниран кашкавал със салата  newsm78

# 612
  • Sofia
Попаднах на една много полезна статия (препоръчвам я): в която автора споделя неговия начин на хранене -  не стриктно РХ. Тоест: "За всички останали храни прилагах просто правило: Има три вида храни – протеини, въглехидрати и неутрални. Първите две НИКОГА не бива да се смесват, неутралните могат да се папат с всичко."

Страхотна статия, звучи много лесно  Mr. Green

Но....хич не ме бива в определянето но групите  Embarassed

Мога ли да ям например паниран кашкавал със салата  newsm78
Не, защото е паниран с брашно/галета, а това са въглехидрати, както и с яйце, което пък се смесва с друг протеин - кашкавалът. Confused

# 613
  • Пловдив
Здравейте и от мен.Спрях да се отчитам защото няма какво да се отчита. Отслабването ми спря и от два месеца не съм свалила нито едно кило. Мисля ,че тази 5 дневна не разделна почивка ми обърка работата. Сега вече си позволявам да похапвам и забранени храни,сладичко ,нямам стимул  и съм много унила. Дали да започна някоя друга диета, имам още за сваляне. Какво да правя?

# 614
Вчера разглеждах  рецептите и произволно попаднах на една салата от варени картофи и заквасена сметана, това разделно ли е?

Какво може да се приготви тип мусака  newsm78 Картоф и заливка никак не ми звучи разделно....

Общи условия

Активация на акаунт