Каква е във вашите очи?

• 37 666
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
А би ли тормозила детето си за кг. и няма ли да ти е меко казано неприятно, ако на дъщеря ти и спре менструацията, заради диети?
На мен би ми било по-мъчно да се случи това с детето ми, отколкото да се чувства не харесвано, аккто например се чувствах аз, защото съм била дебела. Чувствах се не харесвана, но бях здрава, а здравето ми беше по-голям приоритет за родителите ми, отколкото това да изглеждам красиво, като ме показват на семейните си приятели.

Не разбрах кого питаш, но аз бих я тормозила ако е пълна. Мъжът ми пък е ужасен цербер в това отношение. Той бивш професионален спортист и е доста изкривен. На приятели е правил забележки заради пълните им деца. "Недейте така, дайте аз ще го запиша да тренира и ще го водя" и т.н. Големи срамове съм му брала. И на приятелите си като напълнеят така говори и ги влачи по залите. Онзи ден на един му сглобяваха гладиатор в тях и все го следи какво яде.  ooooh!

# 436
Aко някое от моите тръгне да тлъстее, ще го заведа най-напред на лекар, защото няма да е от храната със сигурност. Така готвя, че да нямаме дебели у нас. Понеже имам момчета, при това слабички, повече ме тревожи манията по фитнеса и добавките.

# 437
Ако има здравословен проблем е друга работа. Лошото е, че в училищна възраст пълнеят от нещата, които ядат по улиците, а не от готвеното в къщи и затова трудно се контролират.

# 438
  • Пловдив
Забелязвам наченки в моя приятел да упреква пълните деца или по-скоро техните родители. Ние нямаме все още деца, но не бих му позволила да тормози дете за това. Съгласна съм децата да се поощряват да ядат по-здравословна храна и да се движат повече, да им се формира правилна нагласа от ранна възраст, а не както аз страстно мразя спорта. Най-важното обаче е детето да е здраво Може би и за моите родители беше така, а аз бях доста здраво дете - без грипове, настинки, антибиотици и проблеми, за това и не са ме тровели по отношение на тоталното игнориране на спорта и движението, а и те не си падат по спорта.

# 439
Ако няма кой знае колко пари, няма да преяде навън. По едно вредно на ден съм разрешила.

# 440
Моето дете е по-пълно.Какво правя ли?
Готвя балансирано,не купувам сладки работи и ходя заедно с нея да спортуваме.Давам личен пример така да се каже.Уморена,не уморена,аз си знам-от еди колко до еди колко съм с детето на тенис на корт,на зумба,или караме колела по леко планински терен.Вечеря се до 18,30 вкъщи,после ако някой е гладен-плодове бол!
Диети не налагам и не правя драми за някой и друг чипс или сладолед или торта.
Янечек-аз пари не давам.Детето е в 3 клас-прави си сандвич вкъщи и носи вода,чай или фреш.Откак е с ортодонтско апаратче не яде на училище.За 4-5 часа никой няма да умре от глад.Като се прибере си яде вкъщи готвено.
На повечето родители може да им изглеждам на изрод,но аз съм твърдо против лафки,дюнерджийници и прочие насипни вехтории които ги има около и в училищата.Повечето деца са там за 5 часа,нужно ли е само да ядат,сакън да не измрат от глад милите?И толкова ли е сложно да спретнеш вечер един сандвич за училище?

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 14:15 от Рибозом

# 441
А би ли тормозила детето си за кг. и няма ли да ти е меко казано неприятно, ако на дъщеря ти и спре менструацията, заради диети?
На мен би ми било по-мъчно да се случи това с детето ми, отколкото да се чувства не харесвано, аккто например се чувствах аз, защото съм била дебела. Чувствах се не харесвана, но бях здрава, а здравето ми беше по-голям приоритет за родителите ми, отколкото това да изглеждам красиво, като ме показват на семейните си приятели.
Аз лично бих искала детето ми да се храни здравословно и да спортува, но бих забранила диети, защото не мисля, че са полезни за подрастващо момиче. По скоро ако има някакви проблеми режим при диетолог. Но е лесно да се говори наизуст, аз дете нямам Simple Smile

На мен конструкцията ми не е да съм пълна и наистина дебела трудно мога да стана, дори до ден днешен и с моменти на тъпкане, камо ли като тийн, при ежедневен спорт и танци.  Просто тогава не се изискваше да не съм дебела, а да съм супер слаба.

# 442
Цитат на: Check Please link=topic=769892.msg27671217#msg27671217
. Онзи ден на един му сглобяваха гладиатор в тях и все го следи какво яде.  ooooh!

Grinning Абе има разлика между пълни хора и такива, които реално нямат проблеми с килограмите по никакъв начин, но трябва да са изключително слаби заради това, което тренират. Едното е здравословно, а другото не е. Пълно дете си е кофти, Дебел мъж още по Stuck Out Tongue

# 443
Не бих допуснала детето ми да е дебело, защото това не е естествено състояние за едно дете.
В случай, че няма здравословни проблеми, храни се здравословно и има балансиран режим за почивка и двигателна активност, просто няма причина едно дете да е дебело.

# 444
Хаха ха ,абе Чек,не си ли чувала това за дебелия мъж-под голям камък-голяма риба  Mr. Green

# 445
A aко ви кажа, че в едно училище, в едно малко градче, физическото възпитание беше "забранено" до 4 клас и децата рисуваха в тези часове? Ако ви кажа, че нито един родител не се противеше на това, ами дори бяха доволни, че децата "няма да тичат, да се изпотяват и разболяват"?
Това беше преди до преди 2 години. В момента нямам наблюдение.

А ако ви кажа, че и детето, което познавах от това училище закусваше пица, обядваше дюнер и вечеряше картофки, а физ.дейност се ограничаваше до това да се премести от единия компютър на другия?

Оооогромна част от родителите и обществото подценяват и неглижират проблема със затлъстяването!

Спортувайте за здраве с децата си и гответе/яжте правилно! Не се успокоявайте със "сега заобленото е модерно" и подобни!
Адмирации към всеки, който се стреми да насочи детето си към здравословен начин на живот(и допуска едновременно с това леките прегрешения Wink )!

# 446
А , ако детето ви, което е с абсолютно супер фигура, тръгне да отслабва допълнително ,защото няма луфт между краката, или защото треньорката му иска да свали" още 2-3 кила и ще е супер". Или защото не прилича на барби например...Да кажем развие анорексия, булимия или друго хранително разстройство --нещо, което беше доста често срещано, когато ние бяхме тийн, не знам как е сега. Това не би ли ви притеснило? Изобщо не става дума за дебели деца.

# 447
Абе, Рибозом, ако не се лъжа, си пускала твои снимки и изобщо не бяха на дебела жена, даже по-скоро към слаба. Сега ме объркваш с тези 93 кг.
Ами като никой не иска да излезе на среща с теб се стягаш и с глад,инат и спорт отслабваш.На никой не му пука,че четеш Уайлд или знаеш 2 езика,или цикъла на Кребс като приличаш на кит.Невероятно ,но факт-поне за Бг.Иначе аз винаги съм имала проблем с кг и не съм го крила.
На 21-22 осъзнах,че така няма да стане,въпреки ума ми и характера никой не ме иска заради външността.Или ме харесват хора които аз не харесвам.

Добре де, жените само с умове и характери ли излизат? Най-нормалното нещо е да има физическо привличане.
Е, ти изключваш ли да има физическо привличане при няколко килограма екстра?  newsm78

# 448
Моето дете не е дебело бе!Просто е по-набито и от там идва доста по-тежко от връстниците си.Другото дете и то е така,но расте със значително по-виск ръст и затова може би компенсира от кг.Аз има две-момиче и момче,като момиченцето е по-пълно леко.Затова пък момчето ми кърти всички класации и на 5 години е 131 ръст и 29 кг.И изглежда слаб.

# 449
Ами Жаве 93 кг както и да ги разпределиш са си 93 кг.Освен ако не си 2,10.
Та при мен не бяха няколко кг екстра ,а доста.Вярно не бяха само сланина,ама пак са бая за жена.И то не раждала!
Както й да е,това вече е минало.Каквото й да си говорим,все пак опаковката продава.

Общи условия

Активация на акаунт