Благодаря на всички, които са споделили размисли, страсти и емоции днес ! Много ми беше приятно да ви прочета !

Зиз,
ма как да не ги хареса човек начинът ?!
Чакам да споделиш и ти мнение за епизода ! 
Бабче, добре дошла на страниците на темата !

Много е хубаво с превод, нали момичета ? Стиснете стилно палци - дано успеем да се възползваме от знанията, уменията и опита на една дружка !
Като знам, какви преводи прави, ще е 6-ца от тотото, направо !

Ники,
не знам дали и как точно ще ни представят Мурка- навярно ще имаме удоволствието да се запознаем с нея, с оглед факта, че сериал гледаме, но идея нямам как ще я представят. В първата част на книгата, образът и не е много развит и не успях да си съставя определено мнение за нея . Предвид факта, че именно Мурка е бабата на Нермин, предполагам, че ще е в добра светлина представена. В романа, това, което ми хареса, е че авторката подхожда много честно към героите - не спестява нищо на никого - нито на дядо си, нито на баба си, нито на Шура . 
И като стана дума за Мурка - ма много щЪ вЪ замолА - Ойкута и Джемрета да не спрягате за ролята, щото са ми малко сините очета на първа страница !
На мен, образът на Петро, определено ми е интересен . Много точно определение даде Курт за душата му - празна, опустошена...Въпросът е защо ? От къде се е взела тази празнина, кой е опустошил душата му, кой е вкоравил сърцето му, какво го е наранило ??? Запечатил се е в съзнанието ми, погледът му, когато пристигнаха в Алуща и Сеит прегърна майка си, както и по - късно, преди вечерята, когато се прегърнаха пред вратата. Освен завист, там прочетох и голяма мъка . Може би има нещо в детството и юношеството му, когато се е формирал характерът му, което го е направило такъв . Твърдо вярвам, че човек не се ражда лош или зъл. Много ми е интересно, какъв е случаят на Петро, какво е провокирало у него “лошотията“ ?

Вале,
Дедовата Татяна и аз хич не я харсвам ! Нито като излъчване, нито като игра, пък за балерина - да не говорим ! Определено мисля, че Седа би била много по-подходяща за образа.

Нурбану Султан е във ВВ.
Абе, майтап да става, ама за О. съм сериозна.