Благодаря на всички, които са споделили размисли, страсти и емоции днес ! Много ми беше приятно да ви прочета !

Зиз,

Бабче, добре дошла на страниците на темата !

Много е хубаво с превод, нали момичета ? Стиснете стилно палци - дано успеем да се възползваме от знанията, уменията и опита на една дружка !

Ники,

И като стана дума за Мурка - ма много щЪ вЪ замолА - Ойкута и Джемрета да не спрягате за ролята, щото са ми малко сините очета на първа страница !

На мен, образът на Петро, определено ми е интересен . Много точно определение даде Курт за душата му - празна, опустошена...Въпросът е защо ? От къде се е взела тази празнина, кой е опустошил душата му, кой е вкоравил сърцето му, какво го е наранило ??? Запечатил се е в съзнанието ми, погледът му, когато пристигнаха в Алуща и Сеит прегърна майка си, както и по - късно, преди вечерята, когато се прегърнаха пред вратата. Освен завист, там прочетох и голяма мъка . Може би има нещо в детството и юношеството му, когато се е формирал характерът му, което го е направило такъв . Твърдо вярвам, че човек не се ражда лош или зъл. Много ми е интересно, какъв е случаят на Петро, какво е провокирало у него “лошотията“ ?

Вале,