Домакини 33/ пролетни купони

• 48 844
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
  • при късмета
Добро утро,
благодаря ви момичета  Hug
ето и почерпка

Хортензия, мисля, че и двамата имате право на 6 м. неплатен отпуск. Той не е за отглеждане на дете и всеки работещ може да се възползва. Имаше обаче някакви условия, които не знам с точност. ТРЗ не ми беше приоритет. Ти можеш и платения отпуск да използваш. По добре си пусни първо платения после неплатения, защото при всички положения от НОИ повече не ти се полагат пари. До 3г на детето нямат право да те съкращават. От БТ ще получаваш обезщетение, само при съкращение. Иначе само ще ти търсят работа.

След снощи за капак, шефа се събуди в 5.30ч. със зверски болки в ухото. Идваме от педиатърката, на АБ е, станала е много силна инфекция  #Cussing out
Дано от днес изляза от пуста сатурнова дупка

# 691
  • ул. "Мечтание"
От БТ ще получаваш обезщетение, само при съкращение. Иначе само ще ти търсят работа.

Не съвсем. Мен ме прекараха преди време, когато Искрен беше на година и половина, вместо да съкратят там бройката или каквото се прави при закриване на фирма, ме писали по взаимно съграсие.  ooooh! Пак си получавах обезщетение. Вярно, доста ниско, но все пак.

# 692
  • при късмета
При закриване на фирмата е друго. Могат да те съкратят и преди да направи 2 г. не 3. Аз говоря при положение, че фирмата остава действаща.
Не, че пак не могат да те съкратят по взаимно и при това положение. Да обезщетението е различно при различните членове. Най-дълго изплащат при съкращение, по чл.328(мисля) - съкращаване обема на работа във фирмата
При закриване какво ще пишат обикновенно е под претекст, че нямат пари за по-големите обезщетения на всички служители. Обикновенно закриват фирми пред фалит. Иначе имаш пълно право да се запънеш за съкращение по друг член. Не подписваш заповедта с този който не те устройва и толкоз.

# 693
  • UK
Но има и нещо друго(аз ни в клин, ни в ръкав се вмъквам в разговора Mr. Green) не винаги това време на отпуск се зачита за трудов стаж и текат осигуровки също, имаше някакви промени в тази насока ...

Мамите с малки деца я кажете, как захранвахте децата си??? Схеми, линкове, материали всичко ще ми е полезно, че как ще става тази гимнастика, много не ми е ясно Crazy

# 694
Ма ко, честито ти помъдряване:-)! Желая ти много здраве, усмивки и любов! Да оздравява по-бързо шефа!
Има значение отпуска дали е за отглеждане на дете, защото при този вид отпуск (чл. 167 от КТ) се води за трудов стаж. Джейми, къде точно е написано, че и двамата родители имат право на по 6 м.? В кодекса пише, че "всеки от родителите..." и това в НОИ го тълкуват като "един от двамата по избор", а не "двамата един след друг"? Коя е тая тема, която ти е помогнала?

# 695
  • UK
Ма ко, честито ти помъдряване:-)! Желая ти много здраве, усмивки и любов! Да оздравява по-бързо шефа!
Има значение отпуска дали е за отглеждане на дете, защото при този вид отпуск (чл. 167 от КТ) се води за трудов стаж. Джейми, къде точно е написано, че и двамата родители имат право на по 6 м.? В кодекса пише, че "всеки от родителите..." и това в НОИ го тълкуват като "един от двамата по избор", а не "двамата един след друг"? Коя е тая тема, която ти е помогнала?
И аз мисля, че беше за всеки един, ама поотделно, а не, заедно  Crazy

# 696
  • ул. "Мечтание"
ма ко, говорех за обезщетението на трудовата борса само.  Peace

Мамите с малки деца я кажете, как захранвахте децата си??? Схеми, линкове, материали всичко ще ми е полезно, че как ще става тази гимнастика, много не ми е ясно Crazy

Пробвали сме различни начини на захранване и за нас най-добре работеше комбинацията от Педагогическо захранване и Захранване водено от бебето.

И една статия, която прави сравнение между трите основни типа захранване: http://lllbg.org/2013/07/zahranvane-vidove/

# 697
  • Sofia

Това е захранването и при Гушкан, на 7 навършени месеца. Сок - фреш дадох след 3г. И си чоплеше от нашата храна тя до 1г и10м - тогава прояде. Пюрета давах за разкош, разбирай от време на време/рядко. Те са доста глупаво решение на човечеството, но нейсе... Лично мнение, не ангажирам никого.  Simple Smile

# 698
Аз започнах захранването със сок от ябълка и после морков.
След това зеленчукови ,плодови и местни.Правех пюретата дълго време.
А сега имало нова мода тук да се захранва с оризова каша ,което за мен е идиотщина.
Внимавай и вкарвай лека по -лека нещата да не се за пекат от новостите.Ако това се случи мога да ти препоръчам хомеопатия нпкс воника 9 сх .

# 699
  • ул. "Мечтание"
ох, ама съм кифла...  Crazy

ма ко, честит рожден ден!  Hug

# 700
  • София
Кой, кой има рожден ден днес....ма-ко да си ни жива и здрава!

С най-добри пожелания от цялото ми сърце!

# 701
Коконче, и аз захранвах като Морена и Нощни очи, само че на 6 навършени месеца. Сега пак мисля да изчакам докато станем на 6 месеца, на вас не ви ли е рано още? Не се заяждам, само питам  Peace
Ходихме за колело...ами малък е като че ли. За зла участ нямаше такива без педали, та пробвахме само стандартните, които са с помощни колелца. Ще видим какво ще правим, имаме време.  Моренка, вашето колело какво е? Ако не е много розово  Mr. Green може да измислим нещо, щом го продаваш...

# 702
  • Sofia
Вио, ей сега ще кача снимки в снимката.бг и ще го видиш. Унисекс цвят е - червено и жълто.  Simple Smile

# 703
Хортензия ето в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=727674.0

# 704
Джей, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт