Чука на вратата вече, МАРТенското бебче - Тема 10

• 21 328
  • 305
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро, коремчета и нови мами  Hug
Току-що си изпих капучиното Coffee и ви чета.
На прегледа преди 2 дни док ми каза, че съм с 2.5 см разкритие и явно тапата ми е паднала без да забележа, защото вече я няма. Сега съм в очакване дали бебчо няма вече да даде знак, че иска да излиза.  newsm30 Опитвам се да се настройвам позитивно за раждането, не искам да ме е страх, макар че ми е за пръв път...
Пожелавам на всички, на които все още им предстои срещата с малките човечета, да са спокойни.
Слънчев ден от мен sun

# 91
Привет мами,

На мен днес ми е терминът и никакви симптоми. Струва ми се, че по малко ми пада тапата, но не е нито с кървави нишки, нито кафява, а бледо жълта.. днес съм на тонове и ще видим какво ще каже доки, май вече ще планираме секцио, колкото и да не ми се искаше.. че преди две седмици беба беше около 3кг, а аз съм дребничка и беше на границата да стане нормално. Та 2 седмици по-късно сигурно е наедряла още.. както и да е, гледам да съм позитивно настроена, което препоръчвам на всички, пък най-важен е резултатът - здрави бебенца!

Успех на всички чакащи и спокойни и щастливи мигове на вече родилите Wink

# 92
Добро утро момичета   bouquet

Да ви питам аз вие в последните седмици само на тонове ли ходите, или ви правят и стандартен преглед на ехограф. Моята лекарка сега ме вика само на тонове всеки петък, поглежда ги набързо и ми казва - перфектни са, отивай си вкъщи...  Реално последната ми ЖК беше на 8ми февруари и от тогава не сме гледали малката на ехограф, хората ме питат колко тежи, колко е голяма и аз взех да се чудя вече. Преглед за разкритие не са ми правили до момента / до колкото разбирам не съм изпуснала много Simple Smile/. При вас как се случват нещата?

# 93
  • Бургас
на последните прегледи ми излиза термин 9-ти април. Simple Smile Joy
И аз се присъединявам към клуба на изпращащите до РО! Последния път за 8 април говори доктора  Laughing Аз пък броя дните до 21-ви, че да е овне маминото сладко човече   animal085

Опитвам се да се настройвам позитивно за раждането, не искам да ме е страх, макар че ми е за пръв път...
И аз съм така! Нямам търпение да видя какво е, да го преживея това невероятно изживяване!

А днес ми е толкова петъчно-отпускарско. Може и пет месеца да не съм ходила на работа, но само като знам, че е петък и ми е супер ларж  smile3558
Това беше супер безсмислен пост, ама е петък....на кого му пука  Laughing

# 94
Здравейте, момичета.
И аз вече мога да се похваля! На 10.03. в 13:25 родих момиченце-Теодора. Точно 4кг., 50см., родих я нормално за голямо чудене на всички! Вече сме добре и сме вкъщи.  Crazy Hug

# 95
Silveto, стискам палци скоро да гушнеш малкото съкровище.   Hug
Steli P, мен ме гледат всеки път на ехо и ми правят запис на тонове, а гинекологичния преглед ми беше платен последния път. Моята лекарка минава, каквото се полага по ЗК, но останалото си плащам (ходя в частния й кабинет).
Fervour, и аз обичам петъците по същия начин Laughing
Marissa_, прекрасна новина! Peace Да ти е много здравичка малката голяма принцеса   bouquet

А за размерите на бебенцето, вече и аз не знам колко голямо ще е. На последния преглед го измериха 3 кг, а 2 седмици преди това - 3.100 кг.  newsm78

# 96
Момичета, да ви попитам, остават ми 12 дни до термина, вчера пуснах кръвните изследвания и урина, следят ми редовно тонове и ме гледат на ехограф. Микробиология не са ми пускали, като изключим съвсем в началото. На вас пуснаха ли ви я, че моите дружки тук от Стара Загора повечето им пуснаха и се чудя да повдигам ли другата седмица въпроса. Разбрах, че дори профилактично се изписват някакви вагинални свещички...... как е при вас, че се чудя  newsm12

И още нещо..СУЕ-то (скорост на утаяване на еритроцитите) ми беше доста увеличено (при норма 2-20,  моето беше 46). Ще ги показвам на моята док чак другата седмица в сряда. Имах скоро проблем с един зъб и си мисля, че може от това да е, но пак чуденка  newsm12

Хубав ден на всички ви желая newsm51

# 97
Момичета, да ви попитам, остават ми 12 дни до термина, вчера пуснах кръвните изследвания и урина, следят ми редовно тонове и ме гледат на ехограф. Микробиология не са ми пускали, като изключим съвсем в началото. На вас пуснаха ли ви я, че моите дружки тук от Стара Загора повечето им пуснаха и се чудя да повдигам ли другата седмица въпроса. Разбрах, че дори профилактично се изписват някакви вагинални свещички...... как е при вас, че се чудя  newsm12

На мен ми пуснаха МБ на последната ЖК на 8-ми февруари, тогава ми направиха и ПКК.
До колкото знам тези свещички не ги изписват на всички - зависи много от лекаря.
На мен не са ми изписвали, на други мои приятелки им изписаха, въпреки че нямаха нито гъбична инфекция, нито бактерии.

# 98
Hope, помоли да ти пуснат микробиология следващия път. Доколкото знам в 9-ти месец се прави по ЗК, не би трябвало да е проблем за лекаря ти. Моите резултатите от МБ бяха чисти, свещички, дори и профилактично, не са ми изписвали... А за СУЕ-то не съм сигурна какво означават тези стойности. Би ли могла да позвъниш на лекаря ти преди прегледа, поне да си спокойна?

# 99
~Bells~ , Steli P , , благодаря ви, тя моята док от днес май е на въпросния семинар в Пловдив и всеки път много ми мрънка за разни момичета, които и звъняли за щяло и нещяло, че ми е малко неудобно, макар че зная, че не трябва да е така, но може би ще поизчакам другата седмица.
Ох, да му се вижда вече края, че нямам търпение....  smile3516 newsm47

# 100
  • София
Честито на всички родили мамчета, живи и здрави бебчета, а на чакащите като мен търпение, леко раждане и живи и здрави бебчета!!! Grinning По здравна каса се полагат 2 секрета, в началото и в края на бремеността. При мен всичко беше отрицателно Peaceи нищо не са ми изписвали профилактично.Аз ходя всяка седмица на запис на тонове и нищо друго не са ми правили, но сега в понеделник док ми каза, че щяла да ме погледне... Simple Smile Но за разкритие ли , на ехограф ли незнам- смееш ли да питаш. Joy ~Bells~ доколкото знам повишеното суе е нормално при бребенност, и се задържало около 3 мес след това високо.Мойто е 30 и док казва, че изследванията са ми чудесни. spokoНо за твое успокоение попитай си док. Peace

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 11:07 от krasi12

# 101
Здравейте момичета искам да бъда добавена в групата във фейсбук и вече пиша на два пъти на момичетата които отговарят за това на лични съобщения, но нямам отговор. Някой може ли да ми препоръка какво още да направя

# 102
Здравейте мами .Честито на новата мама  smile3525 всеки път като влезна и родените бебета са се увеличили . На мен тапата ми пада малко по малко и все още няма кръв чудя се до кога ли ще пада  newsm78 . За безсънието и аз съм така по 3 часа и това  отсега  будувам  .Някой искат  овне аз пък искам рибка да е абе угодия няма  Grinning  то ще си избере .  И на мен ми се иска вече да излиза обикалям паркове и  тепетата  поне  времето е хубаво та не  пречи . При мен на последния преглед като ми мериха килограмите съм отслабнала с 2 кг  но лекарката ме успокой че те са си мой  и не са свързани с бебето и да не се притеснявам . Хубав ден на всички и бебетата да похапват лакомо  и спокойни нощи    bouquet

# 103
Здравейте, да се похваля и аз, на 5.03. в 14:15 часа се роди моя юнак Велизар 3600 гр 49 см с планирано секцио. Вече сме си в къщи и се гледаме успешно, много ми е кротичък.
Успех и леко раждане на всички очакващи мами.

# 104
Хей, мамите родили секцио - дайте малко кураж на тези на които им предстои, разкажете, кажете 2-3 думи, как мина?! Предстой ми операция на 19 март и започва да ме свива под лъжичката  Simple Smile.

На всички новородени бебчета пожелавам да са ни здрави и да бъдат обичани, а на техните мами, бързо възстановяване и много щастие с малките съкровища.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт