ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 48 тема

• 43 815
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Лисе,да ти е живо и здраво детенцето.
Маша, и Брук има три бучки,но казаха,че са от инжекциите при кастрацията .

# 511
  • София
Vivi, стискам силно палци за Брук! Praynig Hug
Неро е хубавец, особено пък с тоя шал!
Снощи сме си легнали с Лилянка да се гушкаме, и по едно време напипвам нещо като цицка. Ама след последните изживявания с онея лазещи по нея кърлежи (пътува ни обезпаразитяващото Tired), съм под тревога и веднага светнах лампата, погледнах - кърлеж! Гадината се е забила и си смуче, около една от цицките! Викнах моя, извади той някакъв 'кит' за кърлежи, извади гнусотията, почистихме със спирт, че пусна малко кръв, може и ние да сме я разранили, а не гадината. Днес не мога да намеря мястото. Това е добре, нали? Ако беше останало нещо, щеше да се подуе и да е червено, май?

# 512
Тони, направо си е подута бучица бе душе.. newsm78 не ми прилича на бенка, с размер на голямо бобово зърно, ама не сaлатен боб  Naughty Joy Виви, то е на място където не и бита инжекция там..
А Чара си накуцва от време на време по един и същ начин, например като стане след като е спала, докато се раздвижи и след като се е налудяла на разходката, например след 15-20 от разходката. Ама то нейната разходка е лудо препускане и бягане де, не нормално да подтичва насам натам. Не я боли нито при опипване и въпреки че куца продължава да прави стартови отсечки като хрътка Simple Smile.
И да ви кажа с това бързане след работа да ги разхождаме, направо ги товарим на колата и айде на края на града, че иначе пеша както обикновено правя докато стигнем и се стъмва. Та калпазанката Чара е взела нещо да не върви редом и да се бърза много напред. Първо не е редно и второ не ми комфортно, нито на мен нито на Маша, че тя милата я водя без проблем от другата си страна. И като кажа "редом" строго, поспира се поглежда ме виновно, снишава се страхливо и след няколко крачки същата работа..Ще има строева подготовка! Naughty отворена съм за всякакви съвети Simple Smile
Коте, трябвало е да занесете гадината да я изследват. Щом не се е зачервило не би трябвало да има проблем според мен, но не пречи да дръннеш едно телефонче на вета ви все пак.

# 513
Тони, направо си е подута бучица бе душе.. newsm78 не ми прилича на бенка, с размер на голямо бобово зърно, ама не сaлатен боб  Naughty Joy Виви, то е на място където не и бита инжекция там..
А Чара си накуцва от време на време по един и същ начин, например като стане след като е спала, докато се раздвижи и след като се е налудяла на разходката, например след 15-20 от разходката. Ама то нейната разходка е лудо препускане и бягане де, не нормално да подтичва насам натам. Не я боли нито при опипване и въпреки че куца продължава да прави стартови отсечки като хрътка Simple Smile.
И да ви кажа с това бързане след работа да ги разхождаме, направо ги товарим на колата и айде на края на града, че иначе пеша както обикновено правя докато стигнем и се стъмва. Та калпазанката Чара е взела нещо да не върви редом и да се бърза много напред. Първо не е редно и второ не ми комфортно, нито на мен нито на Маша, че тя милата я водя без проблем от другата си страна. И като кажа "редом" строго, поспира се поглежда ме виновно, снишава се страхливо и след няколко крачки същата работа..Ще има строева подготовка! Naughty отворена съм за всякакви съвети Simple Smile
Коте, трябвало е да занесете гадината да я изследват. Щом не се е зачервило не би трябвало да има проблем според мен, но не пречи да дръннеш едно телефонче на вета ви все пак.
Когато си пеша може да слагаш ролери, така ще и насмогваш на Чарка пък и по лесно ще я уморяваш Laughingама е хубаво да си с каска, наколенки,  налакътници и възглавница на дупарата на първо време докато и свикнеш на рязкото свиване и тръгване. Joy

# 514
Ааа .. к'вато съм спортна натура..пребила съм се отма  hahaha Joy

# 515
Ааа .. к'вато съм спортна натура..пребила съм се отма  hahaha Joy
Така ти се струва......не е китайско писмо ще свикнеш, не си ли карала кънки или ролери в ученическите си години  newsm78 лесно е и е забавно.
П.П. Преди време в едно предаване имаше случай за едни мъж пострадал в катастрофа и на инвалидна количка, та имаше хъски и нямало кой да го разхожда, и той измислил как да го извежда, научил го да дърпа количката и така хем кучето разходено и уморено хем са заедно, много интересно беше.Та по едрите породи може да се научат да теглет хем ще се уморяват по бързо хем е игра за тях.

Последна редакция: чт, 27 мар 2014, 13:36 от Тони-мама

# 516
Да, особено за работните породи, те обичат да бъдат впрягани да вършат работа така да се каже Simple Smile. Само дето по нашите улици и тротоари ни за ролери става, ни да те возят  Tired

# 517
vivi75 ,толкова мъчно ми стана като чета какво е преживяла милата ти Брук.... Weary
И как въпреки болките,пак намира сили да покаже растостта си към вас. Ох,ще се разплача....
Ще се моля да се оправите час по-скоро ,вярвам в това ! Прегръдки за Брук Hug

Виви прегръдки и от мен  Cry Hug Hug Hug
Ще се молим за Брук, тя е силна и ще се оправи.

ЧРД на принцесата на Малката лисичка! newsm59 nbirthday  Gift

# 518
Много се радвам, че Брук е по-добре. А колко бързо ще се възстанови от психотравмата зависи от стопаните. Вашето спокойствие и уравновесеност ще се отразят върху кучето. И обратно: ако се притеснявате как ще реагира то, ако го съжалявате, ако се съобразявате с това дали го е страх или не, животното може никога да не намери сили или стимул да се справи.

Марта, пробвай. Идеята е добра. Сизър имаше друга тактика: бягаща пътека и записи на бумтежи. Качва кучето на пътеката, включва записите и постепенно увеличава звука.

Маша, нали знаеш, че ако главата на кърлеж остане в кожата, мястото се капсулира и прилича на бучка, която не причинява болка? Правилно ли разбирам, че когато избързва, Чара не е на повод? Ако не е, сложи и контролирай със странично подръпване мераците за водачество. И непременно я заведете на за снимка. Кучетата са с висок праг на болка и проблемът може да е по-сериозен, отколкото изглежда.

ЧРД на куклата на Лисето!

# 519
Фейче, същото каза и един наш семеен приятел, че може да е останала главата на кърлеж.. Sick ooooh! ужас.. може би ще трябва да и го цепят и да махнат гадината..
На повод е Чара като избързва, и да при първа възможност ще се води на снимка на всяка цена!  Tired

# 520
Маша, не е нужно да се вади главата на кърлежа. Нито е опасно, нито вредно. Не го стресирайте животното с упойки, рязане, антибиотици и пр.

Щом е на повод - коригирай с дръпване встрани. Лекичко, еднократно. Само колкото да й отвлечен вниманието и да я върнеш в желаното от теб състояние. Ако искаш да можеш да секваш опита за теглене само със звукова корекция, комбинирай дръпването с избран от теб съскащ или ясен звук, който няма да използваш в други ситуации, освен за корекция на нежелано кучешко поведение.

Ако Чари продължава да тръгва напред дори след 3-та корекция чрез повода, тогава можеш да маркираш захапване.

За да работи корекцията с повода, нашийникът трябва да е в основата на черепа. Това е в пъти по-ефективно от всякакви строги нашийници или такива от типа на Gentle Leader, чиято снимка беше показана малко по-назад (нашийник, който минава и през муцуната).

# 521
Охх така ме успокои  за Маша Whistling Hug!
Ще падат тренировки с Чара, няма как. Аз съм свикнала с Маша, повода и е отпуснат и тя си върви спокойно до левия ми крак (че до десния когато сме с Чара) и направо ме влудява Чарка. И уж голяма вече, а чисто по децки се заплесва да зяпа, както върви и като се зарадва на нещо започва да подскача леко.. луда работа!

# 522
Фейче, ей това не го разбрах  Embarassed За да работи корекцията с повода, нашийникът трябва да е в основата на черепа. Как в основата на черепа, за инфо - аз ползвам съвсем обикновен нашийник и повод.

# 523
Фейче, ей това не го разбрах  Embarassed За да работи корекцията с повода, нашийникът трябва да е в основата на черепа. Как в основата на черепа, за инфо - аз ползвам съвсем обикновен нашийник и повод.

Тогава вземи повод като този - евтини са:

Можеш да го слагаш независимо от нашийника, на който са закачени регистрационните/ваксинационни табелчици на кучето:

Използвай го, докато Чари се научи да ходи редом постоянно.

Маша може да помогне в обучението. Разхождай ги една до друга, когато усетиш, че Чара влезе в ритъм.

И друго нещо: ако не позволяваш на Чара да се оглежда, да дУши и да спира когато си пожелае по време на разходката, ще ти е по-лесно да я научиш да ходи редом и да не скача, защото ще е концентрирана върху собственото си придвижване и това то да е в синхрон с останалата част от "глутницата".

# 524

Ето и моя данък с малък Берк, който както виждате хапе и чеши зъби здраво, моля ви кажете ми нормално ли е, направо се побърква с това хапане. Събота и неделя ще съм по цял у нас и ще се учим по строго къде се пиша и ака, защото започвам да го испускам от контрол  Tired

Общи условия

Активация на акаунт