ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 48 тема

• 43 775
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
След двучасова разходка в парка сега имам едно уморено и щастливо куче  Heart Eyes
Страхотно!  Flutter Аз вече съм търдо за кокера.. Даже сега ще говоря с дъщеря ми.. Wink

Видя ли онази обява в продавалника, която ти бяха постнали, че подаряват кокерче?
Не съм все още. Ще трябва да погледна. Само да сложа на малката да яде,че тя още в 7:00 ни събуди поспаланката и поиска да и правя закуска,а осле не я яде и сега ме мъчи да и я слагам.  ooooh! Joy

# 586
Снощи - преди лягане  Heart Eyes

# 587
Аааааа! Какъв сладур! Heart Eyes И все пак искаме да си купим големичко куче да пази къщата вечер. newsm78

# 588
  • виртуално
И все пак ... май не знаеш какво точно искаш  newsm78

Аз като търсех порода - не съм разчитала на форумите.
Седнах и реших първо какви са ми възможностите , какво мога да предоставя на една куче, прочетох за избраните породи - колко са енергични, какви изисквания или слаби места имат и ... точното куче се появи  Peace

# 589
И все пак ... май не знаеш какво точно искаш  newsm78

Аз като търсех порода - не съм разчитала на форумите.
Седнах и реших първо какви са ми възможностите , какво мога да предоставя на една куче, прочетох за избраните породи - колко са енергични, какви изисквания или слаби места имат и ... точното куче се появи  Peace
Трябва доста да помислим.. Аз мисля,че трябва да отида по зоо магазините да проверя.. Все ще има някое в,което ще се влюбя!

# 590
  • виртуално
Ти май не разбра какво исках да кажа  Thinking
Не се избира с гледане, аз харесвам всички малки кученца и бих си влюбила в поне половината от тях, но като порастне....
Избира се според желанията, възможностите и особеностите на породата.
Например обожавам също джак-ръселите, но няма да си взема такова куче. Знам, че не мога да му осигуря необходимото движение

А пък зоомагазините са отделна тема, само ще кажа, че има голяма вериятно са дадеш двойно повече пари и да получиш болно куче с неясен произход

# 591
Мъжа ми може да го разхожда сутрин,а аз вечер.  Peace Не знам. Ще го разхождам най-много 1 час  Wink Това за коя порода е подходящо? Rolling Eyes

# 592
  • виртуално
Все забравям да ви покажа каква малка мишка съм харесала, но не съм сигурна дали ще се справя с две кучета  Thinking

Тони, Маша - какви са разликите при гледане на повече кучета

# 593
Когато човек иска куче, би трябвало да знае, какво иска, а не да се ориентира от зоо-магазините. Важно е и желанията, да са обмислени т.е да са взети не само емоционално, както каза Рапунцел, но и прагматически.
Аз знаех, че искам пинчер и си взех такъв, но преди това обмислих нещата. Исках малка порода, да не изисква много движение, да няма много козина и т.н.
Иначе искам също НОК и хъски, но няма да си взема, защото нямам необходимите условия, като място, нито пък време за достатъчно движение и т.н.
Малко ми е странно, как искаш малко куче, пък и да бъде пазач? Е, то и моето лае, че се къса, но куче - пазач, лично за мен е голяма порода, а не такова на един ритник живот.
При положение, че си нямате много понятие от отглеждане и обучение на куче, не мисля, че големите породи са подходящи за вас, защото изискват повече обучение и внимание.
Трябва ви малко, спокойно куче. Например болонка, йорки.
Наистина в зоо-магазина всичките животинки ще ви грабнат очите, защото са бебета и са толкова сладки и гледат с едни жални очички.
Прочетете хубаво из нета за избраните от вас породи, осведомете се и тогава действайте. Лично на мен всички бебенца ми харесват, но като пораснат някой породи, не са ми по вкуса, дори и само визуално.

# 594
Мисля,че ще имаме много време да си играем с него. Мъжа ми каза,че може да го води в училището на Ели и там да играят през междучасието,а може и аз да ги посетя някой път. Имаме много място в къщата ни. По принцип преди 2 години падна голям ремонт - почти 1 месец и Ели трябваше да стои при баба си. Та още обзавеждаме. Искам като порасне да е игриво..  newsm78 И лабрадора ще ми свърши работа,но аз мисля,че най-подходящ е кокера за нашите условия. Да не е малко,хем да не е голямо.  Wink И да е игриво!

# 595
Лично аз много харесвам кокери и мисля, че са подходящи за хора с дечица - хем са игриви, хем не са агресивни. Нека Рапунцел ти каже повече, че тя си има кокерче.

Само, да питам, нали няма, да го гледате на двора, след като имате къща? Защото е малко куче все пак и трябва, да се гледа вътре.

Иначе внимание и игри иска всяко кученце, особено докато е малко. Дори и от по - мързеливите породи да е, пак си иска разходката и игрите. Въпреки това всичко е малко или много индивидуално и зависи и от вас самите. Ще трябва, да го научите на режим и да определяте вие време за игри, за разходки и т.н.

Имай в предвид, че е много вероятно, да не кажа почти сигурно малкото куче, да ви направи поразии вкъщи поне в началото, така че прецени си и това, казваш че сте правили ремонт на скоро.

# 596
Не знам. Затова исках малко кученце. Ами френския булдог?

# 597
Виж какво пише в Уикипедия за тях:
Скрит текст:
Френският булдог, както всички породи-компаньони, изискват постоянен контакт с хората. Породата почти не изисква никакви упражнения, но задължителни остават ежедневните упражнения. Като брахицефална порода (порода със сплескана муцуна) трябва да се знае, че тези кучета не могат да живеят на открито. Масивните им тела и компрометираното им дишане намаляват значително способността им да регулират собствената си температура. Характерно за породата е също така и затруднението на кучетата при плуване. Като следствие от физиологията на породата трябва да се взимат специфични мерки при горещо и влажно време. Френските булдоци са много сладки и отлични компаньони. Рядко лаят, а когато го правят, то е за да привлекат внимание или просто да покажат, че не са щастливи. Породата е търпелива и много често привързана към хората, особено към деца, а женските индивиди дори настървено пазят децата.

Изисква грижи, поради сплесканата муцуна, като ежедневно почистване най - вече. Не може на двора и не лае много, т.е не е "пазач".

# 598
  • виртуално
За мен кокерът е перфектното куче за апартамент, тежи до 12-13 кг, не е капризно и яде всичко.
Игриво е, но като ни няма по цял ден спи. Лятото се подстригва и няма никакви косми в къщи.
Сега като е хубаво времето сме по 1-2 часа в парка, но зимата излиза само за 15 минути и пак няма проблем.

Облаче, съгласувай с мъжа и детето. След това потърсете обяви за продажба от вашия град и вземете кучето от хора (не от магазин). Вижте при какви условия е отглеждано, разпитайте ги за всичките кученца. Собствениците винаги знаят кое е беладжията от кучилото  Laughing.

# 599
А ти Рапунцел в къща ли живееш? Джак ръсел териер ме заинтересува.. Не прави много бели нали?

Общи условия

Активация на акаунт