ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 48 тема

• 43 806
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
diqna_varna , въпреки че питаш само майките , да кажа и аз . Ако кокера ти се струва голям, може да се спрете на кавалерче, то е като по-малък вариант на кокера . Разбира се , взимането на куче само защото детето иска ,не е особено разумно . Бих препоръчал да си вземете, само ако ти и мъжа ти ще имате времето и желанието да се грижите за него . Може би е хубаво като тренировка  да вземете за седмица -две на баба пинчера у вас и да видите дали ще може да се грижите за него .

Последна редакция: пт, 28 мар 2014, 22:55 от _Jack_

# 571
Мъжа ми пък е най по кучета.. #Crazy  Joy А няма ли някаква възможност да имаме кучешка тоалетна или поне нещо подобно? Grinning

# 572
Най-лесно се откачат кърлежите без да остане нещо от тях, като мокър памук се натърка в сапун, започва да се върти върху кърлежа в обратна  посока на часовниковата стрелка, докато се откачи, работя в лекарски кабинет и там така ги вадим. После се намазва мястото с йод.

Тук навсякъде (в лекарски и ветеринарни кабинети) изрично се казва кърлежите да не се мажат, да не се поливат и да не се въртят, докато са забодени в кожа. Иначе има риск от това или главата да се откъсне от тялото, или кърлежът да "повърне" и да вкара зараза в кръвоносната система.

А как да ги вадим, според това което са ти казали, като ги гледаме без да пипаме.

# 573
Мъжа ми пък е най по кучета.. #Crazy  Joy А няма ли някаква възможност да имаме кучешка тоалетна или поне нещо подобно? Grinning

Кучетата имат нужда да изразходват енергията си, разходките им са главно за това, иначе можеш ако искаш и в банята да го караш да пикае, но пак ще иска да излиза . Във всеки случай е много по-лесно и хигиенично , когато си върши нуждите навън .

# 574
Най-лесно се откачат кърлежите без да остане нещо от тях, като мокър памук се натърка в сапун, започва да се върти върху кърлежа в обратна  посока на часовниковата стрелка, докато се откачи, работя в лекарски кабинет и там така ги вадим. После се намазва мястото с йод.

Тук навсякъде (в лекарски и ветеринарни кабинети) изрично се казва кърлежите да не се мажат, да не се поливат и да не се въртят, докато са забодени в кожа. Иначе има риск от това или главата да се откъсне от тялото, или кърлежът да "повърне" и да вкара зараза в кръвоносната система.

А как да ги вадим, според това което са ти казали, като ги гледаме без да пипаме.

Къде се казва да не се пипат ?

# 575
Като се замисля.. защо да не си купим котка.. Laughing ( Бъзик )
Ами ще трябва да помисля.. newsm78 Ако искате на лично съобщение ще може ли да ми кажете от кога е най-удобно ( час) да се разхождат кучетата,защото мъжът ми ще има по-голямата възможност да го разхожда сутрин,а аз вечер.

# 576
Оффф, не знам какво й стана на Тери, но днес пишка и ака където й падне!
 На какво може да се дължи това?

# 577
Режимът на кучето трябва да бъде съобразен с режима на хората, с които живее. Когато на вас ви е удобно, тогава са часовете за разходка , само да вметна ,че моя дивак е вече на година и половина, но все още иска по 3 разходки на ден , даже понякога и 4 .

# 578
Въпреки всичко ще ми е интересно ако ми пратиш от къде си чела препоръките на американските лекари.

Ето ти линк към страницата на Center for Disease Control and Prevention - тукашния еквивалент на българското ХЕИ:

http://www.cdc.gov/ticks/removing_a_tick.html

Ах, Джак, как се радвам да те видя!  Hug Hug Hug

# 579
Тони-мама Представям си го Тиби с този таралеж.  hahaha
 Моя пък си има цяла ферма - прасе, крава, имаше и овца, но я разкъса и тя не оцеля.  Laughing
Казвам му ги поименно и ги носи. Има още пингвин, топка и папагал. Laughing

Виви Толкова се радвам, че Брук е по - добре.  Hug

Зузи Идва ми, да го намачкам здраво това сладурче и лично аз бих го гушкала в леглото с нас. Моето бебе е вече на година и осем месеца, пък ей го сега спинка при мен под завивката.

diqna_varna Трябва, да знаеш, че ти и мъжа ти ще го гледате най - вече кучето и си иска разходки по 2 - 3 пъти на ден и много други грижи. Ако не ви се занимава, по - добре си вземете котка.
Иначе има много животни, които си нямат дом, вижте в някой приют, има и доста обяви в нета за осиновяване на кученца. Съветвам ви така, да си вземете животинче, а не от магазин.
Ако все пак решите, да е куче, аз имам пинчер и съм много щастлива с него, така че препоръчвам. Бих си взела също мопс, йоркширски териер, померан, шпиц.

# 580
Ех този малък сладък шпицко Берк! Heart Eyes Утре, т.е довечера ще ги гушкам и мачкам и него и любимото ми племенниче  Hug!

# 581
  • София
Браво на Брук! Радвам се, че се оправя.  Wink

Ах, този Берк, толкова е сладък.  Heart Eyes

diqna_varna, бих те посъветвала да си помислите добре преди да вземете куче.
Не прибързвайте, решението не бива да е емоционално. Преценете коя порода е подходяща
за вас, според характер, големина и пр. Ако предпочитате малка порода ще ти препоръчам
йорки - дружелюбно куче, мъничко и пухкаво и не пуска косми, като повечето песове.  Wink
Успех в избора и не се страхувай да питаш тук, каквото и да е.  Hug

# 582
  • виртуално
След двучасова разходка в парка сега имам едно уморено и щастливо куче  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 29 мар 2014, 10:42 от Рапунцел ®

# 583
След двучасова разходка в парка сега имам едно уморено и щастливо куче  Heart Eyes
Страхотно!  Flutter Аз вече съм търдо за кокера.. Даже сега ще говоря с дъщеря ми.. Wink

# 584
След двучасова разходка в парка сега имам едно уморено и щастливо куче  Heart Eyes
Страхотно!  Flutter Аз вече съм търдо за кокера.. Даже сега ще говоря с дъщеря ми.. Wink

Видя ли онази обява в продавалника, която ти бяха постнали, че подаряват кокерче?

Общи условия

Активация на акаунт