ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 48 тема

• 43 752
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • На един клон
А къде ще живее, вътре, нали?
Имай пред вид , че и най-послушното кученце като малко е способно доста неща да поизгризе.
Френският булдог е по-капризен според мен, кокерите са по-здрави по принцип.
Джак-ръселът е беладжия от класа.
Рапунцел, каква е тази спяща мишчица?

# 601
А ти Рапунцел в къща ли живееш? Джак ръсел териер ме заинтересува.. Не прави много бели нали?

Джак ръселите правят бели, своенравни са и много игриви, пъргави и енергични. Аз не бих си взела такъв.

# 602
  • виртуално
Не, живея в 50кв апартамент  Joy (малка спретната къщурка), но не ни е тясно.
Джакчето е много енергична порода, има нужда от много дълги разходки и игри. Женските са малко по-спокоъни, но мъжките са термоядрени изтребители

# 603
А къде ще живее, вътре, нали?
Имай пред вид , че и най-послушното кученце като малко е способно доста неща да поизгризе.
Френският булдог е по-капризен според мен, кокерите са по-здрави по принцип.
Джак-ръселът е беладжия от класа.

За малките кученца - вътре разбира се. Аз имам висока стена и по средата метална черна врата така,че нямам страх някой да влезе. Имаме заек. Дали кучето ще му пречи?  newsm78

# 604
  • виртуално

Кокерче (сейбъл) - от първото кучило от развъдника в България.
Другите са черни перлички

# 605
Ами бигъла?

# 606
Най - добре ще е, да държите заека в клетка и в друга стая. Първо, защото зайците са страхливи и на милото ще му се свие сърчицето от страх, като види кучето и като му излая на среща. И второ, защото кучо може без да иска, да одраска зайо, нещо да му навреди макар и неволно. Лошия вариант е в който на игра, кучо хване и ухапе зайо.. Rolling Eyes

Бигъла е по - енергичен от кокера. Малко го сравнявам с джак ръсел по характер.

# 607
 Sad Тогава по добре да си купим малко кученце?

# 608
Зависи, може и голямо да е, но пак да бъде по - спокойна порода и да не изисква много обучения. Аз на ваше място бих си взела малко. Преценете вие какво искате. Да бъде спокойно, да не изисква много разходки и обучение, да бъде от части "пазач", да се разбира с детето. Малко или голямо? С малко куче, може да пътувате по - спокойно, да го оставите безпроблемно на познати,ако ви няма, да го разхожда детето само, ще има по - малко разходи за храна и т.н. Нямате ли предпочитания и за външния вид малко или много? С голяма или малко козина? Повечето козина изисква грижи, ежедневно ресане, чистене вкъщи например. Мъжко или женско? Женските са по - спокойни лично според мен, помислете и за проблемите с кастрацията.

Облаче, ако не искате малко, а ви се занимава с козина и малко повечко разходки, защо не си вземете коли?
Скрит текст:
Дългокосместото коли се отличава със забележителна смелост и встъпва в единоборство дори с вълци. Тъй като притежава изключителен интелект, днес чрез продължителна селекция са получени специализирани кучета, които по команда или жест на овчаря подгонват изоставащи овце, събират стадото в група, намират изгубени овце, подкарват стадото в желана посока, като могат да го преведат през точно определени места (при къпане, стрижба, доене и при ветеринарно профилактични мероприятия). В Шотландия и до днес по традиция пастирите провеждат с такива кучета ежегодни състезания по тези показатели. С подкупващата си красота, добронамереност, спокоен нрав и изключителен интелект дългокосместото коли е много предпочитано сред любителите като домашно куче, отличаващо се с голямо послушание и завидна преданост. Освен голяма подвижност, колито притежава изключителна интуиция, то бързо отгатва настроението на своя господар и веднага променя своето поведение, за да бъде в синхрон с него. Спокойствието, добротата и търпението му го правят истински приятел на децата. На него може да се разчита и като пазач, понеже притежава развито чувство за дълг.

# 609
Бих искала да е пухкавичко. Космите по килима не са ми проблем. Малките не се ли движат по малко?

# 610
  • Sofiа
Бих искала да е пухкавичко. Космите по килима не са ми проблем. Малките не се ли движат по малко?
по моите критерии и бийгъл и джак ръсел са малки породи, но и двете са много енергични и луди кучета и имат нужда от много движение.
Така като гледам се лутате в доста широки граници. Ако не сте в състояние да осигурите на животинката необходимия минимум грижи, не се мъчете и вие, не мъчете и животното.
Аз лично не мога да ви разбера. Явно нямате никакъв опит с кучета, нито информация.
Не искам да говоря от името на другите потребители, но не мисля, че някой в тази тема може да ви помогне да вземете решение, докато поне не си изясните критериите за избор на куче. Изберете си няколко породи, на които да симпатизирайте, запознайте се с особеностите, темперамента и нуждите на всяка от харесаните породи и когато ги сведете до 2-3, тогава можете да получите доста по-детайлна информация от собственостите на конкретните породи, които могат да ви помогнат в окончателния избор. Има достатъчно клубни форуми на различните породи, от които може да почерпите доста изчерпателна информация за историята, особеностите и грижите за всяка порода куче.
Не ме разбирайте погрешно, целта на моя пост не е да ви обиждам, макар да звучи назидателен, но решението да се вземе куче и избора му не е нещо, което се прави импулсивно, необмислено и емоционално. Походете към него по-скоро като към избор дали да си имате 2ро дете или не, защото грижите, любовта и всеотдайността, от което едно куче се нуждае и заслужава са сходни с грижите за дете.
Съветвам да почетете повече по кучешките въпроси.
И последно, аз лично не препоръчвам взимането на куче от магазин.
Успех с избора!

Последна редакция: сб, 29 мар 2014, 14:56 от Valery

# 611
 Valery е напълно права.
Скрит текст:
С това кучи искрено ме засмя.  Hug

Аз мога, да си призная, че си имам предпочитания към някои породи и си имах и без, да съм прочела за тях, а просто как да кажа - визуално ми допадат. Харесвам няколко породи и избрах куче из между тях, но вече след като се позаинтересувах

# 612
С малко куче, може да пътувате по - спокойно, да го оставите безпроблемно на познати,ако ви няма, да го разхожда детето само, ще има по - малко разходи за храна и т.н.
Моето куче е малко по размери, но нито едно от изброените по-горе не е приложимо при нас.
Помислете си много добре за характера на кучето, защото той ще е определящ за много неща в семейство с дете и куче.
Искате игриво куче. Готови ли сте спокойно да посрещате белите, които са част от игрите на малкото куче?
Успех в търсенето! Hug

# 613
  • Sofiа
Valery е напълно права.
Скрит текст:
С това кучи искрено ме засмя.  Hug

Пфу, 2 пъти си прочетох поста, докато намеря къде съм го написала кучи-то Crazy

# 614
Аз имам женска австралийска овчарка на почти 7 месеца.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт