Лоши ресторантьорски практики

• 79 210
  • 941
  •   1
Отговори
# 810
Причина не ми трябва. Щом така да казали хората, значи е вярно, както все обяснявам на моя мъж, когато ме кара да готвя и да му сервирам  Peace

# 811
  • Варна
За всяко нещо си има причина.  Thinking

# 812
В някой професии мъжете са по - добри, като цяло, но винаги има изключения.
На мен, като жена ми е приятно, да ми сервират мъже сервитьори, но все си мисля, че мъжете предпочитат сервитьорки.  Thinking

# 813
На мен, като жена ми е приятно, да ми сервират мъже сервитьори, но все си мисля, че мъжете предпочитат сервитьорки.  Thinking
Аз като сервитьорка потвърждавам. Не ми е приятно някой да дойде с половинката си и тънко да флиртува с мен пред нея, но доколкото разбрах имало такъв тип мъже/честно, не знаех/. Имало такива, които не го правели съзнателно. Явно наистина съм малка и тези неща сега ги научавам. Има и такива, които зад гърбовете им ти смигат или правят физиономии. Аз подминавам с усмивка, но ми е тъпо за жена му.

# 814
Аз като сервитьорка потвърждавам. Не ми е приятно някой да дойде с половинката си и тънко да флиртува с мен пред нея, но доколкото разбрах имало такъв тип мъже/честно, не знаех/. Имало такива, които не го правели съзнателно. Явно наистина съм малка и тези неща сега ги научавам. Има и такива, които зад гърбовете им ти смигат или правят физиономии. Аз подминавам с усмивка, но ми е тъпо за жена му.

Ох, всякакви ги има.  doh

# 815
Ама ти да не би заради сервитьорите  Stuck Out Tongue

Всъщност не, в момента повече ме вълнува добре приготвената храна.  Blush  Laughing

Благодаря ти, със сигурност ще го посетя.  Flutter

# 816
Ахаха, ще споделя, да. Това е едно много затънтено ресторантче в хотел Еди в Драгалевци.  Heart Eyes Което, както споменах почти никога не се посещава от случайни хора, има си редовни клиенти от години. Храната е чудна, обстановката задушевна. Ако не ти хареса ще се договорм за една почерпка от мен Wink Лятото имат чудна градина.

Ама ти да не би заради сервитьорите  Stuck Out Tongue

Еееее то па едно време мъжът ми е работил там - не сервитьор де, а да не ми е казвал за хубавата кухня, мисля да поправим тази грешка  Crossing Arms

# 817
18 годишна сервитьорка с къса поличка в скъп и луксозен ресторант е точно толкова нелепа колкото 40 годишен сервитьор в дискотека.
Просто светът, животът и бизнесът си имат неписани правила. Wink

# 818
Еееее то па едно време мъжът ми е работил там - не сервитьор де, а да не ми е казвал за хубавата кухня, мисля да поправим тази грешка  Crossing Arms

Карай му се!

Сервитьорите са много готини. И никога няма да ви гледат с насмешка ако проявите претенции. Искайте си каквото си обичате, ще са любезни да ви го поднесат така.

http://e-vestnik.bg/6157  Днес четох това, провокирана от темата Simple Smile Готино е.

# 819
За сладкарница, кафе сервитьорките са О.К. ,но за заведения които държат на имидж е хубаво да са сервитьори. Това е мое мнение ,не държа да го налагам на никого.

Защо така мислиш?

Вече са то отговорили. Grinning

И не ,не е сексизъм. Като работила в бранша /имала съм заведение ,била съм барманка и сервитьорка/,просто така мисля. За мен е недопустимо в изискано заведение да има сервитьорки с къси поли.

# 820

http://e-vestnik.bg/6157  Днес четох това, провокирана от темата Simple Smile Готино е.

Четейки това се връщам в студентските си години,когато и аз бях барман.
Сяда на бара ми недобре облечен бизнесмен (разбирайте известен мутрафон) и си поръчва коняк с топъл чай в пика на летните жеги.

Аз,млада и зелена  Wink,се допитвам до "старите" колеги как да го поднеса този коняк?!
Обясниха ми за секунди.В крайна сметка клиентът ми получи коняк в подходяща чаша,предварително затоплена и т.н
Стига желание да има сервитьорът/барманът и опитни и услужливи колеги да се притекат на помощ,винаги може клиентът да получи това,което иска и за което си плаща в крайна сметка.

А не,както мъжът ми получи онази вечер узо в чаша за уиски.Ми то му се отпи на човека ...
Дори и дребните детайли са важни,за да му е приятно на човек да си остави парите в дадено заведение. Peace

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 23:34 от My All

# 821
Didi,това се казва сексизъм.

Това е модерен термин , но я виж мъж шивач във шивашка фирма или жена докер /има мъже шивачи но в ателиета/. Въпреки модерните разбирания , някои неща няма как да се променят. Но за жени миньори съм чувала ,или жена в леарна , аз лично не бих го предпочела пред някоя лека службица отговаряща на пола ми  Wink

Точно пък сексизъм за сервитьори няма , има и мъже и жени в професията , нито повече нито по-малко и никой не се оплаква . Принципно предпочитат мъже бармани ,жени /момичета сервитьорки , но аз лично точно като барманка/баруман  съм работила .

Дори видях ,че отделна тема си направила , защо не го търсиш в други сектори , примерно има "медицински сестри ", дори няма дума като "медицински брат "примерно.

# 822

Дори видях ,че отделна тема си направила , защо не го търсиш в други сектори , примерно има "медицински сестри ", дори няма дума като "медицински брат "примерно.
Имам братовчед медицинска сестра. Peace

# 823

Знам , че има но са рядкост , как мъж е сестра , брат е човека  Wink

# 824

Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт