Лоши ресторантьорски практики

  • 79 811
  • 941
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 3 819
Много ми е неприятно,когато седна в заведение,в което не съм познат клиент и сервитьорът започне да ми говори на ти.Просто не сядам повече там.

# 346
  • Мнения: 555
Да, и на мен ми е неприятно.
Върхът в това отношение беше един сервитьор в Банско, който освен че ми говореше на ти ми обясни, че нямало да ям пилешки хапки, да съм си вземела пържола. И на всички говореше така. Попита ме за първото ми име и започна да ми говори на умалително с покровителствен тон. Сигурно после се е чудил защо повечето хора не оставиха бакшиш, въпреки че се е старал...

# 347
  • Мнения: 5 173
В Банско, в р-т Бунаре сервитьорите обслужват клиентите, преценявайки ги на база платежоспособност.
В началото на септември посетихме Банско и през една от вечерите решихме да вечеряме във въпросното заведение. Сервитьорът, любезен мъж на 40-50 години ни даде менюто, поръчахме си веднага за пиене, след малко ни го донесе. През това време се настаниха 2 двойки с поведение "гле'й мъ колко съм велик" и сервитьорът започна да обръща внимание на тях. До тук добре, обаче обслужващата особа забрави за нашето съществуване, макар да бяхме през 1 маса от новодошлите и всеки опит да го извикаме, за да поръчаме завършваше с неуспех. Започна да ми пада пердето, когато оня донесе салатите на съседите, а чашата преля, когато започнаха да им носят основното, а ние още не можехме да си дадем поръчката Tired.
Излишно е да казвам, че повече кракът ни там няма да стъпи, нали?

# 348
  • Мнения: 7 070
Добре де, такива заведения управители нямат ли си? Сега, мога да си представя, че сервитьора се прави на ударен и отива при тези, от които очаква повече бакшиш /което не одобрявам, пък и понякога много грешно преценяват/, обаче на управителя му е работата да следи доволни ли са клиентите, обслужени ли са и т.н. На мен ми се е случвало да викат управител, защото пет минути съм се забавила с малка ракия и дали не съм ги забравила. За мен това са някакви големи проблеми в управлението на заведението.

# 349
  • Мнения: 851
Освен, че не могат да преценяват, проблемът е, че въобще се опитват да го правят.

# 350
  • Мнения: 5 173
Изобщо не сме се сетили, но на детето започна да ѝ се приспива, та предпочетохме да се приберем гладни в хотела.

# 351
  • Мнения: 7 070
Шушулче, въобще не твърдя, че вие трябва да се сещате, а че управителя трябва да наблюдава и той да се сети. Стигне ли се до оплаване от ваша страна за такова дълго чакане значи определено има проблем, но работата на управителя е да не се стига до там.

# 352
  • Мнения: 5 173
Имаше един викач на пътя, който като видя, че започваме да си събираме багажа, се телепортира при нас и взе да ни пита какъв ни бил проблемът, пък започна да се извинява. Аз съм си устата и бих говорила с управител, обаче заради детето не ми се разправяше, че след едночасово чакане, наближаваше часът за баня и сън и съответно беше започнало да ѝ се доспива, та гледахме по-бързо да се изнесем от там.

Последна редакция: чт, 03 апр 2014, 22:51 от Шушулче

# 353
  • Варна
  • Мнения: 6 830
Веднъж сме седнали в Старо село група приятели. Беше ставнително пълна механата. Поръчваме си пиене и салата. Донесоха ги, В същия момент решихме и хляб да поръчаме, донесоха ни. После поръчахме основното. Донесоха го. Изядохме и него,но не ни стигна. Викаме сервитьора да си поръчаме още, ама той с някакъв ядосан и надменен тон ни каза "Ако обичате, синхронизирайте си поръчката, да не се налага да идвам 10 пъти."  Joy Съжалявам, че не притежавам ясновидски способности да знам какво ще ми се прияде следващите 2 часа и дали ще ми стигне, за да мога в момента на сядане, да си поръчам първо, второ, трето, пето и десерт. Е, отказахме се да ядем десерт, както и да оставим бакшиш на въпросния служител.  Whistling

За пръв път ми се случва такава простотия. Обикновено сервитьорите се радват, когато си поръчваш още и още...

# 354
  • Мнения: 1 884
Didi168 Звездите не ти ли говорят? Laughing
Този ако ми е персонал, директно е уволнен.

# 355
  • София
  • Мнения: 1 352
Веднъж сме седнали в Старо село група приятели. Беше ставнително пълна механата. Поръчваме си пиене и салата. Донесоха ги, В същия момент решихме и хляб да поръчаме, донесоха ни. После поръчахме основното. Донесоха го. Изядохме и него,но не ни стигна. Викаме сервитьора да си поръчаме още, ама той с някакъв ядосан и надменен тон ни каза "Ако обичате, синхронизирайте си поръчката, да не се налага да идвам 10 пъти."  Joy Съжалявам, че не притежавам ясновидски способности да знам какво ще ми се прияде следващите 2 часа и дали ще ми стигне, за да мога в момента на сядане, да си поръчам първо, второ, трето, пето и десерт. Е, отказахме се да ядем десерт, както и да оставим бакшиш на въпросния служител.  Whistling

За пръв път ми се случва такава простотия. Обикновено сервитьорите се радват, когато си поръчваш още и още...

Ами така, де!!!! Не ви е срам! Да го разкарвате 16 пъти момчето!

Относно говоренето на "ти", аз също бях в Пловдив преди няколко дни. Една сервитьорка още при първата поръчка започна да ми говори по този начин и на мен ми направи впечатление. Но по-мило момиче и по-топло обслужване - не бях срещала. Чак да не сядам в заведение, в което ми говорят на "ти" - не, но не ми е приятно определено. Но това момиче компенсира с топло отношение.

# 356
  • Мнения: 51
Веднъж сме седнали в Старо село група приятели. Беше ставнително пълна механата. Поръчваме си пиене и салата. Донесоха ги, В същия момент решихме и хляб да поръчаме, донесоха ни. После поръчахме основното. Донесоха го. Изядохме и него,но не ни стигна. Викаме сервитьора да си поръчаме още, ама той с някакъв ядосан и надменен тон ни каза "Ако обичате, синхронизирайте си поръчката, да не се налага да идвам 10 пъти."  Joy Съжалявам, че не притежавам ясновидски способности да знам какво ще ми се прияде следващите 2 часа и дали ще ми стигне, за да мога в момента на сядане, да си поръчам първо, второ, трето, пето и десерт. Е, отказахме се да ядем десерт, както и да оставим бакшиш на въпросния служител.  Whistling

За пръв път ми се случва такава простотия. Обикновено сервитьорите се радват, когато си поръчваш още и още...
И ние сме  имали подобна случка  LaughingСядаме в заведение сервитьора ни подава менюта и  докато ги гледаме си поръчваме питиета.Той ни пита дали ще има нещо друго при което му отговарям,че ще хапваме,но още си избираме(това сеслучва някъде 30сек след като ни е дал менютата)Отговора беше"Е,аз да не съм такси да идвам 100 пъти" #Crazy Станахме и си тръгнахме.Много съжалявам само,че не повикахме управител,но бях доста ядосана и това ми беше първосигналното решение.Ако помнех името на заведението бих го написала.Беше във Варна,Младост паркчето зад пазар Панелче.

# 357
  • София
  • Мнения: 5 349
Повдигнах в болд най-опасните според мен лоши ресторантьорски практики, а тези, за които мисля, че и аз писах - в червено.
В последните страници коментирате безобидни нещица Simple Smile
 
...
 А едни от най-големите гнусотии съм виждала в кухните на к.к. "Албена". Бяхме там едно ялто на едномесечен стаж от училище е таква гнъсотия няма. И това е във всички хотели там изключвам хотел Фламинго , защото там не е имало никой на стаж и не мога да знам какво е. Съдовете се мият само с вода.Падат по земята или анправо се дъжат там. Плотовете в кухнята се бършат с парцала с които бършеш и пода , а дори понякога и вилици , лъжици и т.н. се полират с него. Храната е отвратителна. Ние се хранехме от мястото където работим и аз целия стаж си го изкарах на плодове или тук таме някож пържени картодки, които една добра женица от готвачките ми пържеше специално за мен.Там нищо от храната ен се хвърля всичко се прибира за следващия път. Веднъж в седмицата анпример имаше българска кухня. Караха ме да ердя сирене по шопски върху остатъците от предния седмици, само се допълват дупките.Единия път едвам се сдържахд а не повърна, защото лука с който трябваше да готвя беше толкожа размален че течеше навсякъде. Беше ме гнус да го пипна това нещо и още повече , като знам. че хората ще го ядат.Остатъците от шницели и меса, веднага се правят на някакво друго ядене.Развалените доамати например веднага се бухват в някое ядене с картофи и телешко например.Ако е останало телешко от предния месец се допълва с ново и се затопля.Развалена риба става на супа. Плодовете и зеленчуците не се мият.На едни и същи дъски с едни и същи ножове и еедно до друго се режат зеленчуци, риба, сирене и т.н..Даже акто отидох първия ден ми се скараха защо не си нося нож- просто нямат.ХЕИ и всички инстанции са наясно със случващото се там , но понеже се плаща стабилно никой не обръша внимание.Готвачите изрично ме предупредиха да не ям нищо без те да ми кажат, че може за да не ми стане нещо. И това в ресторант, за който почиващите доплащат да ползват защото се води по луксозен от тези в хотелите им. Недейте ходи там на All inclusive , случващото се е потресаващо. За персонала дори няма кърпи къде да си избършат ръцете. В тоалетната за персонала в ресторанта, в който бях нямаше течаща вода или пък тоалетна хартия и ако искам да си мия ръцете го правя там където мия и зеленчуците например или премиваме старите салата за клиентите.Половината персонала даже не си и миеха ръцете след тоалетна. Тотална гнус.

# 358
  • Варна
  • Мнения: 6 830

И ние сме  имали подобна случка  LaughingСядаме в заведение сервитьора ни подава менюта и  докато ги гледаме си поръчваме питиета.Той ни пита дали ще има нещо друго при което му отговарям,че ще хапваме,но още си избираме(това сеслучва някъде 30сек след като ни е дал менютата)Отговора беше"Е,аз да не съм такси да идвам 100 пъти" #Crazy Станахме и си тръгнахме.Много съжалявам само,че не повикахме управител,но бях доста ядосана и това ми беше първосигналното решение.Ако помнех името на заведението бих го написала.Беше във Варна,Младост паркчето зад пазар Панелче.

Е това в прекаленооо  #Crazy , аз ако бях, щях да го замеря с менюто или да го хвърля на земята и да вдигна скандал, да разберат всички клиенти. Въъъх, някои такива реплики направо могат да ме изкарат от равновесие.  ooooh!

# 359
  • Мнения: 1 218
Това за Албена може да е вярно, но пък явно не са толквоа черни нещата, защото по тази логика там всяко лято трябва да има масова епидемия и натровени. Аз съм почивала там само един път с децата. Яденето - средна хубост, но имаше много голямо разнообразие, включително плодове и сурови зеленчуци. Ако имам възможност, пак бих отишла. Спомням си почивката на мацките от Секса и града на няккаво екзотично място, където Шарлот си носеше крем пудинг, а другите плюскаха като разпрани и накрая тя лапна вода от душа и се подриска Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт