Лоши ресторантьорски практики

• 79 789
  • 941
  •   1
Отговори
# 465
Е, верно, измислени са, ама пак може да се случи.

Имам си един любим ресторант аз и заради един косъм никога, никога, никога не бих го разлюбила.
Може би само ако намеря цяла перука.

# 466
Хайде всички да се научим, че клиентът е Цар, но не е Бог

Аз не видях някой да го твърди...
За мен клиентът е просто човек, който има пари и иска да ги похарчи добре. Ресторантьорът пък е човек, който е инвестирал едни пари и очаква да изкара повече. Когато последният си върши работата добре, първият оставя парите си при него. Когато не я върши, отива да си харчи парите другаде. Просто е!
Иначе съм абсолютно съгласна, че и клиентът следва да се държи прилично и уважително към персонала на заведението, ако очаква такова отношение към себе си. Но това вече е въпрос на възпитание. Peace

Samo като си помисля какви ли продукти ползват  Sunglasses от какво ли пестят и т.н. колко ли дълго ползват олиото за пържене  Sunglasses
за да изкарат повече   Sunglasses
Ами-еето,пак мислиш като песимист...Ако толкова се съмняваш в тези неща-по-добре не ходи на ресторант,а си яж вкъщи.Всмисъл-не се заяждам,просто констатирам.Аз примерно едно време работих в един ресторант,където едно от рекламните неща,които ползвахме беше,че всеки клиент,ако иска може да влезе в кухнята и да види как се приготвят нещата.Воала! )))

# 467
По света има и ресторанти , където или се готви пред клиента, или им сервират всичко и си го готвят те. Тука никаква креативност , менюта на 10 ресторанта , все едно един ги е писал .

# 468
И тук има такива ресторанти и много обичам да ги посещавам. Готвят директно пред мен до самата маса. Peace Има и ресторант, където пекат скарата на дървени въглища на самата ми маса.

# 469
Aз пък честно да ви кажа, не бих си направил чак такъв категоричен извод от един косъм  Blush

Случва се.
В моя случай имаше и др неща, които допринесоха за хикса върху ресторанта, но косъмът го болдна просто.

# 470
И тук има такива ресторанти и много обичам да ги посещавам. Готвят директно пред мен до самата маса. Peace Има и ресторант, където пекат скарата на дървени въглища на самата ми маса.

В кой град си ?

# 471
Ами да-който има съмнения някакви-това са идеалните места за такива хора.Всмисъл-хора и идеали всякакви,така,че всеки да си преценява...Въпроса е да няма заяждания и такива неща,защото не е приятно,особенно за персонала и собственниците.Така,че-да има мир! )))

# 472
Мисля, че е налице една добра тенденция - да се отварят добри заведения, в които мнението на клиента има значение. По-нестандартна кухня, подбрани ястия, качествени продукти, добро отношение от страна на персонала, първокласен мениджмънт. Може би бизнесът се отвори към успешните практики в други страни, което е добър знак. Поне аз съм оптимист!

Посредствените кръчмета винаги ще имат клиентела, защото има достатъчно непретенциозни хора, за които е все едно къде ще пият по бира. На никой не му прави впечатление дали собствениците на подобни заведения са се сменили, дали сервитьорите си вършат работата добре, дали покривките са чисти, а прахът по мебелите - забърсан. Просто никой не очаква качество от такива места, посещават се между другото. Много от тях работят от ден до пладне, после затварят, други отварят на тяхно място... Това не прави впечатление и няма как да е другояче. След като няма с какво да бъде запомнено едно място, няма облик, атмосфера, няма нищо впечатляващо, тогава на хората им е все едно дали го има, или го няма. Еднодневки!

Просто трябва да правим разлика между качествените заведения и посредствените кръчмички и да моделираме очакванията си спрямо това, към коя група спадат посещаваните от нас. Peace

# 473
В Романс два пъти поръчвам шоколадова торта и питам с алкохол ли е, понеже за детето, те ми казват не, носят я и тя се оказва ... с алкохол. Първият път детето се напи. Вторият път директно опитах и си разменихме тортите.

# 474
В Романс два пъти поръчвам шоколадова торта и питам с алкохол ли е, понеже за детето, те ми казват не, носят я и тя се оказва ... с алкохол. Първият път детето се напи. Вторият път директно опитах и си разменихме тортите.

В Романса (ако става въпрос за сладкарницата в Симеоново) преди години бях много доволна от обслужването. Но последните пъти като ходя е трагично.
Последният път имахме резервация за 10 човека, отиваме и на масата ни настанени двама. Нас ни сложиха на маса за 4-5 човека, почти един върху друг бяхме седнали, докато другите си тръгнат. В крайна сметка се освободи трета маса, на която се настанихме след 15-20 мин. след като бяхме влезли. След още 30 ни се донесе 1 (едно) меню на 10 човека. Момичето забрави половината неща, донесе тортите и гофретите с едни омазани чинии .. И както се майтапихме до скоро - седнахме в 21.00, в 22.00 поръчахме и в 23.00 заведението затвори  Mr. Green  Скоро мисля да не ходя там. А преди ми беше любимата сладкарница.

А за косъма - поне за мен не е причина да спра да посещавам дадено заведение, стига да не им става навик.
Една позната беше намерила гъсеница в салатата си в Уго. Аз и преди не им харесвах много храната, но от тогава не съм стъпила там  Grinning

# 475
Романс от самото начало ми е  Sick  Ходила съм няколко пъти с приятели, че голяма мода беше. А яденетата им имат един и същ ужасен вкус.
За обслужването дума да не отварям. Много са зле. Лоши ресторантьори.

# 476
В Банско има такъв ресторант, Ла скара се казва, може да си приготвиш храната сам, но не съм се възползвала. Остава и навън да готвя, нали затова отивам на ресторант.

# 477
В Плевен направиха ресторант,чиято кухня се вижда от всички посетители в заведението.
Един от приятните ресторанти тук.
Добро впечатление ми направи,когато една вечер поръчах храна за вкъщи.
Управителят,като разбрал,че поръчката е била за мен,попитал кой готвач е приготвял храната.Оказало се,че нов обучаващ се готвач е приготвил храната.
Управителят веднага ми се обади и ме попита дали съм доволна.В интерес на истината никак не ми хареса вкуса на ястията и му го казах(но му казах и че няма проблем)
След това се позвъни отново вкъщи и ми бяха приготвили поръчката отново(вече както трябва) и имахме комплимент от заведението-десерт  Heart Eyes
Повече издънки не е имало с храната от този ресторант.

# 478
В Банско има такъв ресторант, Ла скара се казва, може да си приготвиш храната сам, но не съм се възползвала. Остава и навън да готвя, нали затова отивам на ресторант.

Във Пловдив и Варна и да има , не ги знам , за това попитах . То остана и да обикалям България да търся заведение по вкус , но вероятно няма и да ми е по джоба. Лично не обичам да ходя по ресторанти защото съм капризна , нито купувам често готова храна . Ако да , предпочитам пицариите , наблягам на салатите и пържените картофи ,не че няма как и тях да изкофтят.

п.п. че доста пицарии са направени така, че да се вижда готвача какво прави .

# 479
  • Варна
Във Варна има Хепи (в Палах центъра), където можеш през голяма витрина да гледаш как готвят. Но така или иначе нито ми е вкусно там, нито лично аз оправдавам цената, нито обслужването ми допада, така че не ходя там.

Общи условия

Активация на акаунт