Лоши ресторантьорски практики

• 79 796
  • 941
  •   1
Отговори
# 420
Хайде всички да се научим, че клиентът е Цар, но не е Бог

Аз не видях някой да го твърди...
За мен клиентът е просто човек, който има пари и иска да ги похарчи добре. Ресторантьорът пък е човек, който е инвестирал едни пари и очаква да изкара повече. Когато последният си върши работата добре, първият оставя парите си при него. Когато не я върши, отива да си харчи парите другаде. Просто е!
Иначе съм абсолютно съгласна, че и клиентът следва да се държи прилично и уважително към персонала на заведението, ако очаква такова отношение към себе си. Но това вече е въпрос на възпитание. Peace

# 421
  • Варна
На Златни Пясъци е пълно с въшки пък . Туристите се заразяват един с друг  Sick
Rolling Eyes Това кога се е случило?

# 422
О, аз на информацията за качеството на ол инклузива в Албена вярвам на 1000%.Първия и последен път там се изтрових аз и по-голямото ми дете.Мъжа ми и малкото (тогава бебе) и ядеше пюрета,а мъжа ми си е някакво кораво копеле с алпака стомах...Детето криво-ляво се пооправи,аз повръщах 4 дена и останалите 12 бях с разстройство,тогава от един форум видях прочутия лек за възрастни-ампула гентамицин,50 грама водка и 200 мл сок от лимон.Пресича от раз.Бях станала кожа и кости,живи мощи направо,не задържах нито вода,нито нищо.И досега си спомням колко ужасно беше-с празен стомах и непрекъснати напъни за повръщане.От тогава не сме стъпили там.
Най- добре е да си пазаруваш и готвиш,ама е малко не като почивка това...

# 423
  • Tам през Атлантическия океан
Хайде всички да се научим, че клиентът е Цар, но не е Бог

Аз не видях някой да го твърди...
За мен клиентът е просто човек, който има пари и иска да ги похарчи добре. Ресторантьорът пък е човек, който е инвестирал едни пари и очаква да изкара повече. Когато последният си върши работата добре, първият оставя парите си при него. Когато не я върши, отива да си харчи парите другаде. Просто е!
Иначе съм абсолютно съгласна, че и клиентът следва да се държи прилично и уважително към персонала на заведението, ако очаква такова отношение към себе си. Но това вече е въпрос на възпитание. Peace

Samo като си помисля какви ли продукти ползват  Sunglasses от какво ли пестят и т.н. колко ли дълго ползват олиото за пържене  Sunglasses
за да изкарат повече   Sunglasses

# 424
  • Варна
На Златни Пясъци е пълно с въшки пък . Туристите се заразяват един с друг  Sick

Не знам, аз в момента съм в дълбок размисъл как, аджеба, за 3 години там не съм хванала нито една въшка!  Joy

# 425
Много ми е неприятно когато пробутват продукти "втора употреба". Пример - месо от шишчета и нарязана пържола на скара в гювече. Или пък на някои инклузиви или блок маси - зеленчуците от пресните обедни салати и нарязаните салами от закуска, вечерта забъркани с майонеза - бляк!!!!!
А за идването без меню в ресторант/пъб/кръчма и т.н. и да ме питат какво ще поръчам и то при положение, че не съм редовен клиент - няма какво да коментирам. Обичам в менюто да има описание на предлаганите глезотийки, а ако има и снимки е най-добре. Често ми се е случвало да поръчвам с "очи" - "като на онази маса/клиент", или пък съм питала сервитьорите какво е това, защото не съм го разпознала в менюто. Само не ме нападайте, че надничам в хорските чинии Simple Smile , не го правя често, просто когато няма описание или снимки в менюто по този начин ми е най-лесно да си избера.

# 426
  • София
За продуктите втора употреба - обядваме или вечеряме не помня вече/имаше дни, когато се работеше до през нощта/ в ресторантчето до офиса. Моя колежка си поръчва супа топчета. Супата пристига, тя разбърква с лъжицата и не намира нито едно топче. До тук добре, но следващата, която и носят е с нарязани кебапчета вътре....вероятно остатъци от няколко порции тройка кебапчета.

# 427
  • в рока
В голяма част от  заведенията за бързо хранене това е редовна практика.Всичко се използва до откат.
Печените пилета, стояли два дни и не успели да се продадат се обезкостяват и се правят на каварма , лазаня с пилешко и пилешка мусака.Ако имаш кюфтета със сос, и сосът шупне, се забърква нов и кюфтенцата само се премиват. За хартисалите кебапчета и кюфтета не искам да говоря.....

# 428
АААА Пурко,що ли ми трябваше да те чета?Някак си е по-лесно като не ги знаеш тези работи да ядеш.А пилешка кавърма не съм яла от онова злополучно лято на Албена.Само от миризмата ми е гадно.На вас случва ли ви се,когато ви е било лошо и сте връщали после да намразите яденето което сте повърнали?На мен ми е така с две-три яденета.
Аз навън ям само пържени картофи и чат-пат пица,повече си нося храна на работа или сандвич.По такива кръчми и капанчета не се храня.И на ол инкл. само в чужбина в проверени хотели.Виж децата и мъжа ми си хапват и нищо им няма,аз още не мога да се отпусна да ям.Стават вече 5 години след Албена и още помня колко ми беше лошо.По едно време си мислех ,че умирам.

# 429
Аз няколко години не хапвах царевица и кебапчета по тези причини.
Ох и на мен ми се преобърна стомаха, докато ви четох, но сте прави за съжаление.
В последно време започнах и аз, да си нося храна от вкъщи или да си взимам мляко, ядки, плод, вместо разни пици и прочие.
Готвени ястия никога не съм си купувала от разни магазинчета и подобни заведения за бързо хранене. Аз съм си гнуслива и ми е ясно, как ги правят. Много хора покрай мен си взимат супички, мусакички и т.н. Аз не бих, а и съм виждала (през витрината отвън) хлебарка, да обикаля върху една мусака в такова заведение. Sick
Преди си взимах единствено закуски и пици, но сега и това избягвам. Хапвам в ресторант и някой път на кръчма, но само в места, които поне на пръв поглед не са толкова гнусни, а и знам, че готвят вкусно.

# 430
п.с. Посещавали ли сте ресторант Джани в Слънчев бряг? Много ме кефят с менюто си от над 30 листа.  Mr. Green Сядаш и четеш буквално 5 часа. (Не че някой до сега е изчел цялото меню).  Laughing
Но пък в силен сезон отпред е винаги така. Какво толкова му харесват, чак и да чакат...мистерия ми е.

# 431
п.с. Посещавали ли сте ресторант Джани в Слънчев бряг? Много ме кефят с менюто си от над 30 листа.  Mr. Green Сядаш и четеш буквално 5 часа. (Не че някой до сега е изчел цялото меню).  Laughing
Но пък в силен сезон отпред е винаги така. Какво толкова му харесват, чак и да чакат...мистерия ми е.

Защото е евтино.

# 432
Ох, и моя стомах се преобърна и то няколко пъти.

# 433
  • в рока
Рибозом, не навсякъде е практика Peace

Мен питате ли ме като  10 години работих по заведения.Дали си поръчвам често, а? Laughing

Най-съм доволна от малките квартални кръчми-там клиантелата е постоянна, влага се повече старание, защото по-трудно се печели.Досега не съм оставала недоволна

# 434
На Златни Пясъци е пълно с въшки пък . Туристите се заразяват един с друг  Sick

Пълно е по хотелите, преди години щях да работя там и го видях с очите си . Преди години беше, сега едва ли е по различно .

В Гърция като съм работила ,сме изхвърляли с тави храна и то прясна. Върнати порции цели , недокоснати пак в коша . Върнати ,защото им е дошло много , не че не е струвала храната.

Последна редакция: нд, 06 апр 2014, 10:37 от adelinda

Общи условия

Активация на акаунт