Лоши ресторантьорски практики

• 79 776
  • 941
  •   1
Отговори
# 495
  • Tам през Атлантическия океан
Aз пък честно да ви кажа, не бих си направил чак такъв категоричен извод от един косъм  Blush

Случва се.

След  такъв гаф , някъде  Sunglasses  не се плаща поръчката а е за сметка на заведението. 
И би станала без да си платиш?

Да ,  собственика идва и поднася извинения и да
за сметка на заведението е  Peace

Защо това не нормално ли ти се вижда  Crazy ?

Това е нормална практика еле па в ресторант *  Wink

*не в България

# 496
Ла скара не е вмирисана кръчма, за гол гръб не е, но и за анцуг не е. Всичко,  което съм опитвала там ми е харесало. И странно, не миришеш като излезеш от там, както от доста места за хранене. Толкова ли е скъпа добрата аспирация? "Любимо" ми е когато в някой хубав бар влезе компания вмирисана на пържено, те едва ли усещат, то се свиква с миризмата.

# 497
  • в рока
С анцуг няма да отида и до магазина

# 498
Аз скоро на театрална постановка видях хора с анцузи Simple Smile

# 499
Анцунгът е официално облекло. Скоро се кикотехме в средноскъп хотел, всички вечер официални- грим, токчета, парф#ми, на закуска с анцунг пристигат Simple Smile).

# 500
Анцунгът е официално облекло. Скоро се кикотехме в средноскъп хотел, всички вечер официални- грим, токчета, парф#ми, на закуска с анцунг пристигат Simple Smile).

Какво странно има сутрин на закуска да си неглиже? Дали ще си спортно облечен или с дънки на закуска е все тая.

# 501

Какво странно има сутрин на закуска да си неглиже? Дали ще си спортно облечен или с дънки на закуска е все тая.
Анцунгът не е неглиже. Той е за спорт.

# 502
За ресторант в хотела, ако е ол инклузив, ще си отида по анцунг и още как. Ако е със сервитьор и по - високо качество, едва ли. Но аз на почивки никога не си слагам анцунг в багажа, така че малко трудно ще отида, дори да искам  Grinning Повечето посетители се разхождат по цял ден по халат и бански, влизат и излизат в спа-то, та един анцунг ли.

За въпроса с косъма - редно е да го извадят от сметката или да донесат нова порция, в зависимост от желанието на клиента. Не съм срещала място, където да ми се усмихнат, да ми се извинят и все пак да е в сметката после.

# 503
Не съм срещала място, където да ми се усмихнат, да ми се извинят и все пак да е в сметката после.

Пък аз съм срещала. Не беше точно косъм - върнах салата "Капрезе", защото моцарелата беше стара, твърда и вмирисана. Поискаха да си я платя. Явно са счели връщането на салатата за мой каприз, не за тяхна грешка. Laughing

# 504
По - фрапантно като облекло за мен е на дървените капанчета на плажа, всички да сядат директно по бански - мазни от олиото, с пясък и мокри. После след тях пейката не се бърше, следващия трябва да сяда в същата мазнотия. Има душове на плажа - безплатни са, едно шалче или къси панталонки отнемат 1 минута да се облекат. Вижда ми се нормално, колкото и мизерни да са тези заведения.

# 505
По - фрапантно като облекло за мен е на дървените капанчета на плажа, всички да сядат директно по бански - мазни от олиото, с пясък и мокри. После след тях пейката не се бърше, следващия трябва да сяда в същата мазнотия. Има душове на плажа - безплатни са, едно шалче или къси панталонки отнемат 1 минута да се облекат. Вижда ми се нормално, колкото и мизерни да са тези заведения.
То на морето какви ли не индивиди има...  Rolling Eyes
Миналата година едни панталонки така ги омазах с някаква странна гняс, защото всичко живо сяда директно на пейките, без оглед на това какво оставят след себе си.

# 506
  • Варна
В най-добрия случай, дори и да са си вързали шалче или да са се напъхали в панталонки, банските им си остават все така мокри. И ако заведението е със столове с възглавнички, ако не се махат или просто не ти направи впечатление в първия миг, рискуваш да се разхождаш поне час след като станеш като напикан...  Crossing Arms

# 507
...
За въпроса с косъма - редно е да го извадят от сметката или да донесат нова порция, в зависимост от желанието на клиента. Не съм срещала място, където да ми се усмихнат, да ми се извинят и все пак да е в сметката после.

Предполагам нямаш предвид, че косъмът е калкулиран в сметката, но така излезе
 Joy

# 508
...

Предполагам нямаш предвид, че косъмът е калкулиран в сметката, но така излезе
 Joy

Хаххаа, да. Освен ако в менюто няма отделно косъм, може и само него да махнат от сметката. Mr. Green

# 509
За косъм намерен и при нас се е случвало 2 пъти единия път се реванширахме с нова порция и десерт(беше клиент от разнос,та бързо му занесохме реванша) а втория път наистина клиентите искаха да се направят на интересни.Случи се следното:става клиента идва до бара и казва,в пърленката му  имало косъм и да сме кажели на готвачките да си връзват косите Simple SmileПри което ние мило обесняваме,че имаме само мъже в кухнята и единия е с гола глава(бръснат) а другия е със светло кестенява коса,сервитьорката с къса черна Simple Smile при което той отново почна нещо да скандира и се наложи сервитьорката да му припомни,че имаше компания за 10 мин на масата-червенокосо момиче Simple Smile е извини ни се де Simple Smileведнъж ни се беше случило отново на разнос да се обадят ,че в пицата имало костилка Simple Smile(поръчваме нарязани на шайби за пиците,но явно се е случило да има костилка ,която готвача не е забелязал в бързината) е направихме нова пица и я закарахме и се извинихме на госпожата Simple Smileи тя остана много изумена,че чак сме направили нова пица и сме и я закарали отново на адреса,че и нямало да я плаща Simple Smileпри нас винаги има реванш.Но не отричам,че има клиенти които много се превземат и нямат угодия Simple SmileТака съвсем случайно,четох пак в един форум за Велико Търново кои ресторанти да НЕ посещавате,щото видите ли дамата била разочарована,е в случая ние се радваме,че сме в черния и списък и не ни е клиентка,но за сметка на това 90% от клиентите са редовни и доволни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт