Лоши ресторантьорски практики

  • 79 233
  • 941
  •   1
Отговори
# 660
  • в рока
  • Мнения: 1 120
purko88, ако ми говориш за квартални пияндета, сядащи всяка вечер на ракия салата, там не разбирам. Всъщност с големия си стаж искаш да ме убедиш , че е практика , да се белят картофите час преди поръчката, защото си познаваш клиентите  Rolling Eyes и в бързото хранене и в ресторантите  Mr. Green.

А, нееее Naughty Естествено, че в ресторанта и в заведението за бързо хранене са бланширани картофите.Върни се и прочети къде съм казала само, че се предлагат пресни.За пияндетата и ракията ще подмина коментара

# 661
  • Мнения: 12 738
Наистина в топ ресторантите няма оливерници, дори и сол мисля не слагат на храната. Целта е вкусът да идва от продуктите. Солта се ползва, за да маскира вкуса...
 

# 662
  • Мнения: 6 217
Наистина в топ ресторантите няма оливерници, дори и сол мисля не слагат на храната. Целта е вкусът да идва от продуктите. Солта се ползва, за да маскира вкуса...
 


Няма да. И салатите обаче ги дават неовкусени.  newsm78

# 663
  • Варна
  • Мнения: 6 804
Темата обаче се напълни с хора, които се хранят само в изискани заведения, където предястие, основно и десерт възлизат над 50 лв. А всяко заведение с народни цени бива отъждествявано с думата долнопробно. Обикновените клиенти не ни остана какво да кажем.  Mr. Green

# 664
  • Мнения: 6 217
Темата обаче се напълни с хора, които се хранят само в изискани заведения, където предястие, основно и десерт възлизат над 50 лв. А всяко заведение с народни цени бива отъждествявано с думата долнопробно. Обикновените клиенти не ни остана какво да кажем.  Mr. Green
В скъпарски попадам на фирмен банкет само. Иначе и аз съм по кръчмите с пържените картофи и трътките и шопската салата се нарича шопска салатаGrinning

# 665
  • Мнения: 555
Според мен салатите почти навсякъде ги дават неовкусени, само в Хепи ги дават подправени.
За мен е по-нормално ти да можеш да си сложиш колкото и каквото искаш, а не да трябва да даваш всевъзможни напътствия какво да прави готвача. Става дума за случаите, в които  може да се слагат подправки допълнително, а не за самото готвене, само да поясня.

# 666
  • Hell
  • Мнения: 31
Извинявам се за отклонението, но бих искала да попитам къде в Русе готвят хубаво и ,ако има опция за вкъщи ще е прекрасно.

# 667
  • Мнения: 6 217
Извинявам се за отклонението, но бих искала да попитам къде в Русе готвят хубаво и ,ако има опция за вкъщи ще е прекрасно.
Това не е ли много субективно? Понеже за мен има ястия, които нямат лош вариант. И ястия, които и най-изискания ресторант не биха ми харесали.

# 668
  • Мнения: 4 514
Като стана въпрос за заготовки, стара храна и т.н, с какво няма шанс да сбъркаме като поръчаме нещо? Или няма такова животно. И какво да избягваме на всяка цена?

# 669
  • Мнения: 4 892
Темата обаче се напълни с хора, които се хранят само в изискани заведения, където предястие, основно и десерт възлизат над 50 лв. А всяко заведение с народни цени бива отъждествявано с думата долнопробно. Обикновените клиенти не ни остана какво да кажем.  Mr. Green

Аз по заведения с народни цени не ходя много често, имам си лични съображения, както и всеки ден по скъпарски ресторанти, а това ресторантче, в което ходя и храната е супер е малко, няма много маси и храната е прясна винаги, смогват да нарежат прясна салата за всички. Но пък и там рядко ходят случайно попаднали, от години клиентите са едни и същи. Както и сервитьорите, собственика и готвачите.

Честно казано ако трябва да хапна на бързо, предпочитам класически джънк, но не и нещо, подобно на тропс. Поне от мак доналдс никога не съм имала дрискане  Mr. Green Иначе ми се дояжда и кебапче с бобена салата и лютеница с лук, ям и не му мисля много. Ама гледам да не е често.

# 670
  • Мнения: 108
Темата обаче се напълни с хора, които се хранят само в изискани заведения, където предястие, основно и десерт възлизат над 50 лв. А всяко заведение с народни цени бива отъждествявано с думата долнопробно. Обикновените клиенти не ни остана какво да кажем.  Mr. Green

Има изискани ресторанти в които продуктите наистина си заслужават цената,но в момента бих ви дала един пример,а вие сами си правете сметката къде да дадете парите си Simple SmileЗаведението в което работя е квартална пицария Simple Smile а в центъра на града ни има хубав и изискан ресторант ,който се води мисля ,че най-луксозния за сега Simple Smile та мисълта ми беше ,че зареждаме хранителните продукти от един и същ доставчик и момчето което е на района ни ни е много близък и ни е казвал,че ресторанта в центъра(умишлено не казвам имена защото не искам да оронвам престижа и авторитета им)взима същите като нащите продукти,а има и някои неща ,като кашкавала за пицата взимат от по евтиния,а ние взимаме от по скъпия и да не изпадам в излишни подробности де Simple Smileно в центъра наема е убийственно висок,а нашия е в пъти по-малък,та затова при нас двама човека могат да хапнат и пийнат за 30 лв,а в центъра за 60 лв.Simple Smile Все пак трябва да си платиш и лукса ,и удоволствието да седнеш в скъпарския ресторант Simple Smile

# 671
  • Мнения: X
То пък във Велико Търново едни луксозни скъпарски ресторанти по центъра ...  Tired

# 672
  • Варна
  • Мнения: 6 804
На мен пък хич не ми е вкусно, ако трябва да платя 60 лв за обяд за двама.  Mr. Green Ако става въпрос за ежедневно хапване - предпочитам някоя местенце близко до дома или до където се намирам, в момента на огладняването ми. Луксът няма да ме нахрани по-добре. Е, за поводи няма как да не се бръкне малко повече човек.  Laughing

# 673
  • Мнения: 108
То пък във Велико Търново едни луксозни скъпарски ресторанти по центъра ...  Tired

Така е да,но пък като няма други това си се води лукс Wink

# 674
  • Мнения: 11 632
То пък във Велико Търново едни луксозни скъпарски ресторанти по центъра ...  Tired

Точно един е. Води се за най- хубавия в града, много от вас са го посещавали. Всички гости на града там ходят. По- напред намекнах. Бнд е работил там и откакто знам какво се случва в кухнята, крачето ми не е стъпило там. Дано са се оправили нещата де.

Общи условия

Активация на акаунт