Лоши ресторантьорски практики

  • 79 240
  • 941
  •   1
Отговори
# 780
  • Мнения: 4 120
Извинявам се, но не намирам как да редактирам поста си, ето я темата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=709275.60

# 781
  • In the shadows of my mind
  • Мнения: 964
Пак се върнахме на темата Хепи  Simple Smile Не знам защо е трън в очите на хората, но както и да е Simple Smile
Говорейки за лоши ресторантьорски практики да се включа в предните постове за слаби и лъчезарни сервитьорки - естествено е, че такива ги избират, не мисля, че някой би се зачудил защо Simple Smile Също така, предпочитам обслужващият персонал да е с униформа, поне, и ако не за друго, за да го разпознавам от останалите посетители на заведението  Laughing Но винаги съм се изумявала на безумните униформи на сладкарница Лагуна - последния път, когато бях там, униформите бяха нещо наподобяващо разрязан чувал в черно и тигрово, ама толкова раздърпано и несиметрично, че чак ми стана жал за момичетата, които са принудени да носят подобно нещо. Преди време бяха пак с някакви черни чувалчета с разни връзки и дрънкулки по тях  #Crazy ooooh! Crazy

# 782
  • Мнения: 9 992
Питайте мъже, но не собствените си разбира се , нито тези на ваши приятелки , колеги или от сорта и искрения отговор е че ходят в някои заведения, само защото сервитьорката е симпатична .

Вземат и жени на пасажери , то там няма само сервитьори и ако са жени сервитьорки , предполагам ще са в нещо като в кафета там.
So Lucky* , няма -кой да осъдиш ,освен ако не е гребкиня няма коя да го вдигне това чудо , няма смисъл да вземат на тази длъжност и да не може да се справи .  30 кг. като не ви се вярва, аз мога да кажа какво съм видяла. Примерно маса 4 човека . Занесени са им кана вода, кана вино чаши , чинии малки , прибори . В Гърция се сяда на компании /така се казва/ . Няма порции/ там където съм била/ за 1 , да си поръча нещо да си го яде. Поръчва се общо и после всеки си сипва в чинията от общото и яде , такива са и порциите ,на други места е и по-различно , там може и жени да има. Та за 4 човека , 3 порции пържени картофи , 2 -3 различни салати , 2 порции ребра на скара, 1 кюфтета, кюфтета от тиквички и зеленчуци на скара за гарнитура. Това нещо не се мъкне 1 по 1 , качва се на таблата и се носи на куп на 1 ръка както си му е реда.Като се отсервира е същото , качва се всичко и се носи в кухнята . Който не може, сам си тръгва , но така се работи .Ако дойде жена да го вдигне това нещо , ще я вземат, имайте предвид и някои мъже не се справят.

# 783
  • Мнения: 9 992
Мононатриевия гултамат изобилства в готовите бульончета , вегети и подобни и не вярвам някъде да не ги ползват освен в детска кухня . И бабите ги знаят  Wink

# 784
  • Мнения: 219
Мононатриевия гултамат изобилства в готовите бульончета , вегети и подобни и не вярвам някъде да не ги ползват освен в детска кухня . И бабите ги знаят  Wink
Аз използвам бульони и фиксове изключително рядко и то евентуално за гости. Има предостатъчно сухи и свежи подправки. вярно спестяват малко време или помагат на домакини, които не са много на ТИ с готвенето, но аз лично не смятам, че имам нужда от тях.

Относно униформите - на мен също ми харесва да има такива. Фигурата и теглото мога да ги приема, не всеки може да е като манекен, но не мога да възприема липсата на усмивка и приветливост.

На мен лично и 5 кг. са ми тежки с моите хилави ръчички, пък не мога да си представя 30.. Аз едва си вдигам таблата с 5 безалкохолни и 10 чаши  Laughing

# 785
  • Мнения: 10 554
Учудена съм колко много хора харесват ресторантската храна.

Има хора като мен, които не могат да готвят. Има хора като мен, които ходят не само за да се нахранят. Има различни хора, различни вкусове и очаквания.
И не винаги ресторантьорската храна е по-различна от домашната. Ето нашия ресторант(на шефа по-точно) купува същите продукти, които си купувам и аз за вкъщи. Удобството е, че някой друг ще ми ги сготви и така...  Simple Smile

# 786
  • Мнения: 10 665
Е, нали Караманолова трябва да блесне, колко добра готвачка е  и колко здравословно се храни Stop
Ми, съжалявам, но повече от половината домакинства в България готвят с евтини продукти и всякакви химически добавки от пликче. Та не виждам особена разлика.

# 787
  • Мнения: 1 319
Коя е Караманолова?
По темата - не мисля, че в ресторантите използват кой знае колко качествени продукти (не говоря за някакви гурме истории). Кашкавалът обикновено е гаден, сиренето е от фалшивото... Но има някои ястия, които са толкова вкусни, че не ми пука дали имат МНГ или фалшиво сирене. Признавам си, че не съм особено придирчива и връщам храна само ако е развалена.

# 788
  • София
  • Мнения: 4 040
Учудена съм колко много хора харесват ресторантската храна.

Има хора като мен, които не могат да готвят. Има хора като мен, които ходят не само за да се нахранят. Има различни хора, различни вкусове и очаквания.
И не винаги ресторантьорската храна е по-различна от домашната. Ето нашия ресторант(на шефа по-точно) купува същите продукти, които си купувам и аз за вкъщи. Удобството е, че някой друг ще ми ги сготви и така...  Simple Smile
На мен на ресторант ми е по - вкусно отколкото готвено вкъщи.

# 789
  • Мнения: 9 992
Аз пък имам претенции , че готвя добре и рядко съм впечатлена от ресторантьорска гозба , но пък удоволствието , един път да съм дама не домакиня, друг да ми го сготви и сервира си е незаменимо, за което си плащаме разбира се.

# 790
  • Мнения: X
Аз пък имам претенции , че готвя добре и рядко съм впечатлена от ресторантьорска гозба , но пък удоволствието , един път да съм дама не домакиня, друг да ми го сготви и сервира си е незаменимо, за което си плащаме разбира се.

+1

# 791
  • Мнения: 10 665
Аз пък имам претенции , че готвя добре и рядко съм впечатлена от ресторантьорска гозба , но пък удоволствието , един път да съм дама не домакиня, друг да ми го сготви и сервира си е незаменимо, за което си плащаме разбира се.

Аз също съм над средно ниво като кулинарни умения, но това не означава, че трябва всеки ден да се храним вкъщи. А, и на ресторант не ходя само заради храната, а и да се видя с приятели - не си представям вечно да посрещам гости и да прекарвам по половин ден в кухнята за целта.

# 792
  • Мнения: 447
Готвя много добре, но понякога просто ми се иска някой друг да се погрижи за всичко - подготовка на продукти, готвене, миене, сервиране, отсервиране... Правя го всеки ден и от време на време се уморявам. А и смяната на обстановката ми е приятна - дали ще сме само със съпруга ми и детето, или в компания, няма значение. Всеки има нужда от разнообразие! Peace

# 793
  • Мнения: 27 332

So Lucky* , няма -кой да осъдиш ,освен ако не е гребкиня няма коя да го вдигне това чудо , няма смисъл да вземат на тази длъжност и да не може да се справи .  30 кг. като не ви се вярва, аз мога да кажа какво съм видяла. Примерно маса 4 човека . Занесени са им кана вода, кана вино чаши , чинии малки , прибори . В Гърция
Къде съм казала че аз ще съдя  Shocked . Има си кой да се занимава с тези неща, аз само ще рипортна където трябва  Laughing  Не казаха коя компания, не качва жени в ресторанта. ooooh!
Ти говориш за Гърция, аз питам за пасажерите, просто съм в тази система и ми ясно кое как.И повярвай доста жени има в дайнинга.
Пак ... 30 кг никой не вдига, има асистънт уейтъри които носят тежки трейове да, но пак не нещо безумно, има закони  правила и т.н. стандарт просиджър е така наречен "сейфти белт", без колан в ресторанта не влизат.Това са подробности.

# 794
  • Мнения: 1 884
Готвя много добре, но понякога просто ми се иска някой друг да се погрижи за всичко - подготовка на продукти, готвене, миене, сервиране, отсервиране... Правя го всеки ден и от време на време се уморявам. А и смяната на обстановката ми е приятна - дали ще сме само със съпруга ми и детето, или в компания, няма значение. Всеки има нужда от разнообразие! Peace

Точно!

Общи условия

Активация на акаунт