Лоши ресторантьорски практики

  • 79 209
  • 941
  •   1
Отговори
# 765
  • Варна
  • Мнения: 6 801
Тя е попитала задължително ли е да е с късата пола и са ѝ казали,че няма друг вариант. Тя е казала, че няма да стои добре на нейната фигура и ѝ казали, че ако реши да влезе във форма да дойде пак  Mr. Green
Малко го преразказвам по спомен, защото беше отдавна и не ми е разказвано директно на мен, аз момичето не го познавам, но е от този род.
А ако ѝ бяха казали, че няма да я вземат, защото няма опит, щеше да си е чиста измислица и отбиване на номера  Grinning

Ми и аз няма да я назнача, ако отказва да носи униформата.  Mr. Green Иначе не бих вярвала на всеки разказ, и то преразказан няколко пъти, докато достигне до мен.  Peace

# 766
  • Мнения: X
Никъде не съм казала, че само заради това ги избират. Говорех за круизи и да, доколкото знам, това е една от причините.

Точно така. На круизи взимат мъже, за да могат, да носят тежките табли.

Относно външния вид, трябва всички, да бъдем наясно, че също е от значение. Повечето обяви за работа, която е свързана с обслужване на клиенти, искат задължително снимка при кандидатстване. Нима вие, като собственици при еднакъв опит и образование, няма да изберете по - чаровната сервитьорка? Колкото и да е нечестно си е точно така. И е нормално.
Не говоря за тясно специализирани професии. Но за магазинерка, сервитьорка, танцьорка, хостеса и т.н. колкото и езици, да знае, ако тежи 200 кила и не си е мила скоро косата, надали ще я наемат. Confused

# 767
  • Мнения: X
Никъде не съм казала, че само заради това ги избират. Говорех за круизи и да, доколкото знам, това е една от причините.

Точно така. На круизи взимат мъже, за да могат, да носят тежките табли.

Хубаво, но и жени вземат. Аз имам две приятелки, които постоянно ходят на рейсове от 15 години вече, а са супер дребни и двете.

# 768
  • Мнения: X
Никъде не съм казала, че само заради това ги избират. Говорех за круизи и да, доколкото знам, това е една от причините.

Точно така. На круизи взимат мъже, за да могат, да носят тежките табли.

Хубаво, но и жени вземат. Аз имам две приятелки, които постоянно ходят на рейсове от 15 години вече, а са супер дребни и двете.

На някои места имат политика, да взимат само мъже. Но не на всички круизни кораби.
Естествено, че има жени, които си имат достатъчно опит, че да се справят, макар и дребни.

# 769
  • Мнения: X
Учудена съм колко много хора харесват ресторантската храна.При положение, че сигурно поне в 90 % от заведенията изобщо може да се нарече храна....   
Хепи не ми е добър избор за хранене, но ходех заради и с една позната, която го предпочита.Но в последните години сменихме "дестинацията" именно заради малоумните сервитьорки:само представата, че през 2  минути някоя ще ми бръмчи до главата направо ми убиваше апетита.    Laughing

В добрите заведения храната трябва да е повече от перфектна, а персоналът незабележим.Т.е., да видиш, че чинията ти за салата е отсервирана и основното  поднесено, без да си забелязал кога сервитьорът е направил това.
Апропо, в класните заведения се ходи като правило с предварителна резервация и "шансът" да те настанят с половинката на маса за 6-ма е нищожен.   Laughing

# 770
  • Tам през Атлантическия океан
  • Мнения: 7 120
Забелязала съм, че в чужбина са основно мъже. Особено пък в скъпите ресторанти. И не са по гащи  Grinning

И не е задълже да са млади  Wink

Добрия сервитьор уме да ти предложи най-хубавото и скъпо вино и най-скъпото и засукано мезе ктм него.

п.п. тук са на  минималната ставк + % и на бакшиши  Grinning и изкарват доволно добре, зависи от уменията им и разбира се нивото на рестотанта/клиентелата  Wink

# 771
  • Мнения: 58

Апропо, в класните заведения се ходи като правило с предварителна резервация и "шансът" да те настанят с половинката на маса за 6-ма е нищожен.   Laughing


Да, но това според някои от хората тук се приема като лоша практика. Което си е чисто безумие.

# 772
  • Варна
  • Мнения: 6 961
Доходи ми се в Хепи.  Party Не съм стъпвала там от години.

# 773
  • Мнения: 7 171
А танцуващи хепи сервитьорки има ли още?

Ееее, това го видях преди 10 години в едно Хепи на Раковска в София. Драма  ooooh!

Аз ако съм на мениджъра на Хепитата, ще възстановя традицията с Happy на Farrell Williams.  Laughingвсеки посетител се посреща с танц.  newsm44

# 774
  • Мнения: 4 120
На тази песен и клиентите ще станат да танцуват Simple Smile

# 775
  • София
  • Мнения: 4 040
Доходи ми се в Хепи.  Party Не съм стъпвала там от години.
Аз си поръчвам по телефона Grinning Тъй като живея над един ресторант /не е Хепи/ имам и рум сървис. Обаждам им се по телефона и ми качват яденето на поднос с чиния и прибори. Laughing Много обичам така

# 776
  • Мнения: 27 301
Никъде не съм казала, че само заради това ги избират. Говорех за круизи и да, доколкото знам, това е една от причините.

Точно така. На круизи взимат мъже, за да могат, да носят тежките табли.

Хубаво, но и жени вземат. Аз имам две приятелки, които постоянно ходят на рейсове от 15 години вече, а са супер дребни и двете.

На някои места имат политика, да взимат само мъже. Но не на всички круизни кораби.
Естествено, че има жени, които си имат достатъчно опит, че да се справят, макар и дребни.
Я ми дай името на тази круизна компания, която за дайнинга взима само мъже.Дай моля те.Нали ще ги рипортна веднага за полова дискриминация. Laughing
В момента тече полицейско разследване за една корабна фирма, която експоатира точно в ресторанта персонала си.
И да носят тежко, но не 30кг наведнъж  Stop

# 777
  • София
  • Мнения: 2 997
Доходи ми се в Хепи.  Party Не съм стъпвала там от години.
Аз си поръчвам по телефона Grinning Тъй като живея над един ресторант /не е Хепи/ имам и рум сървис. Обаждам им се по телефона и ми качват яденето на поднос с чиния и прибори. Laughing Много обичам така

Аз пък живея до Хепи и преди често поръчвах. Така от една страна избягвах сервитьорките, а от друга - печелех 15% офф. Но напоследък съвсем развалиха качеството на храната и спрях.

# 778
  • Мнения: 11 804
Не харесвам Хепи. Последният път, когато се озовах там, вкусът на моята салата и тази на мъжа ми, бяха еднакви - предполагам заради 'овкусяването'. Подозирам, че всичко е бъкано с натриев глутаминат и подобни на него. Сервитьорките наистина отправяха въпросите към мъжа ми, а не към нас с детето. Шоколадовото им суфле е кофти полуфабрикат, нищо, че цената му е като в Maison Godet (който май вече е затворен).
По принцип ям домашна храна, по заведения само салати, на обед се храня във фирмения ресторант, в който готвят едни бабки, които не са и чували за добавките на съвременната индустрия.
Затова ми се струва, че вече разпознавам кога нещо е приготвено с добавки, но може и да си внушавам...

# 779
  • Мнения: 4 120
Използват, четох го в една тема в готварския, където се споделят рецепти от заведения. Някоя от потребителките беше попитала в Хепи.

Общи условия

Активация на акаунт