Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 7

• 106 400
  • 784
  •   1
Отговори
# 150
Като стана въпрос за Meglio, да питам защо така не може да се намери сайта на фирмата производител? Thinking Имам предвид италианския сайт, нали уж е италиански. На всеки друг препарат като го гугълнеш, излиза сайт на производителя, а на този не.
Едни съмнения ми се прокраднаха в главата от известно време - дали Meglio не е български препарат, който да го пишат уж за италиански, за по-така.
Препарата си е много хубав, де, ама все пак...

# 151
  • София
Като стана въпрос за Meglio, да питам защо така не може да се намери сайта на фирмата производител? Thinking Имам предвид италианския сайт, нали уж е италиански. На всеки друг препарат като го гугълнеш, излиза сайт на производителя, а на този не.
Едни съмнения ми се прокраднаха в главата от известно време - дали Meglio не е български препарат, който да го пишат уж за италиански, за по-така.
Препарата си е много хубав, де, ама все пак...

Сйта го пише на самите продукти, спецално отидох да видя и трите вида меглио които имам - един и същ е. Не знам ако го напиша дали няма да се сметне за реклама или нещо подобно.

А защо не можеш да го намериш в гугъл - може би защото търсиш с думата меглио, а името на сайта е съвсем различно и дори и да ти излезе сайта го подминаваш, така си мисля.

# 152
Лелеее, да, вярно, къде съм гледала ooooh! Embarassed Crazy
Написан бил сайта - abaitalia.it
Не съм го видяла явно и понеже като търсих, нищо не излезе, а обикновено излиза, та реших, че има нещо странно.
Мерси Simple Smile

А препарата им за баня дали е добър:
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 06 апр 2014, 15:18 от AQUА

# 153
  • на Земята
Aз имам проблем с кухненския плот, лятото докато ме нямаше с децата мъж ми сам и какво е слагал върху плота не знам ама на няколко места е на едни такива тъмни петна все едно дъното на чаша се е отбелязала. Плота ми е порест и полудявам, търках  с Циф и Бинго не стана.
Даже вчера вечерта истил си някакви ягоди пак на плота и зарязал капачетата с от горе с листата и малко от ягодата и сутринта няма измиване сега ми розовее там плота иде ми да го удоша  Twisted Evil
Съпругът беше оцветил нашият плот със червено вино.Петното видях на другият ден,но не можах да отстраня и приложих хитринка научена от тук.Намокрих,посипах с лимонтозу,леко разтърках,оставих така за през нощта и на сутринта воала,нямаше и помен от червеното.

# 154
  • София
Благодаря на всички, сега ги подкарвам по ред да видя с кое ще спася плота.
За Сано ми е близко Халите като минавам от там ще си взема.

# 155
  • София
Kimbolina, ние почистваме кожения си диван само с магическа гъба, но тази на Сано. Повече от доволна съм, диванът е като нов вече няколко години, а е и бял. Peace

Мдааа, чисти прекрасно и лесно, обаче при мен сваля малко от боята Sad

# 156
  • София
Лелеее, да, вярно, къде съм гледала ooooh! Embarassed Crazy
Написан бил сайта - abaitalia.it
Не съм го видяла явно и понеже като търсих, нищо не излезе, а обикновено излиза, та реших, че има нещо странно.
Мерси Simple Smile

А препарата им за баня дали е добър:
Скрит текст:

Не съм го пробвла, но предвид доброто качество на другите продукти, би следвало и този да е добър, но нямам опит с него. Аз баята я мия с белия /с марсилски сапун/ или жълтия /обикновения/. Справят се идеално и на плочките и на металните части.

# 157
  • София
Kimbolina, ние почистваме кожения си диван само с магическа гъба, но тази на Сано. Повече от доволна съм, диванът е като нов вече няколко години, а е и бял. Peace

Мдааа, чисти прекрасно и лесно, обаче при мен сваля малко от боята Sad

При нас още на първата година на две от облегалките най- ползвани изсветля кожата, а няма да ви казвам колко пари се изръсихме, ама не ми се занимаваше да се разправям с тях. Брат ми има човек, който се занимава с волани на коли и с кожени тапицерии пак на коли, та ще го помоля да дойде да ги види и да каже какво да се направи. Брат ми при него си направи волана и едната седалка където се беше захабила малко като нови. Ама не съм се сетила да го питам за почистване нещо  Embarassed
Ще питам и ще докладвам  Peace

# 158

Не съм го пробвла, но предвид доброто качество на другите продукти, би следвало и този да е добър, но нямам опит с него. Аз баята я мия с белия /с марсилски сапун/ или жълтия /обикновения/. Справят се идеално и на плочките и на металните части.

Ще потърся препарата за баня, значи.
Иначе обезмаслител не мисля, че става за миене на баня - той не дезинфекцира, за банята трябват силни препарати.... но щом ти върши работа, значи няма проблем Simple Smile

# 159
И аз го ползвам обезмаслителя за баня. Този на Медикс е с почти същото качество, но като цена, след като са г/д еднакви.... Да ви похваля Meglio Multiuso. За прозорци, домашна техника и всякакви ламинирани повърхности го ползвам, откакто го открих. Не оставя следи като повечето препарати и някак си икономично ми дойде. Не помня преди колко време го купих даже, а чистя всеки ден с него. А пък за разни наслоени мръсотии, например стари кафеварки, тави и подобни- сода + оцет. Може и във воден разтвор, ако са по- малки предмети, идеално се почистват.

# 160
  • София
Скрит текст:

Иначе обезмаслител не мисля, че става за миене на баня - той не дезинфекцира, за банята трябват силни препарати.... но щом ти върши работа, значи няма проблем Simple Smile
Млако офф от темата..
Дезинфектанта си е отделен, аз не дезинфекцирам всеки ден цялата баня, докато мивката примерно всеки ден я мия с меглиото.

и за да не е само спам ..
за прозорци мога да похваля .. меглио /пак  Mr. Green но това, което е за прозорци/ и аякс   Peace

# 161
  • София
Имам следния проблем - бяла тенджерка, емайлирана, в която притоплям чай, е загоряла. Била е оставена само с течност, на включен котлон, съответно забравена. Сега цялото дъно е в сиво-черни кръгове, като загоряло, отвън, където е кипяла течността, също има такива следи. Пробвах с препарат за съдове Фрош, с Тест, накисвах, търках с телена гъба - поизбледняха и толкова. Много ме дразни. Има ли начин да се изчисти?
С Cif. Няма начин да не се изчисти с него.

Опитай с лимонена киселина. Слагаш 1 пакет, доливаш с малко вода, слагаш да заври и после я оставяш да стои няколко часа.
Пробвах с лимонената киселина, обаче не стана. Ще мина да купя Циф по-късно, и ще споделя и за него. Благодаря  bouquet
Не помня дали не минах да кажа какво стана, та ако съм казала вече, извинете Blush
Купих Циф жълт, оставих цяла нощ, но ефект никакъв.... Уви, явно ще си остане такава зацапана тенджерката. Не пречи да се ползва, освен, че загаря на едното място, където остана най-голямо черно петно.
П.С. За пръв път ми се случва Циф да не почисти нещо, защото съм го ползвала и преди...

# 162
  • София

Аз го ползвам активно, много съм доволна. Купих си го от специализирана страница, да не стане реклама....
Мивки, тоалетни и биде атакувам с Cif за бани /пулверизатор/, когато ме мързи да го разнасям с Ме/г/лиото. Разтворен във вода 1:4 мия плочки, вана и под Peace

Ползвах и мус за баня -също много ми хареса! Със сигурност не е за тежко замърсени повърхности. Ако са, трябва си търкане с гъба, поне леко...

Последна редакция: вт, 08 апр 2014, 01:14 от Ms.Gorgeous

# 163
  • София
Момичета, идвам да изкажа мнение за препарата на ДМ с оцет, вие ми го препоръчахте.
Аз реших да се изхитря и да завинтя пулвелизатора от препарата за стъкла направо на бутилката и така пръсках плочките в банята с неразреден препарат. Не правете тази грешка! Много силно мирише, трябва да се разрежда задължително, особено ако нямате прозорец в банята. На мен ми стана лошо, насълзиха ми се очите, започнах да кашлям... Вече ще го разреждам докато свърши, а след това няма да повторя, имам чувството, че дълго ще ми държи влага. В крайна сметка не виждам много разлика преди/след, но при нас водата е мека и имаше само няколко пръски по стъклото в душ кабината. Но! имахме малко ръжда по едната плочка от винт, пробвах с какво ли не да я изчистя и не ставаше. Бях пробвала и с Доместос, но сега доста поизбледня петното. Доволна съм!

# 164
  • София
Този препарат с оцет го ползвам неразреден за кухненската мивка. Ненадминат е. Но друго приложение не можах да му намеря. Пробвах го неразреден за плочките на пода, да ми избели фугите, имаше ефект, но избеляха и краищата на плочките, та набързо прекратих... Добре, че се оправиха. Сега съм решила да го разредя, като теб да го сложа в шише с пулверизатор и да го пробвам в банята. Ако става, е доста евтина алтернатива на препаратите за баня...

Общи условия

Активация на акаунт