Бебешката количка - цяла наука за второ висше №26

• 68 580
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета,
Харесала съм си Mutsy IGO, аз съм от Сливен и се чудя дали направо да не я поръчам, някой поръчвал ли е този сайт, надежден ли е : http://www.prams.net/mutsy-igo-3-in-1-travel-system-lightweight- … -lite-aqua-blue-a

# 91
  • Пловдив
Момичета спрели сме се на две колички - mamas and papas sola city  и на Bebe confort Elea. Елеата е по-тежка, но в магазините я хвалят повече, че била по-добра, пък и има пълно легнало положението. Нещо, което ме смути в Солата е че отпред няма борд на летния кош, някак си странно ми се вижда. Иначе изглежда много компактна и е удобна за бутане /поне празна де  Laughing /. Толкова трудно не сме си избирали колата  Grinning
 Моля, ако имате мнение да го споделите. Simple Smile

# 92
аз да ви помоля, за отзиви за макси кози лоола, нямам къде да я видя, да я бутам малко, а ми допада. моля ви кажете 2-3 думи за нея

# 93
Сега ми е останало време, затова реших да ви споделя за cam cortina evolution x3 tris количката, тъй като аз като си я купих, в интернет не намерих никакво инфо(поне не изчерпателно и на български).
Купих си комбинираният вариант, затова ще напиша по отделно за трите коша, като ще гледам да говоря за нещата, които ги няма в спецификацията:
Кош за новородено - няма толкова удобен кош! Дори само заради него, пак бих си я купила!. Изключително широк и дълъг. Първите три месеца го ползвах като легълце и бебето ми спеше в него вкъщи. Има сгъваща се основа, която го превръща в люлка. Моето бебе се роди през Май и зимата нямах никакви проблеми, докато повечето майки от моята група се прехвърлиха на летните кошове, просто защото нямаха повече възможност да съберат бебетата си.
Друг голям плюс е, че гръбчето може да се повдига на 4 позиции(за коша за новородено все още говоря!), проветрив е - има система за циркулация на въздуха и дори през лятото на бебето ми не му се е запотявала главата по време на спане или разходка.

Така, кошът за количка - не много удобен. Прекалено сгънато стои бебето вътре, а закопчаването с колани е малко досадно. На 10 месеца на моят син му стана тясно на гръбчето, а ми се искаше до 1 годинка да си стои с гръб към движението.

Накрая летния кош - изключително недоволна съм от него Sad Sad Sad
1-во седалката е толкова изправена(тази част под дупето), че бебето ми до ден днешен(на 10 месеца) се изсулва напред постоянно! Наложи се да слагам една възглавничка за бременни, за да вкарам малко обратен наклон и пак се изсулва малко. Предпазния колан е много кекав. Много е тънък, не може да се стегне добре, защото ако го стегнеш докато е изправено детето, като се опиташ да го смъкнеш до легнало положение трябва да отпускаш колана. Отделно дори горните дупки, откъдето излизат лентите на колана са твърде ниско и се падат ПОД нивото на раменцата, което за мен е голяма тъпотия, защото все се свличат от раменете на сина ми. Самото слагане и махане на летния кош е "pain in the ass", Както казват американците Wink  Има едни щракащи се неща, за да се закрепи дамаската под лакътниците, която е толкова зле направена, че получавам отпечатъци на дланите всеки пък като ги закопчавам. А често ми се налага да го правя, защото, за да сложа коша за колата върху шасито трябва да ги откопчея(не е нужно да се маха долната част).
Докато кошът за новородено се падаше много добре  - високо, далече от газове, достъпът до пазарния кош отдолу беше лесен и широк, като минете на летния кош всичко това се губи, тъй като летния кош се слага на около 10-15 см по-ниско. Достъпът до пазарния кош става през малки дупки, най-вече отстрани. Детето е ниско до земята, като най-обикновена количка тип чадър Sad
Още нещо, което е много дразнещо, че няма нищо, което да държи количката в легнало положение. Като я повдигам на задните колелета, за да кача някой по-висок тротоар се случва често детето ми да се преобръща напред и го спира дръжката. После трябва аз на ръка да смъквам пак гръбчето! Това е немислимо според мен и е сериозен дизайн проблем! Отделно като се сгъне количката, когато кошът е сложен в позиция към движението - гръбчето пада свободно на 90 градуса! Като го прибирам в багажника на колата се налага да го придържам допълнително с ръка. Когато кошът е сложен по посока към родителя, гръбчето стои добре при сгъване.

Количката е доста тежка, но като цяло е много маневрена. Единствено съм имала няколко случая при слизане от много неравен тротоар с дупки, тъй като е триколка да започна да губя баланс. В такива случаи има риск от преобръщане и трябва да се внимава, но наистина става въпрос за много изпотрошен тротоар. За често качване и слизане по стълби не препоръчвам. Моят блок е с вход на кота-нула и има широк и дълбок асансьор. В стандартните асансьори на панелка тази количка не се събира. За слизане по подлези също е много неудобна, особено като стане бебето към 10 кг + 15 кг количка си е много трудно и трябва някой да ви помага.
Ами това е, извинявам се за дългия коментар, но се надявам за хората които са се спрели на този модел тази информация най-сетне да стане достъпна и да си преценят! А не да съжаляват после, че са дали толкова пари, за нещо което според мен може да се подобри още доста.

# 94
Моля за отзиви за Mamas and papas SOLA. http://www.bebelandia.bg/product/17750/mamas-papas-detska-kolich … r0CFaQfwwod1yoAbQ
Всички много я хвалят, в нета има предимно положителни отзиви. Видях я на живо, стори ми се някак разкрачена, лятната седалка плитка и тъничка, а шасито ненужно широко... а бе не знам, нещо не ми е съвсем ОК. Ще съм благодарна на всякакви мнения.
Иначе търся лека, за новородено, седалката да гледа в двете посоки и дръжката да се регулира. Намерих изключително малко колички, отговарящи на изискванията ми ( а това, повярвайте, не са всичките ми изисквания, но поне успях да ги редуцирам до толкова  Grinning ).

# 95
  • София
Виж и другите, които си си набелязала, след като тази не те грабва и дори мислиш, че не е съвсем ОК, явно не е твоята, каквито и да са отзивите на хората Simple Smile

# 96
Amica, под за 'новородено' разбираш седалката да се трансформира от нормална седалка до кош за новородено (т.е. 2-в-1) или да е с отделен твърд кош? Simple Smile Simple Smile

# 97
Lanna_, да, по принцип се старая да избегна коша за новородено и искам с 1 трансформиращ се кош с пълно легнало положение. Но вече съм склонна и на вариант с 2 коша. Проблемът е, че нямаме място в колата -като се свие количката, шасито отива в багажника, а коша за новородено няма къде да сложа- на задната седалка ще са 2 седалки за кола (имам и друго дете). От друга страна, за лятно бебе май е по-трудно този вариант с 1 кош, защото трябва да го вържа с коланите и да не му протрива раменцата, а за зимно бебе- то е в яке/космонавт, като че ли е по-удачен вариант. Поправете ме, ако греша, разсъждавам си на глас. Simple Smile

Ангелче, оф, там е работата, че не останаха варианти, а и леките колички гледат само напред.

Гледах Inglesina Avio (дръжката не се регулира, а летния кош гледа само напред), Bebe confort Streety (малко по-тромава ми се стори), Jane Muum (става), Britax B-Agile (дръжка не се регулира и гледа само напред), Peg Perego Switch Easydrive (не я предлагат никъде във Варна).

На този етап Jane Muum или  M&P Sola, коя е по-добра?

Последна редакция: чт, 20 мар 2014, 09:58 от Amica

# 98
  • София
 А book на peg perego

# 99
  • на кой му пука, майна
Amica, на GRACO SYMBIO B се трансформира коша и я дават, че е само 8 кг.
https://www.youtube.com/watch?v=cRaJZUDX8Vw

Последна редакция: ср, 19 мар 2014, 18:55 от doniboni

# 100
Иначе търся лека, за новородено, седалката да гледа в двете посоки и дръжката да се регулира. Намерих изключително малко колички, отговарящи на изискванията ми ( а това, повярвайте, не са всичките ми изисквания, но поне успях да ги редуцирам до толкова  Grinning ).
Мисля, че си струва да видиш и Jane Solo Reverse. Аз съм бутала прабаба й - Jane Carrera Pro и беше много лека, маневрена, не заемаше място в багажника и имаше напълно легнало положение.

# 101
Амика и аз като теб от всичко гледано до тук се спрях на Солата.На мен ми допадна най-много,лека е,симпатична и свежа.
М/у другото разглеждах тази количка,но не съм я видяла на живо,незнам колко е добра марката.
http://www.hippoland.net/catalog/product/view/id/65482/s/brevi-k … tegory/123456789/

# 102
  • have faith and be patient ..
dennitsa ,здравей . Ще дадеш ли размери на коша за новородено , да си направим и ние сметката горе долу какви да търсим Simple Smile  Peace

# 103
  • Варна
Видях я на живо, стори ми се някак разкрачена, лятната седалка плитка и тъничка, а шасито ненужно широко...

Точно така ми се стори на мен. Чак си казах "това ли е същата от нета, или аз нещо бъркам?"..  Rolling Eyes

# 104
Благодаря за новите предложения, ще ги разгледам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт