Как да бием жена си правилно

• 28 050
  • 366
  •   1
Отговори
# 315
Това не беше ли вече пре-достатъчно? И не виждам какво е удоволствието да се спори със слаб събеседник. Весели празници.

# 316
Темата май силно се измести.  Става въпрос за общества, в които боят над жени се възприема като възпитание, не и насилие . Толкова нормално, като да  откъснеш и подариш цвете (все пак никой не мисли за насилието над цветето) Не става въпрос  за някоя кифла, дето  не ви е пуснала или пък ви е пуснала  , а после е направила същото с цялата компания.  Не става въпрос за това, колко ви е яд на   женските  образи,  с които  контактувате - а за  много  по- ужасно и цинично нещо.  Методи  на обучение  за норма на праведност. Праведност, правеща  от насилието  нещо добро ( и в нашите ширини има такива доброти (като възпитателен метод към деца най-вече) Първо  четете, а после пишете за мъжкарската си неудовлетвореност!

# 317
Считам себе за познавач на създаденото от А.И. Солженицин и като такъв държа да подчертая много дебело, че цитатът вложен от herkules е много непригоден за тезите му, а и е изцяло изваден от контекста на речта пред випускниците на Харвард през 1978.

За никакви мъже и жени не говори в тази реч великият писател, а за недоимъка на решителност и жертвоготовност у инак преситените с  вещи, възможности и забавления. Именно решителност, устойчивост и жертвоготовност заедно означават мъжество, което и пояснява надолу, ясно подчертавайки, че говори за общностно явление. Ясно казва, че мъжество е да противостоиш на могъщ тиранин, казва и кои са тираните. Няма и дума за междуполови отношения, изобщо не.

Внасям това уточнение, за да избавя един от светлите умове на 20 век от ползването му в такъв тип дискусия. Макар и след провокация, тя се е изродила в махленска  - по темата си и най-вече по клас на аргументацията.

Интересно, защо ме апострофираш? Регистрирал си се като мъж, а защитаваш женското безсрамие (наглост) в отношенията м/у половете, вместо да си на моя страна. Изпаднах в ужас, след като видях снимката на Рафаела, с разменените полови органи. Може би това е женската мечта. Да се домогнат до мъжкото превъзходство, защото кастрираният мъж на снимката изглежда много жалък, за разлика от величието на жената с мъжки атрибут. Още в миналото, та чак до наши дни, жената е възприемана като кастриран (не завършен мъж) от повечето религии. След като си такъв познавач на Солженицин, сигурно си чел и Буковски. http://e-vestnik.bg/?p=7218&cp=2
Ето ти една извадка:

"После разбрах, че според концепцията на феминистките, жената е социална конструкция. Те са убедени, че ако всички мъже се държат с жените като с мъже, жените също няма да са жени, а мъже. Тоест, нашето поведение към тях ги прави жени. И колкото и да е странно, в този водещ университет на САЩ в края на 20-и век беше извършен следният експеримент (не знам кой им е позволил): взимали бебета от нулева възраст и ги отглеждали и възпитавали по еднакъв начин, независимо от пола им. Същата храна, игри, дрехи. Този опит, разбира се, не довел до позитивни резултати. На момченцата нищо не им паднало, а на момиченцата нищо не им пораснало. Както момчетата ги привличало оръжието, а момичетата – куклите, така си и останало."

Излиза, че и този женски експеримент, да се изкарат равни с мъжете пак е неуспешен. Момчетата пак грабнали пушките и камионите, а момичетата куклите и парцалите. А, за Солженицин, всеки може да си го тълкува както му изнася. По някога трябва да се чете и между редовете. Тази тема е чудесна интерпретация за отношението на 2/3 от света към жените, които нарушават правилата на природните закони, не зачитайки природната йерархия.

# 318
Много си чувствителен, човече. Чак пък от толкова малко да изпадаш в ужас newsm78

# 319
  • Под липата
 Херки, имам няколко предположения защо си в този форум. Ще ти споделя две. Едното е, че си някой ''умник'', който като е видял женски форум, е решил да се ''позабавлява'' за наша сметка с безумни твърдения, само и само да ни видиш как рипаме като ужилени.
 Второто предположение е, че си адски тъп. Все още се колебая, кое от предположенията ми е вярно  Thinking

След последният ти пост, признавам, започнах да клоня към второто.
Ти, драги, въобще не разбра смисъла на снимката , която постнах.  "Женска мечта''? Повярвай, никоя, истинска 100% жена не желае мъж, който не е мъж във всеки смисъл на думата. Тази снимка е поглед на художник, скулптор и неговият поглед за това, как изглежда съвременното общество, според него.
Според мен, това виждане няма нищо общо с еманципацията. Темата е обширна, а на мен хич не ми се пише, защото просто няма смисъл точно тук и точно с теб да обсъждам, защо жените започнаха да носят панталони.
 Това, че имаш някакъв комплекс на тема мъжество , стана ясно за всички. Аз не страдам, че нямам мъжки атрибут, защото е несъвместим със пола и самосъзнанието ми ( както искаш го разбирай и интерпретирай ) и се чувствам изключително добре като жена  Mr. Green
 Това, кой как тълкува еманципацията и правата на жените е въпрос на политика до някъде  Wink
Аз не искам да бъда третирана като мъж. Що за безумие? Не искам и мъжът ми, примерно, да бъде третиран като жена ( ако разбираш какво имам предвид  Mr. Green ) Не искам, обаче , да се забравя, че аз, наравно с мъжа ми работя, изкарвам част от прехраната за семейството, грижа се за благоденствието му и съм също неделима част от обществото, като всеки един пишконосец.  Mr. Green

# 320
Темата май силно се измести.  Става въпрос за общества, в които боят над жени се възприема като възпитание, не и насилие . Толкова нормално, като да  откъснеш и подариш цвете (все пак никой не мисли за насилието над цветето) Не става въпрос  за някоя кифла, дето  не ви е пуснала или пък ви е пуснала  , а после е направила същото с цялата компания.  Не става въпрос за това, колко ви е яд на   женските  образи,  с които  контактувате - а за  много  по- ужасно и цинично нещо.  Методи  на обучение  за норма на праведност. Праведност, правеща  от насилието  нещо добро ( и в нашите ширини има такива доброти (като възпитателен метод към деца най-вече) Първо  четете, а после пишете за мъжкарската си неудовлетвореност!

Аз много добре знам за какво става въпрос и не мисля че темата се е изместила, а напротив, фокусът и е точно определен, само че на някого му се иска това да е на шега. А, на мен не ми е нужно някоя кифла да ми пуска каквото и да е (ако посланието ви е отправено към мен), защото съм женен доста отдавна и жена ми си ми е достатъчна, а децата ми (жалко че не можах да имам син) са вече големи. Това ужасно и цинично нещо за което говорите, доста страни са го възприели за нормално, а предполагам че ви е известно, кой определя нормата в обществото. За ужасно и цинично нещо много страни по света (повече от 2/3) намират това, жена да удари шамар без причина на мъж, на публично място, и това да остане безнаказано, да се толерира от обществото и да се превърне в практика. Дори и някои реклами са доказателство за това.

# 321
# 322
Херки, имам няколко предположения защо си в този форум. Ще ти споделя две. Едното е, че си някой ''умник'', който като е видял женски форум, е решил да се ''позабавлява'' за наша сметка с безумни твърдения, само и само да ни видиш как рипаме като ужилени.
 Второто предположение е, че си адски тъп. Все още се колебая, кое от предположенията ми е вярно  Thinking

След последният ти пост, признавам, започнах да клоня към второто.
Ти, драги, въобще не разбра смисъла на снимката , която постнах.  "Женска мечта''? Повярвай, никоя, истинска 100% жена не желае мъж, който не е мъж във всеки смисъл на думата. Тази снимка е поглед на художник, скулптор и неговият поглед за това, как изглежда съвременното общество, според него.
Според мен, това виждане няма нищо общо с еманципацията. Темата е обширна, а на мен хич не ми се пише, защото просто няма смисъл точно тук и точно с теб да обсъждам, защо жените започнаха да носят панталони.
 Това, че имаш някакъв комплекс на тема мъжество , стана ясно за всички. Аз не страдам, че нямам мъжки атрибут, защото е несъвместим със пола и самосъзнанието ми ( както искаш го разбирай и интерпретирай ) и се чувствам изключително добре като жена  Mr. Green
 Това, кой как тълкува еманципацията и правата на жените е въпрос на политика до някъде  Wink
Аз не искам да бъда третирана като мъж. Що за безумие? Не искам и мъжът ми, примерно, да бъде третиран като жена ( ако разбираш какво имам предвид  Mr. Green ) Не искам, обаче , да се забравя, че аз, наравно с мъжа ми работя, изкарвам част от прехраната за семейството, грижа се за благоденствието му и съм също неделима част от обществото, като всеки един пишконосец.  Mr. Green

Рафаела, тя всяка жена сама се смята за умна, че и по-умна от мъжете, само че до сега жени гении няма. Повече от 150 години вече жените имат право на глас, но всички велики открития и постижения на човечеството са благодарение на мъжете. Жените се перчат единствено с плагиатството на Мария Склодовска и на Жана Д'Арк. Едната присвоява труда на мъжа си, а другата повежда войниците (пак мъже) заради каузата за която са воювали. Ако трябва да добавим и другата измамница 'Папеса Йоана', която с измама се настанява на папския престол. Форумът може и да е женски, но не е нечия женска собственост, а темата наистина е доста обширна, и аз за разлика от теб мисля че има доста общо с еманципацията (феминизма). Не те карам на сила да обсъждаме, защо и жените започнали да носят панталони, за да изглеждат еднакво можещи с мъжете. Щом си вярват, че са равностойни, не можем да ги разубедим, че облаците не са от памук. А, когато някой като мен не е съгласен с женското мнение, веднага го обявяват (сега е модерно) за комплексар, слугуващ на предразсъдъци и догми или общо казано "сексист", за да звучи нарицателно. Никога не съм казвал, че жените са делима част от обществото, защото без тях не може да продължи човечеството, но с това се изчерпва тяхното предназначение. Присъствието им на неподходящи за тях места и вмешателството им в мъжките дела е пагубно за обществото, и не само аз мисля така. Сигурен съм, че феминизмът няма да успее да заличи мъжкия облик. Ти може да мислиш, че работиш на равно с мъжа си, но само така ти се иска. Това че ти се плаща, не значи че си го заслужила. Уравниловката е комунистически лозунг, подет от феминизма "РАВЕНСТВО БРАТСТВО (СЕСТРИНСТВО) И СПРАВЕДЛИВОСТ!

Линка който си зала, е точен израз за женкото нахалство. Ако дворът не е нейна собсвеност, а е собстненост на мъжа, то той има право дори и по гражданските закони да я изхвърли от собствеността си, след като е не желана там. И добре е за нея, че не е прибегнал до природния закон, тогава щеше да се усети разликата м/у половете.

# 323
  • Пловдив
 Joy Joy Joy Joy Joy Ей, умник, във времена в които жените не са имали право да гласуват на света се раждат жени като Мария Склодовска-Кюри, Лизе Майтнер (чиято работа открадва Ото Хан и получава Нобелова награда, представи си даже е еврейка), дъщерята на Мария Кюри - Ирен Жолио-Кюри, изобщо я се събуди!

# 324
  • Под липата
Херкулес, всеки пол има своите предимства и роля в живота и обществото. Ако не си го разбрал, си изключително просто същество. Фактът, че тръгваш да сравняваш половете по ум, е меко казано безумно. Няма да влизам в детайли по обща история и биология ( тези неща се учат в училище ), но ще спомена само, че жените имат достъп до образование сравнително скоро след дълги години, в който е властвал патриархата. Векове наред са били само майки и обслужващ  персонал, без достъп до образование.
 Факт е, че след като получават право да учат, да работят - днес жените се справят не по-лошо от мъжете, че дори и по-добре във някои сфери. Това, че през вековете, в които човечеството е правило своите открития, липсва женско име , смятам, че се обяснява с по-горе написаното.  
Идиотското предположение колко и как работя, няма да коментирам. Ще кажа само, че ме съм предпочитана пред много мъже с моята професия, заради типично женски качества, които притежавам, а и не на последно място - висок професионализъм, който съм придобила през годините на практика.
 Впрочем, защо ли се хабя?
 Примитивизмът, явно не ти е чужд, а аз не общувам с примитиви. Жал ми е за хора като теб. Mr. Green

Янтра, писали сме едновременно. Казала си го кратко и точно. Днес съм многословна  Mr. Green

# 325
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Жените далеч не са "природно" по-глупави от мъжете, просто достъпа им до образование и знание е бил предумишлено ограничаван векове и векове наред. Затова преобладаващото мнозинство учени, откриватели и философи са били мъже, защото просто женския интелект е бил пренебрегван и подтискан. Дузини са случаите през историята след средновековието на жени откриватели, които са били лишавани от правата им върху техните открития, просто защото са били жени.
Мари Кюри, например, живяла в края на 19-ти и началото на 20-ти Век, има съществен принос в теорията на ядрената физика и изследването на радиоактивността на елементите. А научните резработки на Лизе Мейтнер, нейна съвременничка, имат основополагаща роля в откриването на ядрения разпад, но вместо нея, нейния колега Ото Хан получава нобелова награда за откритието, просто защото е бил мъж, без значение, че откритието не било негово.

Изобщо, много мъже и до днес изпитват голямо затруднение с интелигентните жени, като се стремят да ги осмеят, макар и крайно нерационално, и да принизят значимостта им, поради страх да не бъдат засенчени. И, отново, именно този страх на мъжете от конкуренция е един централен несъзнателен мотив в подтисничеството им над жените, наред с първичните инстинктивни мотивации. Страх, който малцина мъже имали смелостта да признаят и да удостоят жените с уважение и признание.

# 326
Херкулес, още сто поста да пуснеш, подсилени в празно многословие, ще са все така  безмислени, защото ти освен да пишеш по много, да четеш не можеш, а да разбираш още по-малко. Линка, който Рафаела е пуснала мога да ти го преразкажа на кратко, щото и него не си гледал явно -  става въпрос за  индивид от мъжки пол,  който е пребил жена си, защото не му е сервирала вечерята, но твърди, че е добър човек. Индивид, който е пребивал детето си  и все пак твърди, че е прекрасен баща. Общо взето за това става въпрос.
 Иначе за другото - феминизмът е крайност, както и  крайност е  всяко нещо което претендира за   повече и по-малко равнопоставеност между хората, било то мъже , жени, деца, старци. Всичко това е  човешки вид, няма  равен и по-равен - има   различност, която е еднакво  важна за цялостното оцеляване на вида. Мога да пиша много още, но не си струва да го правя само за един-двама, недоразбрали в темата.

# 327
Херкулес, мъжете са си мъже, жените са си жени и, естествено, не са еднакви. Едните си имат едни предимства, другите други. Но темата не е за това кой е по-по-най, а дали фактът, че жените са физически по-слаби, дава право на мъжете да ги бият. Моето мнение е, че даже да приемем, че мъжете са по-добрия пол, това не им дава право да бият жените. И темата е за това.

# 328
Жените далеч не са "природно" по-глупави от мъжете, просто достъпа им до образование и знание е бил предумишлено ограничаван векове и векове наред. Затова преобладаващото мнозинство учени, откриватели и философи са били мъже, защото просто женския интелект е бил пренебрегван и подтискан. Дузини са случаите през историята след средновековието на жени откриватели, които са били лишавани от правата им върху техните открития, просто защото са били жени.
Мари Кюри, например, живяла в края на 19-ти и началото на 20-ти Век, има съществен принос в теорията на ядрената физика и изследването на радиоактивността на елементите. А научните резработки на Лизе Мейтнер, нейна съвременничка, имат основополагаща роля в откриването на ядрения разпад, но вместо нея, нейния колега Ото Хан получава нобелова награда за откритието, просто защото е бил мъж, без значение, че откритието не било негово.

Изобщо, много мъже и до днес изпитват голямо затруднение с интелигентните жени, като се стремят да ги осмеят, макар и крайно нерационално, и да принизят значимостта им, поради страх да не бъдат засенчени. И, отново, именно този страх на мъжете от конкуренция е един централен несъзнателен мотив в подтисничеството им над жените, наред с първичните инстинктивни мотивации. Страх, който малцина мъже имали смелостта да признаят и да удостоят жените с уважение и признание.

Понеже нямам време, чрез теб ще отговоря и на останалите дето мислят като теб. Простотията, че мъжете ги било страх от жените битува в последно време и у нас. Насаждат ни я западните демокрации,с цел унищожаване на дадена общност. Линка за "съдебния спор" на Рафаела го доказва. Все едно куче, да го е страх от котка. И за каква смелост и за какво признание трябва да говорим, след като и на децата (момчетата) е ясно, че освен физически и всячески, мъжете превъзхождат жените. Правят го на подсъзнателно ниво. Това че им промиват мозъците още от детска възраст за равенството, няма да промени коренно нещата. Защо не си зададете въпроса. Защо мъжете са разрешавали права на жените, а не обратно, още от древността? Нали са равностойни и еднакво можещи? На времето се говореше, че един призрак бродел из европа, призракът на комунизма. Всички видяхме до къде ни доведе това. Сега друг призрак броди из европа, призракът на феминизма. Още от самото начало е обречен на провал. Правилната и проверена формула е мъжът-водач, а жената го следва. След като западните демокрации се чудят какви по-извратени закони и правила да измислят с цел унижаване на мъжкото самочувствие, в мюсюлманските страни човешкия фактор вече е придобил съществени постижения, които  са в противовес на феминистичното безумие. Те си имат и много странна поговорка. "Не ни трябват огън и меч, с оная си работа ще ви победим".

До черната станция: Това че жените са физически по-слаби, не ги прави безнаказани, за безобразията които вършат или мислят да извършат. Всяко мъжко търпение си има граници. А, правото на по-силния си е свещено право, след като по-слабия знае какво го очаква, не трябва да предизвиква положението.

# 329
  • Под липата
 Ще си позволя да цитирам един поет, по-точно един куплет от негово стихотворение, посветено на жената, която го е създала такъв, какъвто е.

.....Ти ме роди, но ти ми даде
       и светлото що в теб блестеше,
       ти и човекът в мен създаде,
       ти два пъти ми майка беше.

Херки, не зная дали ти е позната биографията на Вазов. Той е роден в семейство на търговец. Баща му от раждането му, го е готвел за заместник в търговията, а младият Вазов са го теглели други неща. Тайно, вместо сметки на бащините си тефтери, е пишел стихове, които е чел на майка си по късно. Тя го е поощрявала и тайно му е давала свещи, за да пише нощем. Вазов става един от най- големите ни творци и винаги е признавал значението на великата жена до себе си и нейната роля за бъдещето му. Не напразно и името на Съба Вазова, остава в кратката ни съвременна история. Към нея, с пълно право ще спомена и баба Тонка, Райна Княгиня - все жени, които не им е пречел пола да застанат редом с мъжете и да залагат главите си. Това феминизъм ли е или геройство - ти кажи?
 Физическата сила не е оправдание за налагане на чисто физическо превъзходство. Ти казваш - природен закон!? Не това е предназначението на по-голямата физическа сила у мъжете - да се налагат над жените. Физическата сила е била необходима за лова, ако трябва да се върнем назад. По физически белези, примитивните общества са си избирали водачи, а жените - мъже - за да имат физически силно и здраво поколение. Каква проява на мъжество е да биеш физически и физиологично по слаб от теб индивид? Това е комплексарщина, вече ти го казах.
 Такива мъже, подобни на теб, са някакви изпаднали от социума същества, които не умеят да общуват, не умеят да обичат, не умеят да възпитават. Вие сте опасни за себе си и за останалите.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт