Как да бием жена си правилно

• 28 029
  • 366
  •   1
Отговори
Сутринта ми попадна този материал: http://slojno.com/index.php/kak-da/item/651-kak-da-biem-jena-si- … no-naruchnik.html

И се чудя дали там, където всякакво насилие е забранено и би трябвало жените да са защитени чрез закон, все пак насилието не е повече. Тук си имат предписяния - до 10 удара, при това най-много с четка за зъби, не и с бутилка минерална вода. По лицето е забранено, пък и ако жената изпитва унижение от процеса, няма смисъл да бъде дисциплинирана с бой. Дали ги спазват тези предписания или като започнеш да удряш, се увличаш и лесно прекрачаваш позволеното?

# 1
Това е стар материал, не знам защо е публикуван с днешна дата. Толкова е гнусно и абсурдно, че не виждам как може да бъде изкоментирано Tired

# 2
  • в рока
Едва ли ги спазват в тези страни,където все още пребиват жените с камъни.Насилникът си е насилник и в тези ситуации за него няма спирачки

# 3
  • където ми харесва
За Шерията (не съм сигурна, че се изписва така, но и не ме вълнува особено) няма да говоря. Това си е цяла култура, подчинена на религията. Ако искаха, отдавна да са прокарали закони, защитаващи жените от насилие. За тях това си е нещо нормално, точно като това жените им да си ходят забулени.
Проблема е, че България е на доста високи позиции в класацията за домашно насилие. И без инструкции как да си бият жените правилно, масова практика на мъжете е да си побийват съпругите/приятелките...а жените от своя страна са или на принципа " Бий ма, обичам та", или "ми аз ако си тръгна от него, оставам без нищо"....И при все, че имаме закони, които не поощряват домашното насилие, жените съвсем доброволно си остават при насилниците. Докато в ислямските страни, жените нямат избор.

# 4
Точно това ми е интересно - като има закон, който да защитава жените от насилие, наистина ли жените са защитени? Защото се обзалагам, че си ядат бой и по време на вечеря, и по повече от 10 удара, и ако някой им пази лицето, то не е за да не погрознеят, а за да не си личи. Кака Сийка беше пуснала наскоро статистика за Европа, от която се виждаше, че и в най-цивилизованите страни, които все ни ги навират за пример, жените са бити.

# 5
  • в рока
Да,много е притеснително,че в цивилизованата Европа процентът е толкова висок.Какво остава за Азия и Африка?

# 6
Не знам какво остава - нищо чудно да се окаже, че положението не е много по-различно.

# 7
  • Насред хаоса
Че то за събратята на тоя "консултант" ( smile3544) специално това не е насилие. Доколкото разбирам, това било право на мъжа - да дресира жена си (?!?!!), дори ако се налага, с бой.  Sick
За по-цивилизованите общества все повече смятам, че колкото е виновен биячът, толкова и жената, която му позволява това и не предприема мерки. Не може да се помогне по никакъв начин на жена, която не желае да се възползва от закрилата на закона и от всичко друго, което е създадено именно с цел да се изкорени насилието над жените.

# 8
  • където ми харесва
Че то за събратята на тоя "консултант" ( smile3544) специално това не е насилие. Доколкото разбирам, това било право на мъжа - да дресира жена си (?!?!!), дори ако се налага, с бой.  Sick
За по-цивилизованите общества все повече смятам, че колкото е виновен биячът, толкова и жената, която му позволява това и не предприема мерки. Не може да се помогне по никакъв начин на жена, която не желае да се възползва от закрилата на закона и от всичко друго, което е създадено именно с цел да се изкорени насилието над жените.
Точно това казах и аз.
За съжаление, насилници има навсякъде. Има и жени, на които не им пречи да бъдат жертви на насилници, и дори не търсят защита от закона.
И, както казах в предния си пост, докато в Европа жените са защитени от закони, то в ислямските страни такива липсват, и жените просто нямат избор. Там пребиват жена с камъни, защото друг мъж я е погледнал, какво остава за възпитателен бой.

# 9
Жените в Саудитска Арабия? Нема ли американците да идат да ги спасят и да им донесат демокрация? Tired

# 10
  • в рока
Ще им донесат-колкото руснаците донесоха равенство между половете в Афганистан Tired

# 11
Точно това ми е интересно - като има закон, който да защитава жените от насилие, наистина ли жените са защитени?

Не, не са. И най-често това е защото не искат тази защита.

Безброй пъти съм писала за една моя позната, която лично отървах. С големи зорове. До сега да е умряла, толкоз бой ядеше.
Иначе знам и за други, ама кво като знам.

А саудитките не ги мислете вие.

# 12
Точно това ми е интересно - като има закон, който да защитава жените от насилие, наистина ли жените са защитени? Защото се обзалагам, че си ядат бой и по време на вечеря, и по повече от 10 удара, и ако някой им пази лицето, то не е за да не погрознеят, а за да не си личи. Кака Сийка беше пуснала наскоро статистика за Европа, от която се виждаше, че и в най-цивилизованите страни, които все ни ги навират за пример, жените са бити.

Да. Защитени са. Защитени са тези, които искат да бъдат защитени. Човек, който не желае защита, няма как да бъде защитен.
Но иначе са. Защото в някои страни, дори да има желание да се спази, законът не й разрешава.
%-тът е висок в цивилизованите страни именно, защото доста от тях се изправят с/у насилника.
В другите всичко си остава зад тяхната врата.

# 13
Да, ама на 8-ми март всички дружно се гримираме, фризираме, кикоткаме и разхождаме самодоволно цвете, празнувайки незнайно какво, вместо да използваме вниманието на медиите в този ден по предназнечение - да говорим, протестираме, внасяме законопроекти и т.н. Сами сме си виновни.

# 14
  • в рока
В жертвата се появяват страха и срама.Ех,това наше срамуване...Колко проблеми би ни спестило.
Срамът от мъжа побойник.
Срамът от сина наркоман.
Срамът от бащата алкохолик.
Срамът от познатото дете със специални потребности.
Срамът от безпаричието.

Общи условия

Активация на акаунт