Важен ли е правописът?

• 57 678
  • 927
  •   1
Отговори
# 225
Нимоа, Лоана, шумръ от срам  Embarassed
Или ще спретна спиритически сеанс да се свържа с духа на Кох, че да го питам какво точно е открил, завалията, и какво им е на болестотворните организми с по-безпроблемни наименования, че така ги е пренебрегнал?  Blush

# 226
  • Пловдив
Той го е открил отдавна.
На латински бактерия му (на Кох бактерия) е бил мъжки, но в България всички нови бактерии са женски, а онзи е мъжки, защото е древен.
Сега с това изказване, ако не попадна в "смешки от форума".
Пък и Кох е немец. Това, че в България бактериите са момичета, той не го е знаел.
Бактерии с женски имена.

# 227
Какъв беше онзи закон,при който, за да получиш отговор, не трябва да зададеш въпрос, а да дадеш грешна/двупосочна, противоречива информация.

Ето примерно - някой казва пише се "бакетерий" и сега всички ровят и търсят всякакви източници, за да подкрепят или опровергаят твърдението Simple Smile

ПС: Сетих се - Законът на Кънингам Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 13:24 от Burmette

# 228
  • Куциндрел
Judy , за мен си е газа си е газа, мъжки род.

Кво стана сега - бактерия(й) е с неизяснен пол.
Поне газа си е мъж. Mr. Green

# 229
Краснописа засегнахте ли го тук, да оплюем и марките клавиатури?

4470Моята е черничка. Ергономична. Избирала съм си я така, че да не ми се изморяват пръстченцата дори след целодневно писане.

Освен това имам ѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝ  smile3534

# 230
Към писането във форум, претенции нямам. Да, изненадвам се какви елементарни грешки се допускат и предпочитам да чета написани грамотно изказвания. Единствено, намирам за излагация, да пишеш неграмотно, но самоотвержено нападаш други.

Дразни ме, когато чета статии пълни с правописни и граматически грешки, когато ми пратят официално писмо разни професионалисти, които не са си направили труда да погледнат какво пишат. За мен е професионално да пишеш грамотно.

# 231
  • Пловдив
Дразни ме, когато чета статии пълни с правописни и граматически грешки, когато ми пратят официално писмо разни професионалисти, които не са си направили труда да погледнат какво пишат. За мен е професионално да пишеш грамотно.
Най-голямото изумление изживявам когато видя очебийни, повтарящи се грешки на официален сайт.

# 232
Най-голямото изумление изживявам когато видя очебийни, повтарящи се грешки на официален сайт.
Ох, това пък е .. покъртително!
Толкова ли не могат да си наемат редактор, който да преглежда всички изходящи официални документи?
.. Или бележка на вратата, писана от учител, в която пълният член е пренебрегнат. Simple Smile

# 233
Моето най-голямо изумление е, как се разви темата до тук, имайки предвид факта, че автора и допусна правописна грешка още в заглавието Laughing

# 234
  • Пловдив
Моето най-голямо изумление е, как се разви темата до тук, имайки предвид факта, че автора и допусна правописна грешка още в заглавието Laughing
Да, ама поне каза "Сгрешил съм" и си я поправи при направена забележка. А не - "Кой си ти, че да ми казваш, че съм сбъркал?". Значи е научил нещо.

# 235

И? Ѝ?

# 236
  • някъде по морето
Важен е, как да не е важен...
Как да ги приема за сериозен сайт???? newsm78
Скрит текст:

# 237
  • София
Хайде и аз да се изкажа. Много неща мога да преглътна, но неграмотни хора - не.
Не мога изобщо за възприема някого сериозно, ако постът му е пълен с правописни грешки. Разбирам да се пропусне някоя и друга запетайчица... Между другото забелязвам, че и доста интелигентни съфорумки допускат смехотворни грешки от рода на "Очудвам се" например.
Преди малко една кокона в красивия подфорум беше измислила нов правопис на една ужасно "сложна" за изписване дума  Mr. Green - лесТно.

# 238
Пали и ти допусна точно сега грешка в пълния член. Самсара се извини. Ти дали би могла? Simple Smile

# 239

И? Ѝ?

+ авторЪТ ѝ  Wink

Често срещам думата "ужаст". Лигавщина ли е или незнание?

Общи условия

Активация на акаунт