Важен ли е правописът?

• 57 616
  • 927
  •   1
Отговори
# 285
Сериозен въпрос: бретон или бритон? Толкова често вече се пише с ''И'', че вече се чудя дали не е приета дублетна форма и да не съм разбрала.

# 286
Сериозен въпрос: бретон или бритон? Толкова често вече се пише с ''И'', че вече се чудя дали не е приета дублетна форма и да не съм разбрала.
Бретон.

# 287
  • Куциндрел
Моят шедьовър от 1-ви клас е УФТСА ( в превод овца /тс е по аналогия със Съветски съюз  Joy /). Като реших умишлено да допусна една грешка А вместо Ъ, за да не заподозре учителката, че съм преписвала Simple Smile))

Ето това ми харесва.  Joy Joy Joy Joy

Аз пък бях решила, че лампа се пише с Б и толкоз. Чак викаха майка ми в училище, за да й кажат, да ми обясни, че лампа се пише с П. А майка ми, милата, казала - "оправяйте се, вкъщи реве и се тръшка, че се пише с Б."
Другото ми твърдение, от което не съм искала да отстъпвам, е думата филосоП.
Може да съм неграмотна, но съм инат. hahaha hahaha hahaha

# 288
Аз по биология не отстъпвах пишех си чукундур вместо цвекло и това си е.

Ако не беше казала, че питането ти е сериозно Юлия, щях да ти кажа, че бретон се пише не само с "и", но даже и с "й".

# 289
Ако щеш вярвай, почти не срещам думата, написана с Е, дори във фризьорските салони, а сега се сетих за нея, във връзка с друга тема, където бе спомената, отново с -И-.

# 290
Ако не беше казала, че питането ти е сериозно Юлия, щях да ти кажа, че бретон се пише не само с "и", но даже и с "й".
И той ли е древен и мъжки като бачо си бактерий?  Thinking
poohito  Hug

# 291
  • София
Ако щеш вярвай, почти не срещам думата, написана с Е, дори във фризьорските салони, а сега се сетих за нея, във връзка с друга тема, където бе спомената, отново с -И-.
Да, на повечето места в нета е с И Rolling Eyes Сигурно затова си мислех, че е дублет. Няма логика толкова дума да са верни и с И и Е, а за бретон да се стискат така  Crossing Arms

# 292
Недей, че и любимата ми мЕрише, да не вземе да замЕрише официално с -Е- Tired

# 293
  • Куциндрел
Вие се смеете за бактерий, ма още не е дошла госпожата от БАН да ни каже. Naughty

# 294
  • Пловдив
Съществува ли дума "надувни"?
За себе си съм убедена, че думата е една и тя е "надуваеми" - лодки, дюшеци и т.н.

# 295
  • Куциндрел
За себе си съм убедена, че думата е една и тя е "надуваеми" - лодки, дюшеци и т.н.
Знам ли, скоро ме убеждаваха, пак в подобна тема, че има дума попросвети.

# 296
Да, и двете форми ги има.

# 297
Правописта е едно на ръка, но създаването на нови думи ... с него не успявам да се примеря  Sunglasses

бебеправим
бебим се, т.е. правим секс за създаване на поколение
бремелинка
обебвам се
бебевалеж
пампа
док
доки
педи
педката
ачкаме

# 298
# 299
NinoTino, не всеки разбира, че се шегуваш и може да бъдеш удостоена с цитат в оназ' тема. Wink

Живяла съм известно време в Сърбия. Там е правилно да се пише свадба, Люпчо, т.е. важи правилото 'Пиши као што говориш и читај како је написано'. Завърнах се в родината и имах притеснения, че ако напиша нещо подобно, ще ме помислят за най-големия неграмотник.  Party

Общи условия

Активация на акаунт