Важен ли е правописът?

• 57 335
  • 927
  •   1
Отговори
# 840
Точно доктор си беше, ама вие явно сте малки, не го помните. Питайте бабите си.  Laughing
Ако не се лъжа, "гълъбицата" беше медицинска сестра.

Скрит текст:

# 841
И споменах случката в тази тема, защото се ядосвам колко българи са извън Бълрария та чак имаме поле за двойно гражданство във формулярите си .  

Госпожо, вместо в темата за правописТЪ, вземете си отправете въпросите към управляющите Ви, дето ката ден измислят все по-безумни правила, щото и малкото Ви сънародници, у които е останало все още и малко желание за завръщане в България, да не могат да го сторят.

Много офф топик, ама ме настъпиха баш по мазола.  Twisted Evil  Twisted Evil  Twisted Evil

Последна редакция: чт, 24 апр 2014, 01:25 от Гарга шарена

# 842
...
А ние си седим тълпа мами и други дами в някакъв форум и се разправяме за интервал пред запетайка ... и си мислим, че това има значение  newsm78

Има значение. Поне аз гледам да си сверявам часовника по първите, а не по последните - в смисъл колко пропаднали има под мен не ми е критерий за отпускане, защото съм нещо "по-". Гледам другите пред мен. Може 5% да остане грамотно население, но традицията на езика трябва да се поддържа. За съжаление напоследък по доста въпроси се опитват да променят правилата, защото така се било наложило от практиката... В смисъл масова неграмотност и дай да приемем за правилно нещо, защото многото неграмотни все правят една и съща грешка. Така отмениха пълният член като незадължителен.

Относно населението - вярно, че много зле се топим, но вижте Исландия - 300хил е цялата държава и никой не е тръгнал да предлага да си сменят езика или азбуката примерно (минава за латиница, но е пълна със странни символи).

# 843
  • Down south
Точно доктор си беше, ама вие явно сте малки, не го помните. Питайте бабите си.  Laughing
Ако не се лъжа, "гълъбицата" беше медицинска сестра.

Скрит текст:
Червена точка, при това голяма.
 Точно за него идеше реч.
 Снимката ме усмихна.
Бях малка, но помня добре този сериал, ако не греша точното име беше 'Болница на края на града", а  въпросната крилата фраза е култова Simple Smile

# 844
  • София

Има значение. Поне аз гледам да си сверявам часовника по първите, а не по последните - в смисъл колко пропаднали има под мен не ми е критерий за отпускане, защото съм нещо "по-". Гледам другите пред мен. Може 5% да остане грамотно население, но традицията на езика трябва да се поддържа. За съжаление напоследък по доста въпроси се опитват да променят правилата, защото така се било наложило от практиката... В смисъл масова неграмотност и дай да приемем за правилно нещо, защото многото неграмотни все правят една и съща грешка. Така отмениха пълният член като незадължителен.

Само не разбрах защо "пълният" е с пълен член?

# 845
  • В един копнеж!
Кога са отменили пълния член? Аз такова нещо незнам. Знам, че имаше дискусия по въпроса, някакви допитвания, но за отмяна... Naughty

# 846
  • София
Кога са отменили пълния член? Аз такова нещо незнам. Знам, че имаше дискусия по въпроса, някакви допитвания, но за отмяна... Naughty

И аз не знам да е. Wink Все още е валиден, има го в тестовете за матурите.

# 847
  • В един копнеж!

И аз не знам да е. Wink Все още е валиден, има го в тестовете за матурите.

Flutter Добре, чудесно, защото тука се говорят едни глупости.

# 848
  • Пловдив

В случая е грешка, защото "член" не е подлог в конкретното изречение. За пълен член би трябвало изречението да е...... "Пълният член бе отменен."

# 849
  • София
И аз не знам защо "незнам" е написано слято Shocked
НЕ ЗНАМ са две думи!!!

# 850
  • София
Самото изречение "Така отмениха пълният член като незадължителен.", го прави задължителен.  Peace

# 851
  • В един копнеж!
И аз не знам защо "незнам" е написано слято Shocked
НЕ ЗНАМ са две думи!!!

И ти не знаеш, и аз не знам...  Laughing Защото пердаша автоматично и много ми се спи.

# 852
  • София
Самото изречение "Така отмениха пълният член като незадължителен.", го прави задължителен.  Peace

Отмениха "него" (пълния член) = допълнение (какво?)

"Те" отмениха = подлог (по подразбиране)

# 853
  • София

В случая е грешка, защото "член" не е подлог в конкретното изречение. За пълен член би трябвало изречението да е...... "Пълният член бе отменен."

Надявам се, да не си го обяснила на мен.  Peace

Самото изречение "Така отмениха пълният член като незадължителен.", го прави задължителен.  Peace

Отмениха "него" (пълния член) = допълнение (какво?)

"Те" отмениха = подлог (по подразбиране)

Не разбрах какво искаш да кажеш. Явно и ти нещо не си ме разбрала.

# 854
  • Пловдив
Просто обясних. Не конкретно на някого.

Общи условия

Активация на акаунт