Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина - Тема 12

• 33 114
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, искам да попитам дали някоя от вас има усещане за скубане в зоната на корема понякога (може би е от разтягане на матката ooooh!)

да имам, дано е нормално, гледам  да не се филмирам.

# 151
След разходка и похапване да се включа и аз в сладките приказки.

Namiby, болките, които имаш отдолу са от разтягане на тазовите връзки - отпред са заради връзките на пубисната кост, от тежестта на матката е. При мен са непоносими вечер. При първата ми бременност се появиха чак в осмия месец, но сега в петия - все пак не съм от много младичките майчета, макар че ми дават 10 г по-малко  Laughing. Почивка, това ми е рецептата.

Elfita питаше за Zippy лоличка, влюбих се в количките на Adbor до момента, в който не ги видях в Лбиринт (Люлин-София). Много големи и тежки.

За помпите - ползвах елементарна, като тутурутка, с гумена помпа отзад,  имах много кърма.

# 152
  • Бургас
Здравейте, дами!
Записвам се малко късно, благодаря за темата!

# 153
Здравейте мами!
Прекрасно време...така му се радвам...
Браво на пловдивчанки!!!  smile3501
Сега да се върна малко назад...

даже си правихме организирано уикенд на басейн в средата на бг, да е удобно на всички  Grinning хубаво ни беше, така че и аз съм за срещите Peace
Това е прекрасна идея,има  ли желаещи да се организираме и ние?

Момичета къде мога да намеря онлайн съвети и консултации по кърмене? В сайта на ЛЛЛ намирам само видео уроци, които не отговарят на въпросите ми
Мила аз ходих на бебешко кафе за кърменето на ЛЛЛ преди 2 дни,зададох доста от въпросите които имах...Доколкото разбрах след около месец-два ще се включат в нашата темичка и ако имаме въпроси ще можем да ги зададем...Другото което мога да ти препоръчам, ако не ти се чака до тогава, е да се обадиш на техния телефон, той е точно за тази цел - да отговарят на всички въпроси... Simple Smile

Мами коя беше пастата за зъби за кървящи венци?Някой я беше публикувал,май беше на билкова основа, без флоур...

http://apteka.framar.bg/30016560/%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0- … -75-%D0%BC%D0%BB-

Заповядай, аз си я взех и само след 4 пъти, венците ми се прибраха на половина и започнах да плюя доста по-малко кръв. Препоръчвам ти я от сърце  Peace

Много,много благодаря!   bouquet

А за татковците - ММ е мъжа за които винаги съм мечтала, откакто съм бременна, не ми е позволил да чистя с прахосмукачка и да простирам, почти не съм готвила(много ми се гадеше до преди месец), отменя ме във всичко...Толкова съм благодарна че го имам.Непрестанно ми целува коремчето и говори на бебо, а бебо отдавна го познава и вече не спира да рита като го усети...  Heart Eyes Голяма упора ми е във всичко, живот и здраве знам че и за бебо ще мога да разчитам на него на 100%...

Последна редакция: сб, 15 мар 2014, 17:27 от Nina_88

# 154
Мен също много ме вълнува кърменето, исках да ви питам за книги по темата, най-вече такива, които са про кърменето на поискване. Ако някой знае автори, заглавия да пише. Днес бях в една книжарница Гринуидж на Витошка, та там в отдела "За Жената" имаше само и единствено книги за отслабване, диети и пр.  hahaha сякаш това е единствената тематика, която интересува жената.  ooooh!

# 155
Момичета как се почиства механичната помпа на авент? Може ли да влезе в електрическия стерилизатор?

# 156
Здравейте момичета сега се връщам от вилата е няма такъв кеф слънце, простор спокойствие чак не ми се тръгваше. Междувременно ми излязоха и изследванията от сутринта и сега ги отворих всичко е о.к. с изключение на хемоглобина 111, но то е нормално де - аз принципно съм с нисък 120-125 .

За помпите - Аз ползвах на на Авент механичната, но имах много кърма 1,2 л на ден и се поизмъчих и сега ще взема пак на Авент електрическата. Да трябва ти в родилното - с нея стимулираш кърмата и я изцеждаш - дори и да кърмите то няма поне според мен всичко да изсуче - особено ако нещо недай боже стане - моя син беше в кувиоз и ако  не беше тя щях да направя страшен мастит.
Зърната ми бяха кофти само първите 2 дни докато свикнат - мазах ги с медела за зърна и това беше - нито са ми били разранени , нито съм имала проблем, а както казах имах много кърма и на всеки 3 часа по 40 минути изкарвах в цедене.

Момичета как се почиства механичната помпа на авент? Може ли да влезе в електрическия стерилизатор?

Може разглабяш я, почистваш я с четка за шишета и я .меткаш в  стерилизатора.-аз така правех - имам пак на авент електрически стерилизатор и съм много доволна от него

За прах сано- максима е най добрия за мен.

Лилак
как си ти -- по-добре ли си

Авенсис, Мини мони
вие как сте момичета

# 157
  • Там някъде
Monik@ навита съм да се организираме за йогата с топка, обаче часовете пак са в работно време, но като излезнем в болнични преди раждането съм много за. Хем ще съчетаваме йогата със сокчета след това  Grinning
За помпа - аз вече си поръчах на Авент механична.
Момичета, относно кърменето - ходих на лекция, от която съм много доволна, а и мацката, която я водеше ми беше горещо препоръчана. Та тъй като ми е първа бременност споделям не от личен опит - жената каза, че е хубаво месец преди раждането (предполагаемото де) да започнем да мажем зърната с крем за зърна. Препоръча точно на Авент, но то си беше и един вид представяне на марката де, въпреки това смятам да й се доверя. Каза и в никакъв случай да не се обтриват зърната с груб плат (според някои препоръки) защото това може да предизвика контракции. Исках да попитам нещичко - някой беше споменал, че е ходил на лекция за кърменето (мисля, че беше Plesure - извини ме ако бъркам) и каза, че са препоръчали кърмене от двете гърди при едно хранене. На лекцията, на която бях аз обаче казаха, че е хубаво бебето на едно хранене да суче само от едната гърда. Така първо поемало по "разредено" (забравих термина) мляко, а после така нареченото "задно" мляко - както сравниха първо салатата, после пържолата.... Та може ли мамите, които са кърмели да споделят опит?
Иначе след този прекрасен ден нещо изпаднах в дупка защото.....съм дебела (не ми се смейте). Да зная, че съм бременна и е нормално да качвам килограми, ама съм в дупка.... А и съм сама и преди малко гледах Brave (анимацията) и се наревах даже накрая едно хубаво.....уф пусти хормони, чак не мога да се позная на моменти.... Сори за дългия пост

# 158
  • София
Мен също много ме вълнува кърменето, исках да ви питам за книги по темата, най-вече такива, които са про кърменето на поискване. Ако някой знае автори, заглавия да пише. Днес бях в една книжарница Гринуидж на Витошка, та там в отдела "За Жената" имаше само и единствено книги за отслабване, диети и пр.  hahaha сякаш това е единствената тематика, която интересува жената.  ooooh!

sweetpie ,  аз съм си взела тази, от ЛЛЛ я препоръчват. http://lalechebg.com/2012/10/kniga-za-karmeneto/ Поръчах си я онлайн, не съм я прочела още обаче Wink

# 159
  • Пловдив
Mrs Raven, аз също съм го кърмела само от една гърда и ги сменях. Другата леко я изцеждах, да не се препълва до следващото хранене. Така действах преди 7 години, но сега може да има нови виждания по въпроса

# 160
добра вечер Hug
Много благодаря на всички за високата оценка на моите драскачески наклонности bowuu
Днес бяхме в западен парк, припичах се като тюлен на една полянка, в компанията на всички наизлезли по разходки кучета докато ММ и дечко се възползваха от останалите благинки, тип пързалки, колоездене, тичане, захарен памук и всичко останало което не съм в състояние да правя и представете си... взех та слънчасах на мартенското слънце Shocked. Добре че майка ми взе хлапето и с ММ се отспахме
За водата със захар при кърмене, аз съм твърдо против, защото бебчето се засища, пропуска кърмения и съответно количеството кърма намалява. Аз съм била съветвана за изключително кърмене до 6 месеца и съответно не съм давала никаква вода. Майчиното мляко е задно и предно и предното е рядко и е за утоляване на жажда, а задно е маслено и бебето достига до него когато е гладно. Много умно е измислено. Друг е въпросът при адски жеги, може би все пак се дава, но мисля че то е само за успокоение на майката, в гърдите наистина има всичко, което му трябва на бебчо. Ако се дава водичка, съм чела че е добре да е с лъжичка, за да не привиква човекът към лесно капещия биберон.
Относно самия процес на кърмене е хубаво да се започне с едната гърде, бебето да се насуче и ако показва признаци на глад, да му се предложи и другата. Понеже се предполага, че ще суче по-малко от втората, на следващото кърмене се започва именно от нея, за да се избегне препълване и впоследствие проблеми ( запушвания или намаляване на количеството кърма)
Аз не съм консултант по кърмене, но кърмих успешно от началото до края следвайки съветите тук в БГМАММА и във блога на БУ.
За количка, взех Чиполино Лумина, отговаря на всички основни критерии: огромен сенник, големи задни и малки въртящи се предни гуми, относително лека, изгодна и все пак хубавичка като дизайн,  НО е практически без багажник.
Прах за пране, използвах Тео Бебе първите 3-6 месеца, после бяхме по пътищата и перях с домашен сапун. После около годинката минах на "квото е на промоция" Laughing
Имам едно питане за имена. Какво ще кажете за Амели? Напомням че ММ е французин, което може би ще го направи по-малко префърцунено.. Цялото ще е Амели Слиман. ММ го предложи и понеже той даде и на Лео името, ми се ще да го уважа.

ПС: Машала на лъчезарните пловдивчанки.
Айде София, къде и кога?

# 161
  • Там някъде
Амели е страхотно име, а и се връзва чудесно с фамилията! newsm10

# 162
  • София
Амели ми е любимо име, заради френския филм с Одри Тоту;)

# 163
  • Пловдив
Здравейте! Аз тези дни се подкарах само на вън Grinning след срещата на гребната база в петък,
днес цял ден бях на главната по магазините  Grinning    От Халите взех зелено боди, ръкавички и
 шарено / зелено на мики маус /лятно панталонче - много си ги харесах!
Утре като разбера на ФМ в Селена пола /надявам се  вече да стане/ ще купувам и други неща, които не са уни секс Blush
За хемоглобина като Ви слушам с какви перфектни стойности се притеснявате, аз с моя 90 - 93 трябва да откачам ама .........пия хапчета и всичко, но това е положението. Аз винаги съм си била с нисък 110 най-много. Чувствам си се перфектно, но все пак пия феро-фолгама 2*1 и витамини от А до Я и фолиева мета.
Стискайте палци за утре всичко да е наред с бебето, плацентата и шийката, а за пола искаме момиче, но и момче да е ще сме си супер щастливи! Това е за сега от мен и до утре вечер, когато с някои мами ще се похвалим как е минала ФМ при Стратиева в Селена  hahaha има и други от нашата тема, които утре ще са там!!!!!

# 164
  • София
Последен въпрос-какво мислите за книгата на д-р. Спок? на мен ми се струва че има много остаряла информация /1966 г./ и дори грешна. В нея пише, че на бебетата се давало вода със захар, вярно ли е това ?

Всички бебета се раждат с лека или не форма на жълтеница. В случай на по-тежка форма и по-продължително боледуване се препоръчва подсладена вода. Иначе в никакъв случай!

Здравейте, мами! Реших и аз да се включа с един въпрос към опитните майки - с какво перете детските дрешки.
Отначалото само с бебешки прах за пране. Опитай с най-обикновен Тео бебе. Без омекотител поне първите месеци.

Общи условия

Активация на акаунт