Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина - Тема 12

• 33 075
  • 725
  •   2
Отговори
# 480
Добра вечер мами да се запиша преди да сте стигнали до 50 стр.

# 481
Хаха, вижте какви тениски за бременни http://prodavalnik.com/zabavni-teniski-za-bremenni---bezplatna-dostavka-i29860141

Има за момиченце, момченце и дори близнаци  Wink

# 482
В Waikiki имаше подобни, ама май вече ги няма, баха такива
Скрит текст:

сега би трябвало да има такива
Скрит текст:

# 483
Пивал стискам палци утре мила Hug Hug Hug Praynig Praynig Praynig

Мини мони пази се и ти Hug Hug

# 484
  • София
VeryMe, наистина са много полезни постовете ти! Simple Smile Голямо предимство е, че имаш такова образование Simple Smile

Момичета, някоя интересувала ли се е или чела ли е нещо по въпроса за говоренето на различни езици на бебето? Например български и английски. Особено, ако единият родител не е българин, как се подхожда? Дали бебетата се объркват, ако им се говори на два различни езика...? Rolling Eyes

# 485
може и да се обърка, като гледам български колко разбират. Всяко нещо го повтарям по един и същи начин и пак не вдява (като кажа мече си остава мече, не мечка, не мецана)  Mr. Green ама може би пак е до дете де. Моето ми изглежда много объркано, ама е и малко. Мамите с по-големи деца мойе да имат по голямо наблюдение  Peace

# 486
  • Пловдив
Момичета, някоя интересувала ли се е или чела ли е нещо по въпроса за говоренето на различни езици на бебето?

Нямам личен опит,но от приятелки:в началото ще ги бърка и ще говори и на двата в едно изречение.После ще започне да ги различава безупречно

Аз започнах от скоро да й говоря на английски и да й казвам думички.Кое как е.Стана й интересно и постоянно пита като се разхождаме.Обаче вече има небивали изречение като It`s mine кукла или дай ми carrots  Joy .С времето ще ги раздели,а засега другите ще се пулят

# 487
  • София
Момичета, знам че е малко рано, но кажете някоя хубава книжка или онлайн рецепти за детска кухня. Намирам някакви, в които има указано да се прибавя захар, а в други-масло. Позволено ли е това за 5 месечни бебета?

VeryMe
, аз съм голям фен на този сайт, ако ползваш английски ще ти е много полезен Wink
http://www.babycenter.com/0_age-by-age-guide-to-feeding-your-baby_1400680.bc

Виж и тези - http://babyfoodsrecipes.blogspot.com/p/1.html
https://babybook.bg/blog/532/2013/08/26/prigotvqne-na-domashno-b … ko-piure-recepti/

# 488
Момичета, знам че е малко рано, но кажете някоя хубава книжка или онлайн рецепти за детска кухня. Намирам някакви, в които има указано да се прибавя захар, а в други-масло. Позволено ли е това за 5 месечни бебета?

VeryMe
, аз съм голям фен на този сайт, ако ползваш английски ще ти е много полезен Wink
http://www.babycenter.com/0_age-by-age-guide-to-feeding-your-baby_1400680.bc

Виж и тези - http://babyfoodsrecipes.blogspot.com/p/1.html
https://babybook.bg/blog/532/2013/08/26/prigotvqne-na-domashno-b … ko-piure-recepti/

Ооо   Simple Smile  babycenter  и на мен ми е в отметките, но не бях видяла, че има и инфо за хранене. Мерси и за рецептичките по-долу  Wink Hug

# 489
Добро утро мамчета  Hug Да дам отчет и тук от вчерашната ФМ. Бебка е добре, всичко и е наред, тежи 541 грама (22г.с.) върви по-големичка с около 11 дена и ми се измести термина от 23 на 12 юли. И аз и ММ сме родена на 12 дата и ако и тя се роди на 12 ще съм много щастлива!  Simple Smile

# 490
Здравейте момичета - как сте  bouquet

Аз съм под яка пара от много време не съм била така ядосана - Снощи мъжа ми се прибира и гледам че седи един немил недраг ама не казва- и мина вечерята и ми казва че шефа му заявил че този месец ще му плати 2/3 от заплатата защото точно мъжа ми като длъжност нямал много работа- а вината не е на мъжа ми той техник - намерят ли му работа работи - да не говорим че цялата фирма е на огромна печалба от началото на годината а и него без негово желание го преместиха на тази длъжност преди 1/2 година- направо ми призля - ем шефа му знае че чака и дете - няма такъв боклук - аз от 5 години обяснявам на мъжа ми да напусне - ама той не - а сега ето те - вече че на е почти 40 г и работи в тая скапана фирма от 11 години и мъжа ми е толкова лоялен и какво гавра - омръзна ми таман се закрепим финансово отдъхнем и на - сега нито помпа за кърма , нито на детето колело - нищо не смея да купя знам ли на тоя кретен какво ще му хрумне следващият месец ( а малкия всеки ден мен пита кога ще му купя колело - направо незнам как ще му кажа сега Sad  като му обещах вчера след 2 седмици че ще му взема само тати да вземе заплата  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out #Cussing out). Айде пооклаках се.

Момичета вижте какво открих снощи - аз понеже повече обичам комбинирани колички и снощи преди да изпадна в потрес от новината се оплаках на мъжа ми, че нищо не ми харесва и се разровихме в сайта на хаук - оказа се че тази година е излязъл нов модел, които още не се предлага на българският пазар, но в германия вече се продава - ето го и него   http://www.hauck.de/collection/pacific.2693.1.23.0_info.html?c=32418 и http://www.mytoys.de/hauck-Kombi-Kinderwagen-Pacific-Shop-N-Driv … .27.06.01/3292549 има и още една, но за мен Pacific е моята количка - втората я пускам ако на някой му се хареса http://www.mytoys.de/hauck-Kombi-Kinderwagen-Colt-Set-caviar-alm … .27.06.01/3184822 и http://www.hauck.de/collection/colt-set.2158.1.23.0_info.html?c=33815. Тъпото е че за сега я предлагат само с кошница за кола, но и с него пак излиза на 570 лв. Надявам се да я пуснат и самостоятелно, но то ще си покаже - ако не ще се опитам да го продам кошчето- не че ще му искам 200 лв за колкото ги продават - ще го пусна за 100 лв в продавалник белкем се отърва - и така ще ми излезе на 470 лв което за мен е супер цена за тази количка- направо съм влюбена.

Браво за резултатите бее_ме   bouquet

# 491
Добро утро момичета, мале за няколко дни и изписахте темата. За пловдивските мами много ме е яд че неможах да дойда на срещата надявам се следващия път да дойда. Късмет на всички, които са на легло дано всичко е наред с вашите бебчета . При мен нещата се оправиха засега и смятам да кажа на доки да ми намали магнезия малко, на бебка вече са и много силни ретничетата. За покупки сега още само разглеждам в next такива хубави работи има  Shocked . Малкия е болен на хиляда сиропа сме неиска да ги пие и незнам какво да го правя вече с нищо не се лъжи  smile3511

# 492
Момичета, някоя интересувала ли се е или чела ли е нещо по въпроса за говоренето на различни езици на бебето? Например български и английски. Особено, ако единият родител не е българин, как се подхожда? Дали бебетата се объркват, ако им се говори на два различни езика...? Rolling Eyes

Относно говоренето на различни езици не се препоръчва,т.к. е получава т.нар. билингвизъм(двуезичие),нужно е първо овладяване на единия език и след това на другия.

# 493
  bouquet
VeryMe, наистина са много полезни постовете ти! Simple Smile Голямо предимство е, че имаш такова образование Simple Smile

Аз ще споделя личен опит. Мъжът ми е французин, но говори и (развален Laughing) български. Та когато се роди синковеца, той му говори и на БГ и на френски, аз му говорех само на български, защото всичките гуши-муши и т.н, не ми идват да не си г говоря на майчиния език. Та вследствие на тази работа детето на 2 години говореше свободно български, разбираше всичко на френски, но отказваше да го говори. Ние вкъщи с мъжа ми м/у нас винаги сме говорили само и единствено френски, та детето винаги го е слушало. Всяко лято сме за по 2-3 месеца във Франция, където първоначално му беше трудно да комуникира с баба си и дядо си ( сиреч те му говорят, той разбира, но не знае как да отговори). И така до 4,5 години, когато мин лято по време на престоя, детето просто се отпуши и за 2 седмици се разплямпа на френски Crazy. С днешна дата е записан във френското училище и говори и двата езика, като естествено речниковия запас на БГ е много по-богат. Тъй като съм учила лингвистика, за мен е по-добре малкото дете първо да научи добре единия език и да може да осъществява свободна комуникация от съвсем малко и след това около 2,5-3 да му се говори целенасочено и на двата. В противния случай, съм наблюдавала деца, на които от бебета се говори и на двата езика и това забавя развитието на речта, контакта с другите деца по площадките ( независимо в коя от двете страни се намира и прочее). За мен оптималното е детето да научи първо езика на средта в която живее и след това да се включи родния език на втория родител. Като разбира се, е редно този втори език да бъде неизменна част от заобикалящата го среда от самото начало, но не и езикът на който се комуникира пряко с него.
VeryMe, за детското захранване, не съм чела рецепти, но съм голям привърженик на педагогическото захранване. Сиреч, детето се захранва тогава, когато само прояви интерес към храната на възрастните и същевременно му се предлага по "щипка" от чинията на мама. Това помага за социялизацията и приобщаванетои на детето към семейните навици. Не съм го прилагала с първото, но със сигурност сега ще го направя.
Ако няма друг съвет от педиатъра, принципно бебето се захранва откъм 5,5-6 месеца с пюрета от зеленчуци и плодове смесени с кърма/ АМ. Първоначално идеята е бебето да се запознае с новия вкус а не да се натъпче с морковено пюре, да речем. Маслото, доколкото си спомням влиза 8 месец в попара от сухар, сирене и чай, а пък захарта още по-късно..
Аз никога, ама наистина никога не съм купувала готови пюрета, нито пък съм записвала на детска кухня. Когато съм приготвяла, просто зеленчучета за обед и плодове за следобедна закуска, без никакви философии и някъде около 9-10 месеца 'лапето вече беше 100% приобщено към това което ядем ние, но на малки парчета. Навремето живеехме временно на Крит, та и миксер даже нямах, тъй че е хубаво човек да не се втилясва на тема захранване. колкото по-бързо детето мине на обща храна, но надребнена, толкоз по-добре и за него и за мама.

# 494
  • София
Много са ми интересни такива изказвания "Длъжни са да ми обърнат внимание". Еми ще ти обърнат, въпроса е обаче как. Ще те зашият без упойка, ще ти докарат инфекция, ще оставят бебето с часове без води и айде после АБ... Това само от последните няколко поста. Е мерси за такова внимание!  #Cussing out

Е, добре според теб не са длъжни да ти обърнат внимание, така ли?! А за какво са там тогава? За мен един човек, който от чиста човешка хуманност не иска да си свърши работата, не е човек. За какво да плащам на такъв изнудвач? А каква ти е гаранцията, че ако си платиш ще ти обърнат внимание качествено? За мен е нулева. Не искам да убеждавам никой, всеки си преценява, а също и финансовите възможности са от голямо значение. Още повече, че в случая говоря за определена болница., а не за плащане или не. Там, дори и да си платиш не съм убедена дали ще се държат по-добре. За тази болница нямам един хубав пример да кажа....... #Cussing out
 Не се обявявам ТОТАЛНО ПРОТИВ изора не екип, а просто казвам за себе си - няма излишни едни 1000/2000 лв да дам на някой доктор, който всъщност даже няма и идея кой да бъде. Следя си бременността при АГ, което не изражда и следователно, където и да раждам няма да са запознати точно с моя случай. Който има възможност и това го кара да се чувства по-спокоен, нека си плати. В крайна сметка това е най-важното - да сме спокойни. Обаче, момичета, внимавайте какво/кой избирате. Не избирайте болница, а човек, на който наистина имате доверие.

Колкото до това къде да отидем при преждевременно раждане - да МД е болницата с апаратура подходяща за недоносени бебета. Тогава това се гледа.  Токуда също знам, но там си цакаш яко....

Общи условия

Активация на акаунт